Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Buraksız ve Selçuksuz G.Saray, Akhisar’ı zor da olsa yendi. Takımı beğendiniz mi?

        Bu sezonun en hoş futbolunu oynadılar bence. Hamit iyileşirse ve-veya Donk gelirse sorunlar yarı yarıya azalır. Bir kaç transferle şahane olabilir.

        Donk gelecek mi sizce?

        Oyuncu gelmek istiyor. Kasımpaşa Yönetimi’nin de bu transfere olumlu baktığını biliyorum. Kasımpaşa’nın fahiş olmayan talepleri var. Bu karşılanırsa iş biter.

        Ben Galatasaray taraftarının sıkıntılı bir taraftar olduğunu düşünüyorum. ‘İyi gün dostu’ gibiler. Kötü günde pozitif enerji vermiyorlar. Eski Ali Sami Yen seyircisi profilinin değiştiğini düşünüyorum. Sizce?

        Taraftarımız ne yazık ki çok ama çok kötü bir havaya girdi. Profil değişikliğini ilk olarak Olimpiyat Stadı’na gittiğimiz dönemde hissetmiştik. Bugün de bunu görüyoruz. Türkiye değişirken Galatasarday taraftar profilinin değişmesi çok normal. Ama Allah aşkına bu kadar da kötü olunmaz. Takım sahaya çıkıyor, yuhalamaya başlıyorlar. Ulan o zaman gelme maça. Maçın sonunu bekle. Kötü oynamışsa, bu kulübe yakışmayacak bir futbol oynamışsa yuhala. Ama maç başlamadan takımın moralini bozmak ne?

        Bakın size şunu söyleyeyim. Futbolcununun performansında antrenör yüzde 30-40 etkiliyse medya ve taraftar da yüzde 50-60 oranında etkilidir. Galatasaray taraftarı takımı bozar hale geldi.

        "BİR TEK POLAT'A YÜKLENİLİYOR"

        Eski başkanlar Adnan Polat ve Ünal Aysal karşılıklı atışıyorlar. İki başkan arasında bir kıyaslama yapar mısınız?

        Polat’ın söylediklerinin yüzde 95’i doğru. Ama birisi çıkıp Adnan Polat hakkında konuşsa onun da yüzde 90’ı doğru olur. Kimse hatasız değil. Beni rahatsız eden başkan düzeyinde böyle açıklamaların yapılıyor olması. Adnan Polat’a kızamıyorum aslında. Herkesin hataları var ama bir tek Adnan Polat’a yükleniliyor. Çünkü Polat’ın da bahsettiği ‘Liseci’ grup, kendi adamlarının hatalarını örterken Polat’ın veya mektepsiz başkanların hatalarını sürekli gündemde tutuyor.

        Bu Galatasaray camiasını anlamakta bazen zorlanıyorum. Bu kulübün gelmiş geçmiş en başarılı başkanlarından biri olan Faruk Süren’den nefret ederler hala. Adnan Polat’a demediklerini bırakmazlar. Ama bazılarının dokunulmazlığı vardır sanki.

        Ünal Aysal’ın ise hiç konuşma hakkı yok. En rahat zamanda ve gelirlerin en yüksek olduğu dönemde başkan oldu. Stat bitmiş, yıllık gelir katlanmış, Galatasaray’ın en rahat ve ekonomik olarak kendini toparlayabileceği dönemde başkan oldu. Ama bu şansı heba etti. Şimdi çıkmış “Aldığım kadar borçla bıraktım” diyor sanki marifet yapmış gibi. 18 bin kişilik Ali Sami Yen’le localarıyla, 55 bin kişilik Arena’nın gelirleri aynı mı? TV gelirleri aynı mı? “O ibra edilmedi, ben edildim” diyor. Kerhen edildi. Adnan’a yapılan ayıp tekrarlanmasın diye. Kulübü batağa sürükledi sonra da kaçtı Ünal Aysal. Yarı yolda kaçan ilk ve tek başkandır. Şunu da söyleyeyim, nur içinde yatsın, Özhan Abi’nin kulübün bu hale gelmesinde çok yanlışları var.

        "KAPASİTE VAR AMA ADAY YOK"

        Bu hafta Sportürk’te Hayri Kozak, geçen hafta yazdığınız “G.Saray başkan bulamaz” cümlesi üzerine “Niye bulamasın ki, Fatih Altaylı olur” dedi. Ne diyorsunuz?

        Hayri Ağabey latife etmiş sağ olsun. “Galatasaray’a başkan olabilecek kapasitede adam yok” demiyorum ki ben. ‘Kimse aday olmuyor’ diyorum. Ali Dürüst olmuyor. Faruk Süren olmuyor, zaten olsa liseciler yapmadıklarını bırakmazlar. Galatasaray’da yıllardır durum bu. Bir sürü zengin, iyi yönetici, saygıdeğer Galatasaraylı var ama başkan olmak gibi bir istekleri yok. Mesela İnan Kıraç. Rahmetli kayınpederi hayattayken ‘O yüzden olmuyor’ denirdi. Sonrasında da olmadı. Mesela Şarık Tara. Şarık Abi de bir gün bile bu işlere merak sarmadı. Halit Narin bir başka örnek. Yanından geçmedi. Galatasaray Başkanları, kulüp başkanlığı koltuğunu kendi işleri için basamak yapmazlar. O yüzden de işadamları genelde uzak durur. Bakın her kulübün başkanı zenginleşirken, Galatasaray Başkanları Galatasaray’a ayırdıkları mesai yüzünden işlerini batırdılar. Alp Yalman başkanlık yaparken işi battı. Keza Faruk Süren. Özhan Canaydın rahmetli. Mehmet Cansun. Bir Adnan Polat, bir de Ünal Aysal batmadı galiba. İnşallah da batmazlar.

        Benden başkan olur mu? Olmaz. Çünkü 15 yıla yakın süredir yönetimlere uzağım. Bu iş devamlılıktır. Yönetimde yer alacaksın, basamak basamak tırmanıp Başkan olacaksın. Mesela Ali Dürüst Başkan olur. Altında çalışanlar silsileyi devam ettirir. G.Saray’ın her konusunu biliyorum ama içinde olup bilmek başka şey.

        'G.SARAY, İŞSİZLERE MAAŞ YERİ DEĞİL'

        Yine Hayri Kozak, hem Fatih İşbecer’in hem de Adnan Polat’ın bu kulüpte haksız kazanç sağlayanların isimlerini bir an önce açıklamalarını istedi. Sizce böyle bir durum olabilir mi? Yani birileri Galatasaray’ın sırtından zengin olabilir mi?

        Galatasaray’daki bu yanlışlara ben hep dikkat çektim. Kimseyi suçlayamam. Elimde veri olması lazım. Ama böyle bir iddia ortaya koyan varsa açıklamalı. Ben şunu söyleyebilirim. Galatasaray Spor Kulübü ‘işsiz Galatasaraylılara maaş vermek için görev icat etme yeri’ değildir. Bir başka iddia Galatasaray’ın tedarikçileri arasında Galatasaraylılar’ın bulunması. Galatasaray elbette Galatasaraylılar’la iş yapacak ama piyasa koşulları içinde. Yani Galatasaraylılar, Galatasaray’ı kazıklamayacak. Yani diyelim ki, GS Store’a mal alacağız. Galatasaraylı 100 lira diyor, Fenerbahçeli aynı malı 50 liraya veriyorsa ben o malı Fenerbahçeli’den alırım. Çünkü Galatasaray için karlı olanı odur.

        F.BAHÇE'NİN KADROSU AVRUPA'NIN İLK 10'UNDA

        Pereira, Van Persie’yi kazanacağına her geçen hafta daha da çok kaybediyor. Sizin yorumunuz nedir?

        Bakın Fenerbahçe bu yıl Türkiye Ligi’nde uzak ara şampiyon olamazsa, Avrupa Ligi’nde final oynayamazsa başarılı değildir. Fenerbahçe’nin bu yıl kurduğu kadro Avrupa’nın en iyi kadrolarından biri. Türkiye’de rakibi yok. Avrupa’da da kadro olarak en iyi 5’e değilse de 10’a rahat girer. Bu kadro ile çok büyük başarılar lazım. Eğer bunu elde edemezlerse Fenerbahçe hem teknik hem de idari olarak başarısız demektir.

        "LUCESCU DEĞİL, ÖZYAZICI TARZI"

        Fenerbahçe hep tek farkla kazanıyor. Ama rakibine tek pozisyon vermiyor. Lucescu tarzını andırıyor mu bu oyun?

        Lucescu tarzı değil Ahmet Suat Özyacızı tarzı. Trabzonspor 16 golle şampiyon olmuştu yıllar önce. Vallahi sezon sonunda şampiyon olunduğu zaman kimse gerisine bakmıyor. Fenerbahçe de bunun farkında.

        PAŞA'NIN SIRRI RIZA VE SPORTİF ALTYAPI

        Kasımpaşa giderek herkes için tehlikeli bir takım oluyor. Başarısını neye bağlıyorsunuz?

        Başarının sırrı çok basit. Rıza Çalımbay ve şahane bir sportif alt yapı. Kasımpaşa aslında lige çıktığı sene Rıza ile yürüyecekti. Kasımpaşa’da mali yapı şeffaf ve dürüst. Menajerler falan işin içinde değil. Rıza çok düzgün bir teknik adam. Kasımpaşa Babel ve Viudez gibi iki önemli ismi kaybetti. Eren’in sakatlığı düzeldi. Rıza da hiçbir mali sorunu olmayan, ayağını yorganına göre uzatan bu takımda sağlıklı işler yapıyor.

        KÖTÜYKEN KAZANMAK BEŞİKTAŞ'TA İYİYE İŞARET

        Beşiktaş belki de beraberliğe sevineceği maçtan son dakika golüyle galip ayrıldı. Ama takımda bir düşüş söz konusu. Size göre Beşiktaş’ın gelişimi nereye kadar gider?

        Bunu hep söyledim. Sahası yok, kadro derinliği az. Buna rağmen iyi gidiyorlar. Ara transferde iki adam alabilirlerse sezon sonuna kadar şampiyonluk kovalarlar. Eğer bu yıl Fenerbahçe’den başka bir takım şampiyon olursa bu Fenerbahçe sayesinde olacaktır. Beşiktaş’ta bir düşüş olduğu doğru ama yine de kazanıyor. Bu iyiye işaret.

        GÜNEŞ 'FEYLESOF' OLMA YOLUNDA!

        Şenol Güneş maç sonrasında Mustafa Denizli’ye hakem konusunda ince gönderme yaptı. Belli ki geçen haftaki açıklamalarından rahatsız olmuş. Güneş zaman zaman sert çıkışlar yapıyor. Siz ne diyorsunuz?

        Şenol Hoca’nın Denizli’nin o cümlesine bu kadar takılmasına anlam veremedim. Evet haklısınız. Şenol Güneş biraz fazla konuşuyor. Sonra da başka konuşanlara kızıyor. Gördüğüm kadarıyla Şenol Güneş feylesof olma yolunda. Türk futbolunda teknik direktörler arasında felsefe yapma merakı bir süredir var.

        HER SPOR KIRLENİYOR EN ÇOK DA FUTBOL

        FIFA ve UEFA patladı. Platini ile Blatter bence tarihe gömüldüler. Amiraller battı. Sizin fikriniz nedir?

        Bu kadar çok paranın olduğu bir yerde yolsuzluk olmaması mümkün değildi. Tüm sporlar kirleniyor. Atletizm çok mu temiz? Ama en çok para futbolda olduğu için futbol daha hızlı ve daha çok kirleniyor. Rus parası, Arap parası, kara para, gri para derken futbol çamura iyice gömüldü. Tabii para aklamanın, para yıkamanın daha iyi bir yolu da yok galiba. Çünkü değeri afaki mallar piyasada. Burada dikkat çekici olan, bir futbol ülkesi olmayan ABD’nin bu işi temizleme yolunda ilk adımları atan ülke olması. Ama şu kadarını söyleyeyim bu, Platini isimli böyle bir kalpazan ve Blatter gibi bir ‘Şam şeytanı’ gitti diye temizlenmez. Belki de yeni bir organizasyon yapısı ve kurallar gerek. NBA gibi bir şeyler olabilir belki. 150 milyonluk transferlerle, 3-5 kulübün hegemonyası ile futbol yürümez.

        Diğer Yazılar