Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Burak giderse benzerini kaç paraya alırlar, bir düşünsünler. Yönetimin bu kadar basiretsiz olacağını sanmıyorum. Giderse, sadece Burak’ı kaybetmezler. Bakın; Fatih Terim, Milan’da takımın yıldızlarıyla sorun yaşamaya başlamıştı. Yönetim, Terim’i yolladı. Çünkü Terim’in gitmesinin maliyeti 3 milyon Euro, takımın gitmesinin 200 milyon. Bilmem anlatabildim mi!”

        - Mevcut tabloda Galatasaray’ın bu sezonki falına bakabilir misiniz? Burak Yılmaz gider mi?

        İşin doğrusu henüz kaybedilmiş bir şey yok. Geçen yıldan daha kötü durumda değiliz. Eğer rakipler geçen yılki hataları yaparlarsa Galatasaray bu kayıpları telafi edebilir. Geçen yıl Galatasaray’ı rakipleri şampiyon yaptı. Bu yıl da aynı şey olabilir. Ama bu tribünde kanser olmamıza engel değil. Belli ki, bu yıl zor geçecek. Akşam maçtan çıkarken merdivenlerde önümde bir baba oğul iniyordu. 8 yaşlarındaki çocuk babasına “Baba bu yıl şampiyon olamayız herhalde” dedi. İşte bu kötüye işarettir. Burak’a gelince... Bu yönetimin o kadar da basiretsiz olacağını zannetmiyorum. Burak giderse benzerini kaç paraya alırlar bir düşünsünler. Giderse de gider o ayrı. Ama o zaman sadece Burak’ı kaybetmezler onu da bilsinler. Bakın bir örnek anlatayım. Fatih Terim, Milan’da takımla sorun yaşamaya başladı. Ya takımın çok önemli oyuncuları gidecekti ya da Terim. Yönetim ne yaptı. Terim’i yolladı. Çünkü Fatih Terim’in gitmesinin maliyeti 3 milyon Euro’ydu, takımın gitmesinin maliyeti ise 200 milyon. Ekonomik bir tercih yaptılar. Bilmem anlatabildim mi!

        HAMZAOĞLU TİPİK KOMPLEKSLİ HOCA HAVASINA GİRDİ

        - Süper Lig’de ikinci hafta üç büyükler için şoklarla başladı. Ama herhalde en sarsıcı olanı Galatasaray’ın kendi evinde Osmanlı’ya yenilmesiydi. Siz de maçtaydınız. Hamza hocanın hataları nelerdir? Tek suçlu olarak Hamza hocayı mı görüyorsunuz?

        Evet, haklısınız bu hafta üç büyüklerin üçü de puan kaybetti. Ama en büyük kayıp Galatasaray’ınki çünkü bana göre ligin en zayıf ekibine, kendi sahasında üç puan vermek affedilir gibi değil.

        ‘TAKIM DEĞİL, BEN ŞAMPİYON YAPTIM’ DEMEK İSTİYOR

        Hamza Hamzaoğlu’nun hatalarını herkes görüyor. Tipik bir kompleksli teknik direktör havasına girdi. Takımla ve oyuncularla didişiyor. Oysa geçen yıl bu takımı oyuncularla yapılan işbirliği şampiyon yaptı. Takımı oyuncular ayağa kaldırdı. Bunu da en iyi bilmesi gereken Hamza hoca. Belki de bunu bildiği için ve aslında bunu hepimiz bildiğimiz için böyle yapıyor. “Takım değil, ben yaptım” demek istiyor belki de... Oysa kendisi de o takımın bir parçası. Bunu anlaması lazım.

        BURAK'A TAKARSAN, SELÇUK'U KAYBEDERSİN

        - Hatası ne?

        Son maçtaki en büyük hatası değişiklikler. Tribündeki çocuk bile daha doğru değişiklikler yapardı. Rodriguez çıkar Melo girer, Umut çıkar Yasin girer. Podolski de Umut’un pozisyonunda oynar, Galatasaray da maçı alır. Ama Hamza geçen yıl da yaptığı hataları yapıyor. Kafasında bir değişiklik kurgusu var. Oyunu izlemeden, maçtan önce karar verdiği değişiklikleri yapıyor. Tabii bir de Burak takıntısı başlamış gibi bir hava var. Eğer böyle bir takıntı varsa büyük ayıp ve hata. Burak’a takarsan, bu kez Selçuk’u da kaybedersin. Ama bana göre asıl hata yönetimde.

        DIŞARIDAN YARDIM İSTEMEK AYIP DEĞİL

        Hatırlayın geçen yıl size ne dedim; “Ben olsam Hamza Hoca ile devam etmem.” Birinci hata bu. Hadi ettin. Yahu belli ki, takımda bir sıkıntı, bir uyumsuzluk, bir mutsuzluk var. Bunu toparlamak lazım. Toparlayacak adam var mı yönetimde? Bence yok. O zaman dışarıdan yardım işte. Ayıp değil. Osmanlıspor maçıyla ilgili bir şey daha söylemek isterim. Galatasaray tüm bu hatalara rağmen maçı alabilecek pozisyonlar yakaladı. Çok net goller kaçtı, rakip çok şanslı anlar yaşadı. Ama bakın bir kez ruhunuza olumsuzluk çöktüyse şans da sizin yanınızda olmaz.

        DEĞİL ERSUN YANAL MOURİNHO GELSE BU KAFAYLA DÜZELMEZ

        -Sizce G.Saray Yönetimi’nin ne yapması gerekir? Hamza hoca ne kadar dayanır? Hamza hocanın yerine şimdiden Ersun Yanal sesleri yükselmeye başladı. Böyle bir hamle doğru olur mu?

        Söylediğim gibi yönetimin duruma el koyması lazım ama kim koyacak! Cüneyt mi? Hayır, küsmüş, son olarak yönetimden de istifa etmiş zaten. Başkan’ın kardeşi mi? Kim takar! Bana göre Hamza Hamzaoğlu ile devam etmek lazım bu saatten sonra. Ersun Yanal değil, Mourinho’yu getirsen bu yönetimle, bu kafa ile olmaz. Düzelmez. Bence gitsinler Abdurrahim’e (Albayrak), futbolcuların seveceği, saygı duyacağı büyüklere, abilere dışardan destek istesinler. Çünkü yönetimde bunu yapabilecek çapta kimse yok!

        - Takımın üzerindeki hava iyi değil. Bu gözle görülüyor. Eski bir yönetici olarak bu sorunlar nasıl çözülebilir?

        Camiadan destek istemekle çözülebilir. Oyuncularla kavga ederek değil, oyuncuları oyuna dahil ederek çözülebilir.

        ALBAYRAK OLSA RAHATLIK GELİR

        - Abdurrahim Albayrak gelirse sorunlar çözülür mü?

        Çözülmese de bir rahatlık gelir ama nasıl gelecek Abdurrahim. Hangi yetkiyle. Başkan oraya kardeşini koymuş. Abdurrahim gelip de Başkan’ın kardeşinin yanında mı çalışacak!

        PEREİRA ŞUNU ANLASIN; ORTA SAHASIZ FUTBOL YOK

        - Fenerbahçe için ne diyeceksiniz? Onlar da bu puan kaybını beklemiyordu? İlk yarı facia top oynadılar. Sizce oradaki sıkıntı nedir?

        Onlar beklemiyordu diyorsunuz da ben bekliyordum. Geçen hafta söylediklerimi hatırlayın. Fenerbahçe’yi yere göğe koyamıyordunuz siz, ben ise “Fenerbahçe’yi birileri orta sahada bir boğar, perişan olurlar” dedim. Hatırlayın. Ne oldu, Rize gibi vasat bir takım bile Fenerbahçe’yi ilk yarıda dağıttı. İkinci yarı biraz toparlandı ama sonuçta 2 puan gitti. Üç puan da gidebilirdi. Dua etsinler. Orta sahasız futbol yok, Pereira bunu anlasın. Bu lig Afganistan ligi değil. Pazartesi Bloomberg HT’deki spor programında “Aziz Yıldırım artık karışmıyor ama sanki karışsa daha iyi olacak” dedim. Aynı şeyi Ali Şen de söylemiş. Fenerbahçe’de de çok sıkıntı var.

        VAN PERSİE PARASINI ÇIKARIR

        -Robin van Persie çok güzel bir gol attı. Sizin Persie için düşünceleriniz nelerdir?

        Muazzam bir goldü. Bu adamlara bu paralar bu goller için veriliyor. Sıradan adamların yapamayacağı şeyleri bu adamlar yapıyor. İnşallah Galatasaray başkanı da seyretmiştir o golü. Belli ki, oynarsa parasını çıkaracak Van Persie.

        TRABZON MUAZZAM BİR TAKIM KURMUŞ

        - Trabzon’u nasıl buldunuz? Çok iyi bir takım oluşturdukları görülüyor...

        Vallahi Trabzonspor’u sezon öncesi hiç ciddiye almıyordum. Ama muazzam bir takım kurmuşlar. Beşiktaş karşısında ilk 5 dakika hariç hatasız oynadılar. Şota da taktiksel olarak şahane bir iş çıkardı. Her maçı bu ciddiyetle ele alırlarsa şampiyonluğun en büyük favorisi olurlar. Bak Trabzon da yeni bir takımla başladı. Ama hızla düzen kurmuşlar. Bu da Pereira’nın kulağına küpe olsun.

        OLCAY'IN YERİNE SOSA OLMALIYDI

        - Beşiktaş neden kaybetti?

        Bu doğru bir laf değil. Beşiktaş kaybetmedi, Trabzonspor kazandı. Çok iyi oynayan bir Trabzonspor vardı ve gücüyle kazandı. Beşiktaş daha iyi oynayabilir miydi? Bence oynardı. Orta sahayı yanlış kurgulamışlardı diye düşünüyorum. Olcay’ın yerinde Sosa olmalıydı. Gökhan’ın önünü kendi arkadaşları kesti.

        İLHAN AĞABEYİN KERAMETİNDEN SUAL OLMAZ

        - İlhan Cavcav yine ikinci haftada hoca kovdu. Stuart Baxter’la yollar ayrıldı. Bu konuyla ilgili bir yorum alabilir miyiz?

        Gençlerbirliği, Antalyaspor karşısında ilk yarıda 5 golle öne geçebileceği maçı kaybetti. Takımda büyük savunma zaafı vardı. Herhalde başkan İlhan Cavcav bunun hocadan kaynaklandığını düşündü. İlhan ağabeyin kerametinden sual olmaz.

        Diğer Yazılar