Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zaman zaman yalnızlığımız, ilişki halinde ki yorgunluktan çok daha ağır gelir. O zamanlarda, artık bu yalnızlığa son vermenin asıl kendi elimizde olduğuna inanmak isteriz.

        Bu kararlılıkla olması gereken tek şey seçilmeyi beklemektense seçmek durumudur.

        Doğrudur da… Birilerinin seni fark etmesini beklemek yerine onu fark etmek, hayatında istemek ve onu kendin için birlikteliği denemeye yöneltmek şimdilerde asıl cesaret işidir. Çevrem öyle çok cesaretsizlikten dolayı uzaktan sevmeyi seçenlerle dolu ki, bence onlar yalnızlığın en vahim hali…

        Reddedilmek gerçekten o kadar da korkunç bir durum mudur?

        Ya asıl lazım olan cesaret, uzaktan sevmekten çok daha fazlasını sana getirecekse?

        Bu soruları sorabiliyorum çünkü yaşamım boyunca olmak istediğim kişiler tarafından kabul de gördüm, reddedilmenin ne olduğunu da tattım. Hatta ve hatta asla benimle birlikte olmayacağına inandığım insanların, zaman sonra kedi seçimleri ile hayatımda olmak istediklerine de şahit oldum.

        Bazen yerinde, bazen de çok geç…

        Çünkü o geçmiş zaman içerisinde ya etkileri bende devam eder durumdaydı ya da onlar benim için aynı etki insanı değillerdi. O zamanlarda hükmü kendi cesaretsizliğim ile verdiğim için asıl gerçek cevapları zaman kayıplarımla almış oldum.

        Cesaret edemeyip de uzaktan takibe aldığımız insanların, yakınımızda olma ihtimallerini nasıl yok sayar ve bunu görmemezlikten geliriz anlamıyorum.

        Kastettiğim şey topladığımız güç ile bir anda duygularınızı açıkça ifade etmek durumu da değil… Kastettiğim, kalbinizde değer kıldığınız insanın özel çabanız ile yaşamınızda yerinin olmasını sağlama durumu.

        Doğal kaynaklı tanışma çaban ile yüzüne bakarak sana cümle kurabilme durumu…

        Arkadaşlık ile sevgili olabilme ihtimalini dengede tutabileceğiniz vakitleri geçirebilme durumu…

        İşte cesaret ile yaklaşabildiğiniz o insanda bu dengeyi kurabiliyorsanız, size ait olabilme ya da olamama gerçekliğini de geçirebildiğiniz vakitlerde tartabiliyorsunuz.

        Ha, sizin açınızdan her şey çok güzel olsa da o arkadaşlıktan ötesine de geçemeyebilir ama böylesi sahip olacağınız gerçek bile, uzaktan sessizce tek başınıza ilişki yaşama yalnızlığından daha kötü olamaz. Onu görmek için, onun var olduğu ortamlarda sizi fark etmemesinden ve tanımamış olmasından kaynaklı yokmuşsunuz gibi beden taşımanızdan daha kötü olamaz.

        Bir yolunu bulmalısın…

        O senin kendin için seçtiğin ise, onun senin hayatında herhangi bir seçenekle yerinin olabilmesi için bir yolunu bulmalısın.

        ******

        Bana sizde biriken her ne ise yazın…

        Ben de kalbimin, ruhumun ve hatta bedenimin biriktirdikleri ile sizlere cümleler kurayım. fkazanci@haberturk.com

        Diğer Yazılar