Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Beşiktaş’ın kolay kazanacağını zannedenlerin unuttuğu bir şey var. Sahadaki G.Saray geçen yılın şampiyonu. Ve canı istediği zaman çok da iyi oynayabilen bir takım."

        G.Saray-Beşiktaş maçı öncesi G.Saraylılar, aralarında şöyle bir mesaj paylaşıyorlardı: “Yensek Fener şampiyon olacak. Yenmesek Beşiktaş olacak. Beşiktaş’a yatsak, Fener kupa finalinde bize kök söktürür. Beşiktaş’ı yensek Fener 4. yıldızı takar, bize yetişir. Beşiktaş’a kendi sahamızda yenilsek taraftar suratımıza tükürür. Hem yenip hem yenmesek olur mu acaba? Başlarım ben böyle işe...”

        TARAFTAR İÇİN KEYİF MAÇIYDI

        Maç yolundayım. Stada girerken trafik tıkanmış, adım adım gidiyoruz. Sağdaki soldaki araçlardan camdan seslenen Galatasaraylı taraftarlar, “Başkanım ne olur maç?”; “Yeneriz inşallah” diyorum. Taraftarlar gülüyor; “Aman abi ağzından yel alsın. Boşver yenilelim” diyorlar. İşte böyle bir ortamda başladı maç. Taraftar için keyif maçıydı aslında. Yensek sevinecekler, yenilsek üzülmeyecekler. Rahat bir maç izleriz diye düşünüyordum. Ama o da ne, G.Saray maça iyi başladı. Beşiktaş pozisyon bulamıyor, pozisyona girmeyi bırak, G.Saray şampiyonluk adayı lig liderine top göstermiyor. Ve daha maçın 15 dakikası oynanmamışken, Beşiktaşlı futbolcular başladılar gerilmeye. Durduk yerde bir agresiflik, bir öfke... G.Saraylı futbolcular başladı mı daha da iyi oynamaya o sinirle.

        BASKET MAÇI GİBİ OLACAK SANDIM

        Beşiktaş-G.Saray basket maçının tekrarı olacak gibi gitmeye başladı işler. İki hafta önce Beşiktaş basket takımı G.Saray’dan 8 sayı önde ve G.Saray maçı almaya niyetli de değil. Ama hakem G.Saray’ın iki faulünü vermedi, bir de Ergin Ataman’a teknik faul çaldı. G.Saray sinirlendi, maçı aldı. Ergin Ataman da maçtan sonra “Vallahi kazanma niyetimiz yoktu ama hakeme kızarak motive olup kazandık” demişti. Aynısı futbolda da olacak gibi oynamaya başladı G.Saray. Tribünler de gaza geldi mi!.. G.Saray bastırıyor, pozisyon buluyor ama atamıyor bir türlü. İlk yarı Beşiktaş’ın akılda kalacak bir pozisyonu olmadan bitti.

        SİNAN, SABRİ’NİN YERİNE GİRMELİYDİ

        Beşiktaş’ın imdadına devre arası yetişti. Devrede sinirler yatıştı, tansiyon düştü. İkinci yarı başlarken Beşiktaş biraz toparlandı. Bu kez Siyah-Beyazlılar’ın beceriksizliği devreye girdi. Üst üste pozisyon buluyorlar ama sonuç yok. Arada G.Saray da yoklamıyor değil Beşiktaş’ı ama ilk yarıdaki tutku G.Saray’da da yok. O sırada değişiklikler geldi. Beşiktaş sahanın en iyisini, Quaresma’yı çıkardı. Yanımdaki arkadaşa “Şenol Hoca yine ezberden değişiklik yapıyor” dedim. G.Saray ise Yasin’i çıkarıp Sinan Gümüş’ü aldı. Çok doğru bir hareketti ama ben olsam Sabri’yi çıkarıp Sinan’ı alırdım.

        DONK’UN SALAKLIĞI!..

        Çok geçmeden G.Saray’da Sneijder çıktı ve yerine Donk girdi. Arkadaşım “Bak seninki de Sneijder’ı çıkardı” dedi. Güldüm. “Riekerink, Beşiktaş kazansın istiyor. Baktı Beşiktaş’ın gol atacağı yok. Donk’u aldı ki bir salaklık yapsın da Beşiktaş gol atsın!” dedim. Nitekim dediğim gibi de oldu mu... Donk’un salaklığından Beşiktaş olmadık bir pozisyon buldu ve golü attı. Tribünler üzülsün mü, sevinsin mi bilemedi ama fırsat bu fırsattır deyip “Yönetim istifa” diye bağırmaya başladı.

        YÖNETİM ZAFİYETİ

        Ardından Beşiktaş savunmaya çekildi. G.Saray bastırdı bastırdı ama bulduğu 1.5 pozisyonu değerlendiremedi ve şampiyonluk yarışında etliye sütlüye karışmamış oldu. İşin geyik kısmını bir kenara bırakırsak; Beşiktaş’ın kolay kazanacağını zannedenlerin unuttuğu bir şey var. Sahadaki G.Saray geçen yılın şampiyonu. Ve canı istediği zaman çok da iyi oynayabilen bir takım. Bu yıl yönetim zafiyetinden dolayı doğru düzgün oynamadılar ama pek çok maçta kısa sürelerle de olsa kalitelerini gösterdiler.

        BECERİKSİZ YASİN

        Beşiktaş karşısında ise sezonun en iyi maçlarından birini oynadılar. Tertemiz bir futbol ortaya koydular.

        Selçuk bu yılın en iyi futbolunu oynadı. Sneijder tam bir hırs küpüydü. Savunma yine çok açık verdi ama Beşiktaş beceriksizdi. Beşiktaş savunması da çok kötüydü ama G.Saray’da da hırs eksikti. Podolski yorgundu. Yasin beceriksiz. Sinan ise top alamadı.

        G.SARAY’IN TEK KURTULUŞU SEÇİM

        G.Saray açısından üzücü olan, ilkokul öğretmeni bir teknik direktörle bile G.Saray çok iyi bir top oynayabiliyor. Demek ki, doğru düzgün bir yönetim olsa bu takım, bu sezon da şampiyon olabilir; en azından son maça kadar şampiyonluğu kovalıyor olabilirdi. Zaten taraftar da bunu görüyor ve futbolculara değil yönetime kızıyor. Umarım yönetimin kafasına “Donk” etmiştir. Bu G.Saray’ı ne bir transfer, ne de yeni bir teknik direktör kurtarabilir. G.Saray’ın tek kurtuluşu bir seçimdir. İki kelam da Beşiktaş’a edeyim bitirmeden yazıyı. Bu futbolla Osmanlı’yı da Konya’yı da zor yenersiniz. Dikkatli olun!

        Diğer Yazılar