Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Bu başkan ve yönetimle daha çoook felaketler, rezaletler görürüz. Bu saatten sonra Riekerink gitse ne olur, kalsa ne olur? Asıl sorun yönetimde. Bence onlar gitmeli. Üstelik bu anlayış, G.Saray’ın son atımlık barutunu, Riva ve Florya’yı satıp değerlendirecek. Kabus gibi.”

        - Gündem tabii ki derbi. Sezon başından beri korktuğunuz başınıza geldi. Galatasaray’ın bu hocayla gidemeyeceğini söylemiştiniz. Bugün herkes aynı noktada. Şimdi neler söyleyeceksiniz?

        - Ne söyleyeceğim. Vallahi en iyisi hiçbir şey söylememek. Ben “Bu sonuçlar sizi aldatmasın, G.Saray kötü. Riekerink beyefendi iyi bir adam olabilir ama G.Saray’a hoca olamaz” dediğim zaman hatırlayın neler oluyordu. Galatasaray’ın futbol şirketine başkan tarafından yönetici yapılan şahıs çıkıp bana sallıyor, ‘Topu görse bomba zanneder’ diyordu. Bir grup taraftar trolünü üzerime salıp bana sövdürtüyorlardı. Ne oldu, üç beş haftada kimin haklı olduğu ortaya çıktı. Ben bunları Galatasaray bazılarına göre iyi giderken söylüyordum, bugün bu sonuçlardan sonra değil. Her takım iyiye doğru giderken, Galatasaray kötüye doğru gitti ve daha da gidecek gibi duruyor. Ben söyleyeyim size; Galatasaray bu yönetimsizlikle, bu teknik direktörle, bu kafayla, bu anlayışla hep daha kötüye gider.

        EN BÜYÜK HATA RİEKERİNK’LE ŞAMPİYONLUĞA İNANMAK

        - Galatasaray bu kadar etkisiz nasıl olabilir, nerede hata yapıldı?

        - G.Saray’ın hatalar tarihini yazmak lazım aslında. Hata çok. Son 17 yıla yayılmış hatalar zinciri var. Ama tahmin ediyorum ki, sizin sorunuz bu maçla ilgili. En büyük hata, Riekerink’in takımı şampiyon yapacağına inanmak. Yani yönetimde. Haa, inanmıyor ve idareten Riekerink’i hoca yapıyorsanız, o zaman niye bu kadar çok para harcıyorsunuz. Serdar Aziz’e 4.5 milyon Euro artı bilmem kaç futbolcu, Cavanda’ya 1.8 milyon Euro veriyorsunuz; Josue, mosue alıyorsunuz. Geçen hafta sordunuz ‘Nasıl kazanır?’ diye. Ne dedim. Her şeyden önce Podolski ile başlaması lazım. Başladı mı? Hayır. Hadi başlamadın. En azından ilk devre sonunda operasyon yap. Sinan’ı çıkar, Poldi’yi al. Sneijder’ı çıkar, Selçuk’u al. Hadi Sneijder’ı çıkaramadın, bari Tolga’yı veya De Jong’u çıkar, Selçuk’u al. Olacak iş değil.

        SELÇUK YÜZDE BİN HAKLI

        Riekerink o kadar olaydan bihaber ki, kurtarıcı diye Cavanda’yı alıyor. Yuh artık. Selçuk bu değişikliğe çok kızmış. Yüzde bin haklı. Ben olsam küfür ederdim. Ama Riekerink’e de kızmıyorum. Adam altyapı hocası. Ortaokul fizik öğretmenini Cern’deki deney ekibinin başına getirmek gibi bir şey bu yaptıkları. Fenerbahçe eksik, Fenerbahçe dökülüyor ve sen yine de orada Fenerbahçe’yi yenemiyorsun ve yenme niyetin olmadığı da daha ilk dakikadan belli. Ama bu başkan ve bu yönetimle biz daha çoook felaketler, rezaletler görürüz. Ne diyordu bu yönetim, “Geçmişteki transferleri araştıracağız.” Şimdi biz de çıkıp Sigthorsson transferini veya Serdar Aziz transferini mi araştıralım mesela. Ya da Trabzon’un bedavaya vereceği Cavanda’ya onca para verilmesini mi?

        BURASI TAŞLITARLA KULÜBÜ MÜ?

        - Şu anda yine Fatih Terim sesleri yükseliyor. Sizce doğru adres mi? Ya da şöyle sorayım; Riekerink gitmeli mi?

        - Bu saatten sonra Riekerink gitse ne olur, kalsa ne olur? Galatasaray’da asıl sorun yönetim. Bu yönetim kaldıkça olacağı budur. Galatasaray böyle başkan görmedi yemin ederim. Maçtan önce taraftarlarla buluşup, küfür kıyamet tezahüratın içinde basına poz veriyor. Yuh artık. Sonra da elinde kolum kadar bir ekmek arası köfte mi, sucuk mu ne, onunla kameraların önünde. Ne burası kardeşim; Taşlıtarla kulübünün başkanı yapmaz bunu ya! Yemin ederim bu manzaraları gördükçe “Acaba ilkokul çağında olsam, bunları görünce yine Galatasaraylı olur muydum?” diye kendi kendime soruyorum.

        Bence yönetim gitmeli. Ve ne yazık ki, bu yönetim, bu anlayış, Galatasaray’ın son atımlık barutunu, Riva ve Florya’yı satıp değerlendirecek. Yemin ederim kabus gibi bir şey. Dekadans (çöküş) dedikleri bu işte. Tabii Türkiye’nin de aynası aslında.

        İKİ KÖTÜ TAKIMDAN HOCASI İYİ OLAN TARAF KAZANDI

        - Fenerbahçe belki çok iyi oynamadı ama iyi mücadele etti, hırslıydı, motiveydi. Bu bile galibiyete yetti. Fenerbahçe’yi nasıl buldunuz?

        - Bana göre Türkiye Ligi’nin en kötü maçlarından biriydi. İki kötü takımdan, hocası daha iyi olan kazandı. Bu galibiyet Fenerbahçe için moral açısından iyi oldu ama futbolunda öyle şahane bir şey yok. İlk yarı 0-0 bitecekken, Carole’un enayiliğinden olmayacak bir gol buldular. O ana kadar Fenerbahçe de tedirgin ve korkak oynuyordu. Galatasaray bir puan için geldiğini çok belli ediyordu, Fenerbahçe ise en az 1 puan alalım da başımız belaya girmesin havasındaydı.

        Maçı spor müdürünüz Halil Özer’le beraber seyrettim ve maçın 5. dakikasında ‘Galatasaray bir tek tehlike yaratmadan maç biter, hatta kaleye şut bile atamayabilirler’ dedim. Gidin sorun Halil’e. 10 dakika sonra Bruma cılız bir şut attı. ‘Başka da olmaz’ dedim. Nitekim olmadı. Galatasaray bu kadar berbat olunca Fenerbahçe kazandı. Galatasaray, Fenerbahçe kazansın diye uğraştı diyebilirim. Ama kimse havaya girmesin; Fenerbahçe de kötü.

        BU YIL ŞANS KAPIYI ÇALDI AMA...

        - Bu yıl 17 yıl oldu, 18’e girdik. Sizce Galatasaray’ın Kadıköy’de galibiyet şansı azalıyor mu?

        - Hayır artıyor. Sonunda bir gün G.Saray orada kazanacak. Kazanamadığı her yıl, bir sonrakini kazanma şansı artıyor. Bu yıl şans kapıyı çaldı ama kapıyı açamadılar. G.Saray’a CHP muamelesi yapmayın. CHP seçim kazanamadıkça AK Parti’nin sistem üzerindeki egemenliği artıyor ve CHP’nin kazanma şansı azalıyor. Ama futbolda öyle bir durum yok.

        LANGIRT GİBİ FUTBOL OYNUYOR

        - Galatasaray’ın bir derbide gol pozisyonu bakımından sıfır çektiğine ilk kez şahitlik ettik. Bu nasıl açıklanabilir?

        - Kötü oyunla, yanlış kadroyla, taktik olmamasıyla açıklanabilir. Sorarım size; Bruma dışında Galatasaray’da elle tutulur kim vardı? Tolga Ciğerci diye yere göğe koyamadığınız biri var. Tamam iyi çocuk ama Almanya’da toplam 3 gol atmış, futbol hayatı boyunca ve G.Saray’da kaleye ha babam şut atıyor. Niye? Ben söyleyeyim niyesini. G.Saray koşmuyor, hareketlenmiyor. Çakılı sabit, langırt gibi bir futbol oynuyor. Tolga da top verecek kimseyi bulamıyor ve belki tuttururum birinde diye kaleye vurup duruyor.

        ADVOCAAT’IN FARKI RvP’DE ORTAYA ÇIKTI

        - Size göre maçın yıldızı kim?

        - Riekerink... En çok onu konuştuğumuza göre yıldız odur. Üç hafta önce hepinizin parlattığı yıldız, üç haftada süpernova gibi patladı vallahi. NASA uzayda patlayan yıldız aratıyor Hubble teleskobuna. Oysa buraya baksalar görürlerdi patlayan sözde yıldızı. Şaka bir yana maçın yıldızı bence Fenerbahçeli Josef de Souza. Çok önemli işler yaptı. Tabii hoca farkı da Van Persie’de ortaya çıktı. Van Persie maça kötü başladı. Hatta Halil Özer “Van Persie çok kötü” dedi. Ben de ona “Üçgeni ters kurmuşlar. Van Persie’yi orta sahaya doğru çekerse durum farklı olacak” dedim. Nitekim 5 dakika sonra Advocaat, RvP’yi orta sahaya doğru çekti. Bir anda Fenerbahçe’nin ve RvP’nin hücum görüntüsü değişti. Pozisyon bulmaya başlayan beceriksiz Volkan Şen değil, becerikli Van Persie olmaya başladı.

        MEDYATİK YÖNETİCİ HER ŞEYİ ANLATIR BELKİ!

        - Sneijder, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan gibi futbolculardaki form düşüklüğünü neye bağlıyorsunuz?

        - Belli ki, takım içinde sorunlar var, kavgalar var, tartışmalar var. Herkes birbirini suçluyor. Sneijder geçen hafa diğer futbolcuları suçladı. Bu hafta Riekerink bey herkesi suçladı. Bir şeyler oluyor içeride ama bilmiyoruz şimdilik. Sportif AŞ’nin medyatik yöneticisi çıkıp anlatır belki bir ara.

        EL ÖPÜP HAYIR DUASINI ALSINLAR

        “TFF Başkanı Demirören ve Süper Lig kulüplerinin başkanları, ‘Bu berbat lige bu kadar naklen yayın parası verdiğiniz için minnettarız’ diyerek Katarlılar’ın elini öpüp hayır duasını alsalar yeridir.”

        - Dün naklen yayın ihalesi yapıldı ve Katarlılar aldı. Neler söyleyeceksiniz?

        - Şimdi Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, tüm Süper Lig kulüp başkanlarını da yanına alıp, Digitürk’ün yönetim kurulu başkanı hazır buradayken adama gitsinler, teşekkür etsinler, “Bizim bu berbat ligimize bu kadar para verdiğiniz için minettarız” desinler ve elini öpüp hayır duasını alsınlar. Gerçekten çok büyük para verdiler. KDV dahil 590 milyon dolar. Tribünleri boş, futbolseveri futboldan soğumuş, soğutulmuş, futbolu berbat bir lige bu para verilmezdi.

        VALLAHİ İYİ İNSANLARMIŞ BU PARAYI VERDİLER!

        Dün ben Digitürk’ün yönetim kurulu başkanını maçta görünce çok korktum. Bu futbolu görürse ihaleye para mara vermez diye düşündüm. Vallahi iyi insanlarmış da bu parayı verdiler. Lig TV aboneliğimi iptal ettirmeyi düşünüyordum. Sırf adamlara saygımdan ettirmeyeceğim. Deryada damla desteğim olsun diye.

        Yayıncılık anlamında da güzel işler yapmaya başladılar. Bence en iyisi oldu. Hayırlı olsun. Türk futboluna büyük destektir. İnşallah kıymetini bilir kulüplerimiz ve federasyonumuz.

        Açık söyleyeyim, ben yayıncı olsam dün ihaleye katılmaz ve belirlenen muhammen bedeli bile vermezdim. “Bu lig, bu parayı etmez” derdim. Ligin en önemli maçını izleyip, oynanan futbolu görünce kesin vermezdim.

        Diğer Yazılar