Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “13 Nisan tarihine karşı falan değilim. En yakın ve uygun tarih oysa o tarihte oynanır. Kötü olan Galatasaray Başkanı’nın açıklama yapıp sonra altında kalması. Madem istediğini yaptıracak gücün yok, sus otur. En azından ‘Bize uygun olan tarih 28 Nisan’dır ama Federasyon karar verecek, biz değil’ de kapat konuyu.”

        G.Saray Başkanı Dursun Özbek, erteleme maçının 28 Nisan’da oynanması için başvurduklarını belirtti. TFF ise dün derbinin 13 Nisan’da oynanacağını açıkladı. Sosyal medyada Özbek’e ağır eleştiriler var. Ama yetki TFF’de. Siz bu konu için ne diyeceksiniz?

        - Tabii ki yetkili TFF. En azından kâğıt üzerinde, yasa gereği yetkili TFF. Ama Türkiye’de kim yetkisini kullanabiliyor ki, TFF dibine kadar kullansın. Erteleme maçları, uygun olan en yakın tarihte oynanır ve oynanmalı da. Bu nedenle 13 Nisan tarihine karşı falan değilim. Kötü olan Galatasaray Başkanı’nın açıklama yapıp sonra altında kalması. Madem istediğini yaptıracak gücün yok, sus otur. En azından “Bize uygun olan tarih 28 Nisan’dır ama Federasyon karar verecek, biz değil” de kapat konuyu. Tabii Galatasaray’ın başında da bir uğursuzluk kol geziyor o da TFF’nin suçu değil. Milli maçta Hakan Balta sakatlanıyor, Hollanda’da Sneijder sakatlanıyor. Yani kader Fenerbahçe’nin lehine, Galatasaray’ın aleyhine çalışıyor.

        YILDIRIM’IN TFF’DEKİ ETKİSİ ÖZBEK’TEN FAZLA

        G.Saray taraftarının azımsanmayacak bir kısmı derbi tarihini Aziz Yıldırım’ın belirlediği görüşünde. Siz buna inanıyor musunuz?

        - Ben inansam ne olur, inanmasam ne olur. Böyle bir algı oluştu ve bu algılar boş yere oluşmuyor Türk futbolunda. Federasyon üzerinde Fenerbahçe Başkanı’nın etkisinin, Galatasaray Başkanı’nın etkisinden fazla olduğu aşikâr.

        SNEİJDER DERBİDE OYNAMAK İSTEYECEKTİR

        Sneijder’ın durumu için ne söyleyeceksiniz? Asgari 3 hafta oynayamayacağı öngörülüyor. Kendisi bu konuda geç de olsa yönetime bilgi verdi. Maçta oynamak için fedakarlıkta bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

        - Belki Sneijder de durumu net olarak bilmiyordur. Ortopedik sorunlar nedeniyle neredeyse bir ortopedist kıvamına gelmiş biri olarak söyleyebilirim ki, bu gibi sakatlıklar kolay kolay anlaşılmaz. Eğer çok bariz bir kırık veya kopma değilse ne olduğunu çok açık anlamazsınız. Ne kadar zamanda iyileşir, nasıl iyileşir iki kere iki gibi net bir sonuç değildir. Bazen 10 gün dersiniz 5 günde iyileşir, sporcunun fizyonomisine bağlı olarak, kendine bakmasına, metabolizmal gücüne bağlı olarak, bazen de 3 gün dediğiniz sakatlık haftalarca iyileşmez. Bence bir gariplik yok. Ben yine de Sneijder’ın, Fenerbahçe maçına kadar iyileşme ihtimali olduğunu düşünüyorum. O maçta oynamak isteyecektir.

        MİLLİ TAKIM MUHTEŞEM FALAN DEĞİL

        Milli Takım’ın İsveç karşısındaki oyununu nasıl buldunuz?

        - Herkes “Müthiş, muhteşem” falan oynadığımızı konuşuyor. Ayıptır, yazıktır. Milli takıma karşı ayıptır. Muhteşem falan değildik. Kötü oynamadık ama iyi de oynamadık. Beğenmediğiniz Volkan Babacan’ın kurtardığı kritik toplar olmasaydı kazanamazdık bu bir. İkincisi, pozisyon zenginliğimiz var mı? Kaç pozisyona girdik, rakip kaleci kaç kurtarış yaptı. Ben size söyleyeyim, rakip kalecinin kurtardığı diyebileceğimiz tek bir pozisyon var, bir kontradan. Bunun dışında girdiğimiz kaç gollük pozisyon var? Sıfıra yakın desek yeridir. Çok yavaş oynayan, kimsenin koşmadığı, doğru düzgün baskı yapmayan bir milli takımımız var. Gollerimize bakın. Çok açık bir savunma hatası ve bir duran top. Her ikisinde de Cenk Tosun’un ustaca vuruşları var. Teknik kapasite olduğu için top bizde çok kalıyor ama bu pozisyona dönüşen bir üstünlük yaratmıyor. Çünkü yavaşız. Ayağa ama bir üretkenlik sağlamayan paslarla yüksek pas yüzdemiz varmış gibi duruyor. Çünkü koşulmuyor. Daha hızlı oynamamız lazım. Daha çok koşmamız lazım. Çalhanoğlu ve Burak gelince daha iyi olabilir.

        CENK BENİ DE YANILTIYOR

        Milli Takım’a almam’ dediğiniz Cenk Tosun, İsveç’e 2 gol attı. Yorumunuz nedir?

        - Aferin Cenk’e. Demek ki, çalışıyor. Beni de yanıltıyor. İnşallah bu performansını sürdürür. Ben de daha da rezil olurum. Bu işte yanılmak var. Michael Jordan’ın drafta düştüğü takımın yöneticileri Jordan’ı almamıştı. Ne var bunda. Sanırsın ki, ülke yönetiminde hata yaptım da ülkeyi kan golüne çevirdim. Bunu yapanlara kızmıyorlar bu ülkede bu kadar.

        VOLKAN’DA ÖZRÜN Ö’SÜ YOK

        Fatih Hoca’nın Volkan Demirel konusundaki tavrını nasıl buluyorsunuz? Tamam, Volkan sahadan çıkmamalıydı. Ama ortada bir küfür gerçeği de var. Fatih Hoca; Melo ve Riera konusunu çözdü. Ayrıca işin içine silah giren bir Gökhan Töre olayını da çözüp Töre’yi milli takıma aldı. Yorumunuz?

        - Fatih Terim’in yüzde yüz doğru yaptığını düşünüyorum. Bahsettiğiniz meseleler futbolcuların kendi aralarındaki olaylardı ve aralarında özürlerle çözüldü. Volkan çıkıp en azından “Takım arkadaşlarımdan özür diliyorum” dese Terim bunu da çözer. Ama Volkan’da özrün Ö’sü yok. Planlı hareket ediyor. Küfür mevzusuna gelince. Volkan aynı küfürleri kendi kulübünün maçı öncesi yediği zaman oyunu terk edip gitse şapka çıkarırım. “Helal olsun, sportmenlik bu” derim. Ama F.Bahçe formasıyla küfre karşı hassas değil. Hadi de ki, “Ama milli dava.” Peki, sorun muhabir arkadaşlarınıza F.Bahçe taraftarı Volkan’a “Volkan, Cimbom’un ... s...” diye tezahürat yaparken Volkan elini kulağının arkasına götürüp “Duymuyorum, daha yüksek sesle bağırın” anlamında hareket yapmıyor mu? Bu mu küfre karşı olan Volkan! Yemesin bizi.

        VOLKAN BABACAN GAYET İYİ

        Şu andaki mevcut kaleciler Avrupa Şampiyonası için yeterli mi?

        - Son maçta Volkan Babacan gayet iyiydi. İyi olmasa zaten maçı alamazdık. Volkan özür dilemezse milli takıma girmemeli ve Volkan da ısrarla özür dilemiyor. “Ben hazırım” diyor, başka bir şey demiyor. İyi de herkes hazır milli takıma. Sen önemli bir maçta sahadan çıkıp git, umutların azaldığı bir dönemde milli takımı sahadan kaçıp terk et, sonra turnuvaya katılma hakkı kazanılınca “Ben hazırım” de ama ısrarla en azından takım arkadaşlarından özür bile dileme. Bence Volkan oynuyor. Olası bir başarısızlıkta Terim’i aslanların önüne atmak isteyenlere hizmet ediyor.

        İSTANBUL’DA DA MİLLİ MAÇ OYNANMALI

        İsveç ile yaptığımız milli maç Antalya’da oynandı. Konya’da zaten müthiş oluyor. Sırada Bursa var. Sizce artık İstanbul’da milli maç olmaz mı?

        - Bence İstanbul’da milli maç olmalı. Sadece İstanbul’da olmamalı ama İstanbul’da da olmalı. Çünkü milli takımı oluşturan oyuncuların çoğu İstanbul’da oynuyor. Milli takım oyuncuları için kendi statları İstanbul’daki statlardır.

        ARENA’NIN AÇILIŞI İYİ ZAMANA DENK GELDİ

        Vodafone Arena’yı nasıl buluyorsunuz? Şu anda Beşiktaş’ın tek gündemi bu. Hatta şampiyonluk mücadelesini bile geçmiş durumda. Beşiktaş önemli bir iş yaptı. Gelirleri kısıtlı bir kulübün kendi parası ile böyle bir stat yapması önemli.

        - Çok önemli. Bu stat mali olarak da, sportif olarak da Beşiktaş’ı yukarı taşıyacaktır. Sorunları çözmez ama önemli bir hamle yapmalarına imkân sağlar. Ancak stadı her türlü derdin çaresi zannederlerse yanılırlar. Yine de stat iyi bir zamanda devreye girecek. Beşiktaş’ın futbol olarak toparlandığı, iyiye gittiği bir zamana denk geldi açılış. Bu büyük şans.

        Diğer Yazılar