Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zannedersem 1964-65 sezonuydu. Milli takım aday kadrosuna seçildim.

        Milli Takım, her hafta çarşamba veya perşembe günleri İstanbul'da iki grup halinde özel maçlar yapıyordu.

        Bir takım Galata'ya, diğeri de Beyoğluspor'a karşı maç yapıyordu. Galata takımına karşı oynayan takım, Metin Oktay'ın golü ile 1-0 galip geldi. Ben ise Beyoğluspor'a karşı oynadım. Benim 2 golümle 2-0 galip geldik. Daha sonra kadro 18'e düşürüldü.

        En ciddi hazırlık olarak görülen Bulgar Levski maçı kadrosuna katılmak üzere İstanbul'a gittim. İlk yarı Metin ağabey santrfor oynadı ve O'nun golüyle ilk yarıyı 1-1'lik sonuçla kapattık. İkinci yarıda ben oyuna girdim ve o maçta benim golümle 2-1 kazandık.

        O zaman Milli takımın başında İtalyan teknik direktör Sandro Puppo vardı. 16 kişilik kadro açıklandı ve ertesi gün Sandro “Ben santrforumu buldum” dedi. “Metin pas atacak, Fevzi gol yapacak” sloganı ile Portekiz’e gittik.

        Benim ilk resmi milli maçımdı. Eusebio’nun frikikten attığı gole kadar maç denk gidiyordu. Eusebio yine sahne aldı ve Portekiz 2-0 öne geçti. Daha sonra benim golümle oyunu 2-1’e getirdik. Bu golden sonra sol çaprazdan attığım şutta topun direkten dönmesi şanssızlığımızdı ve maçı 5-1 kaybettik.

        İlk maçım olması dolayısıyla çok üzülmüştüm. Ertesi gün Halit Kıvanç ağabeyimizin gazetedeki bir yazısında “İzmir Fevzi ile iftihar edebilir” sözleri büyük moraldi benim için. Ona teşekkür ediyorum.

        Bu maçla birlikte 6 yıl milli formaya hizmet ettim. Bu sürede 21 kez Milli oldum ve son derece gururluyum. Portekiz maçını izleyince o günlere döndüm. Maçı her dakikasında sanki sahadaymışım gibi yaşadım. 47 yıl önce son golü ben atmıştım, şimdi 3 golle kazandık.

        İnşallah daha nice goller atıp, tarihe yeni sayfalar açarız.

        Gerçekten Millilerimiz yeni bir çehreye bürünmüş. Takım olarak uyum sağlandığında çok daha iyi yerlere geleceğiz.

        Güzel günler bizi bekliyor...

        Diğer Yazılar