Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe’nin kalbinden biriyle görüştüm. Uzun yıllar Fenerbahçe’de görev yapan bu isim ilginç saptamalar yaptı. Üç başlıkta toparlarsak;

        1- Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ait olduğu söylenen Ülker Sports Arena’nın 58 dönümden 40 dönümünün Ülker’e bağlı Sağlam İnşaat’a devredilmiş. Kalan 18 bölümlük yani Fenerbahçe’nin isminin gözükmediği Ülker Sports Arena’nın da 19 yıllığına işletme hakkının Ülker’e verildiğini anlattı. Yani 58 dönümlük kısmın 18 dönümü -basketbol sahasının bulunduğu yapı- kaldı Fenebrahçe’nin elinde. Buranın işletmesi de Ülker’de.

        2- CAS’ın gerekçeli kararı geldikten sonra, UEFA’nın kişilere vereceği ceza sonrası “Aziz Yıldırım’ın spor kulübü yöneticiliği devam edecek mi etmeyecek mi?” sorusu çok tartışılıyor. Başkan kaynaklı bilgilere baktığımızda Sportif A.Ş.’nin UEFA tarafından tanındığını, Fenerbahçe Kulübü Derneği’ne UEFA’nın karışamayacağı söyleniyor. Ancak hiç de öyle değil. Sportif A.Ş.’nin yönetmeliğinde her iki kurum da birbirini bağlıyor. Sportif A.Ş. yönetmeliği okunduğunda başkan kaynaklı bilginin de doğru olmadığı ortaya çıkacak. Kısacası UEFA ceza verdiği andan itibaren Aziz Bey yöneticilik yapamaz.

        3- Kenan Evren Lisesi’nin arazisi için 3 okul yapılıp teslim edildi. Ancak ilginç bir gelişme var. Milli Emlak bu konuda “Bir dakika” dedi. “Benle anlaşmadan buranın üs kullanım hakkını elde edemezsiniz” dedi. Kısacası Fenerbahçe şu ana kadar Milli Emlak’a daha üst kullanım hakkını almadan 6 milyon TL faizler hariç kira ödedi ve kira ödemeye de devam edecek. Bana bunu anlatan isimler kongrede Aziz Yıldırım’a karşı aday olacak kişilerin bu kozları iyi kullanması gerektiğini söyledi ve kongreyi kazanmada çok etkili olacağını bildirdi. Adaylara duyulur.

        SEÇİM OFİSİ

        Adaylardan Mehmet Ali Aydınlar ve Hulusi Belgü birer seçim ofisi açtı. Aydınlar’ın ki Ülker Sports Arena’nın hemen yanı başında... Oy kullanacak insanlar burada soluklanıp, Aydınlar’ın çalışmasıyla ilgili bilgi alıp oy kullanabilecek. Eski dostlarla sohbet etme imkanı bulabilecek. Hulusi Belgü de genç arkadaşlarıyla Moda’da seçim ofisi açmış. Ben Yıldırım’ın da bir seçim ofisi açmasının gerekli olduğunu düşünüyorum ama açmadı. Üyeler bir araya gelince geçmişi konuşup, birbirini cenaze ve olağan üstü bir durum olmadan görmeyenler görme imkanı yakalardı.

        KONGRE SAYESİNDE KAZANDILAR

        Fenerbahçe futbol takımı kongreden etkilenir mi?” diye sorarlar hep. Çoğu zaman da etkilendiği yönünde görüş bildirilir. Ama bu sefer kongre futbolculara yaradı. Şu an lider olan Ersun Yanal’ın öğrencilerine geçen sezondan kalan primler ödenmemişti. Ama bu kongre öncesi takımın da iyi gitmesi sebebiyle sezon başından beri bir kuruş prim almayanlara Bursa ve Galatasaray maçları öncesinde prim dağıtılacağı bilgisine ulaştım. Yani kongre sürecinde en şanslı isimler futbolcular.

        Diğer Yazılar