Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HADİ iyimser olalım. Hükümetin "Kürt açılımının" içinde ne olduğunu öğrendik diyelim. Açılımın içeriğinin muhalefeti de tatmin ettiğini ve desteklendiğini varsayalım. Daha da iyimser olalım. DTP ve PKK'nın da açılımı beğendiğini ve katkı sağladığına inanalım. Terör örgütü mensuplarının dağdan indiğini, silahı bıraktığını düşünelim. İyimserliğin cılkını çıkaralım ve 2011 seçimleri arifesinde bir de genel af çıktığını, Öcalan'ın DTP'ye genel başkan olduğunu ve milletvekili adayı olduğunu da kabul edelim. Sizce bu sorun biter mi? Samimi bir yanıt istiyorum, biter mi? Diyelim ki, terör bitti. Doğu ve Güneydoğu'da yüzde ellileri bulan işsizlik de terör bittiği anda bitecek mi? Diyarbakır'da işi gücü olmayan 200 bin gence, "Artık kültürel haklarınız var. Hepiniz tiyatrocu olun, Kürtçe oyun sahneye koyun mu" diyeceğiz? Akşam sofraya "Kabul edilmiş etnik kimlik" koyup onu mu katık edecekler? Kürtçe konuşan bakkaldan ekmeği, kasaptan eti, butikten kılık kıyafeti, galeriden otomobili bedava mı alacak? Bir açılımdır gidiyor. İçinde ne var ben bilmiyorum. Korkarım açanlar da bilmiyor. Ama basit bir soru karşımda duruyor. 30 yıl önce dağa çıkan ve hâlâ çıkmaya devam eden gençler dağa çıkmadan önce Hakkâri Uçak Fabrikası'nda genel müdür, Şırnak Demir Çelik'te muhasebe müdürü, Diyarbakır Uzay Merkezi'nde araştırma görevlisi miydi? Bunlar ayda 10 bin dolar maaşı bırakıp mı dağa çıktılar yoksa yapacak başka bir şeyleri olmadığı için mi? Bu gerçeği unutursanız PKK'yı belki dağdan indirirsiniz ama yerine başkasının çıkacağından hiç kuşkunuz olmasın.

        Çaldıran Türk'ün Türk'le savaşıdır

        BAŞBAKAN dün Çaldıran Savaşı'nda bu ülke halklarının omuz omuza savaştığını söyledi. Ben bu benzetmeyi doğru bulmadığımı söylemeliyim. Çaldıran'da iki Türk devleti arasında bir savaş yapıldı. Şah İsmail en az Yavuz Sultan Selim kadar, hatta ondan daha fazla Türk'tür. Türkmen'dir.

        Bu yüzden de Anadolu'da yaşayan Türkmenlerin bir bölümü bu savaşta Şah İsmail'den yana tavır almış ve bu yüzden çokçası Yavuz Sultan Selim'in hışmına uğramıştır.

        Yavuz Sultan Selim'le Şah İsmail arasındaki yazışmalara bakıldığı zaman başlangıçta her ikisinin de birbirlerinin Türklüğüne atıfta bulunduğu açıkça görülür.

        İki Türk devletinin, Anadolu'nun özellikle Doğu ve Güneydoğu'su ve ticaret yolları için yaptığı bir savaştır Çaldıran.

        Bu nedenle bu savaşı Türk milletinin ya da Anadolu halklarının kardeşliğine örnek olarak sunmak doğru olmaz.

        O dönem bazı Kürt aşiretlerinin Türk Şah İsmail'e karşı, Türk I. Selim'in yanında yer aldığı vurgulanmak isteniyorsa bilemem.

        Bence Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları benzetmesi yerindedir ama Çaldıran Savaşı'nın konuyla alakası yoktur.

        TMSF Çağlar'a neden dokunmaz?

        TMSF'nin banka hortumcuları arasında ciddi bir ayrım yaptığını düşünüyorum.

        Kiminin üzerine büyük bir şiddet ve hiddetle giderken, kimine ise büyük bir hoşgörüyle yaklaşıyor.

        TMSF'nin hoşgörüsünden en büyük alan ise Cavit Çağlar.

        Cavit Çağlar, TMSF ile yaptığı protokollere hiçbir şekilde uymadığı gibi, bildik gösterişli hayat tarzını aynen sürdürüyor.

        Hem de bunu milletin gözünün içine baka baka yapıyor.

        Her akşam İstanbul'un en pahalı lokantalarında kafa çekiyor, kendisinin ve aile fertlerinin altında Bentley dahil en lüks araçlar.

        Duyduğum kadarıyla kendine yeni bir uçak da ısmarlamış.

        Ve bu arada kendine yeni bir yat bile almış.

        35 metre boyunca bir yat. Bir Ferretti 112 kopyası. Nereden baksan 5 milyon Euro'luk bir tekne.

        Adı Yellow Pearl.

        TMSF'ye yüz milyonlarca dolar borcu olan Cavit Çağlar, İstanbul'un lüks lokantalarında olmadığı zamanları şu sıralar Göcek'te demirli olan bu teknede geçiriyor.

        TMSF ise göz yumuyor.

        Her nedense!

        NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

        Sürekli geçmişe özlem duymanın gelecekten korkmak anlamına gelebileceğini unutmadığımız zaman

        Diğer Yazılar