Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaz geldi. Pek çoğunuz tekneleri denize indirdiniz. Zaten denizde olanlar da son bakımları yaptılar. Biliyorum ki, büyük bölümünüz tekneleri Göcek’te, Bodrum’da dolaştıracak, birbirine benzeyen koylarda birkaç Yunan adası, Bozburun-Selimiye arasında gezeceksiniz. Biraz daha keyfine düşkün olanlar ise daha doğru bir şey yapacak ve tekneleri Fransa’nın, İtalya’nın güney sahillerine yollayacaklar. Yolda biraz Sardunya, biraz Korsika yapacaklar. Bana sorarsanız doğrusu da bu.

        Bizim sahiller çok güzel, hiç itirazım yok. En muhteşem koylar, en güzel deniz bizim kıyılarda. Ama ne yazık ki, bizim kıyılarda hayat yok. Eğlence zannettiğimiz gürültü patırtılı yerler var birkaç tane Bodrum civarında. Şöyle tekneden inip, keyifli yemek yiyip, hoş bir gece geçirebileceğiniz restoran sayısı ise Göcek Bodrum arasında beşi hadi müşkülpesent olmayalım 10’u geçmez. Onlarda da fiyatlar maşallah. Yemekten sonra bir fatura geliyor. Arka cebinizden girip ağzınızdan çıkıyor.

        REKLAM

        Yunan adaları biraz daha ucuz ama Türk müşteriler oradaki restoranları da azdırıp, görgüsüzlüğü oraya da taşıdıkları için orası da bizimkilere benzemeye başladı. O yüzden de gerçekten keyfine düşkün olanlar tekneleri Riviera’ya yolluyorlar. Bugün de size oralardan birkaç güzel restoran tavsiye edeyim bari dedim. Tamamen benim zevkime göredir. Kusura bakmayın.

        SONSUZ RESTORAN SEÇENEĞİ VAR

        Nice ve Cannes’da pek çok iyi restoran var. Az Michelin’liden, bol Michelin’liye, Michelin’liler kadar lezzetli hatta bazen daha da lezzetli yemekler sunan küçük lokantalara kadar seçenek sonsuz. Sahildeki “plage”ların restoranları bile son derece iyi. Hepsinde keyifle yemek yiyebilirsiniz. Burada tavsiyem yok.

        Nice’e 15-20 dakika mesafede St. Paul de Vence’te La Colombe d’Or’u şiddetle tavsiye ederim. Şahane bir restorandır. Fiyatları makuldür. Fransız aristokrasisi kadar Hollywood starlarını, ünlü modacıları aynı mükemmellikte ağırlar. Minik oteli de iyidirama restoranı süperdir. Oradan Cannes’a doğru ilerlerseniz Antibes’de şahane lokantalarla karşılaşırsınız.

        Tekneyi Port Vauban’a bağlamanızı tavsiye etmem ki, zaten yer bulamazsınız, Port Vuban’a gelmeden kalenin önüne demirleyin. Marinaya yakın lokanta Le Vauban gayet iyidir ama benim tavsiyem Le Figuier de Saint l’Esprit. Juan les pins’deki tavsiyem ise Cap Riviera olur.

        REKLAM

        Cannes’da pek bir tavsiyem yok. Nice gibi düşünün. Benzer hava. Biraz daha görgüsüzce. İstanbul’daki La Petite Maison’u seviyorsanız, en orjinali burada. Gidebilirsiniz. Aradaki farkı görürsünüz ama çok da tavsiye etmem.

        Bence biraz daha ilerleyip La Napoule’de Restaurant Oasis’i bir deneyin. Biraz kazıkçıdır ama yediğinize değer. Kazığı da, yemeği de..

        Ama asıl gitmeniz gereken yer Theoule sur Mer’de. Bu minik kasabada demir atıp, kıyıya çıkınca hemen karşınıza Chez Philippe çıkacak.

        Öğle saatlerinde çevresi biraz gürültülü ve hengameli oluyor ama yeri de güzel, denizden gelen hafif esintiyle güzel bir manzara karşısında yemekler de.

        Magellan’ı da deneyebilirsiniz. İyidir ve biraz daha ucuzdur.

        Theoule sur Mer, benim en sevdiğim kasabalardan biridir.

        YİYECEKLER GÜZEL FİYATLAR MAKUL

        St. Tropez’yi size anlatmama gerek var mı bilmiyorum. Gündüz vakti St. Tropez’nin içine girmeyecek kadar akıllı olduğunuzu düşünüyorum.

        Pampelone’da yer varsa demirleyin. Sahilde öğle yemeği için çok iyi lokantalar var. En bilinenleri Club 55, La Voile Rouge ve Niki Beach. Yaşınız 40’tan büyükse, Rus veya Arap değilseniz Niki Beach’ten uzak durun. Hele karı kocaysanız hiç düşünmeyin bile mutlaka ona baktın buna baktın kavgası çıkacaktır. Tavsiyem Club 55. Görgüsüz Asyalı ve Amerikalı zenginlerden rahatsız olmayacaksanız, keyifli ve lezzetli bir yemek yersiniz. Yer ayırtmayı unutmayın ki, beklemeyin. Teknenizin değil çevrenizdeki en büyük yatın adını vererek yer ayırtın daha garanti olur. Akşam için en risksiz seçenek Brasserie des Arts. Byblos otelin restoranı da fena değildir. St. Tropez’de sakın ola tarte Tropezienne falan yemeye kalkışmayın. İğrençtir. İşin aslı oralarda ne yerseniz yiyin, bizim sahillerde yiyeceklerinizden daha güzeldir ve fiyatları daha makuldür. Son bir uyarı. Botunuzla sahile yakın yerlerde sürat yapmayın. Cezası çok ağırdır

        Diğer Yazılar