Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu hafta, Soyak’ın 3 yıl aradan sonra İstanbul’da yaptığı ilk proje olan Park Aparts’a konuk oldum. Satışına 2010’un son çeyreğinde başlanan ve Halkalı’da inşaatı devam eden Soyak Part Aparts, yeni yapılanan büyük bir bölgenin projelerinden biri. Orta dereceli yatırım için planlanmış. Yakın çevresindeki hastane, okul gibi yeni oluşumlar dikkate alınarak, dinamik hayat şekillerine uygun daireler tasarlanmış. Belirtildiğine göre yüzde 65 oranında satışı gerçekleşmiş.

        Soyak’ın projedeki felsefesi; kaliteden ödün vermeden, uygun fiyatlı, tüketici odaklı ödeme seçenekleriyle satış yapmak. Az katlı bina yaklaşımında planlanan 1121 konuttan oluşuyor bu yaşam merkezi. A, B, C tipli blok grupları var. Bloklarda zemin katlarda bahçe dubleksleri, son katlarda da çatı dubleksleri mevcut. Fakat, bu projede, dubleks derken aklınıza mutlaka büyük metrekareler gelmemeli. Plan alanları 55 metrekareden başlıyor. 145 metrekareye kadar dubleks seçenekleri var. 1+1’lerde balkonlu, balkonsuz ve bahçe dubleksi daireler bulmak mümkün. 2+1’de de balkonlu ve balkonsuz daireler, planlar içerisinde en ideal kullanım alanına sahip olanlardan. Ana girişden tüm mahallere ulaşılabiliyor. Girişte ev halkının mahremiyeti gayet iyi korunuyor. Açık mutfak dışında bir seçenek yok bu dairelerde. Bu kısıtlayıcı bir unsur tabii. Metrekareler küçük ama oda kullanım alanları net. 3+1’lerde balkonlu daire bence aileler için en uygun plana sahip. Geleneksel plan sisteminde çözülmüş: Giriş, koridor, oda girişleri, kapalı mutfak, banyolar. Her ne kadar bahçe terası yoksa da balkonu yeterli büyüklükte.

        ULAŞIM-OTOPARK

        Havalimanı ve şehre yakınlığı artı değer katıyor. Geniş ulaşım yollarının altyapısı bitmiş. 2 farklı girişi var. Otoparklar her daireye bir araba şeklinde hesaplanmış. Açık otopark sistemi, 1121 araçlık olunca biraz görüntü kirliliği yaratıyor aslında.

        SOSYAL ALANLAR

        Projede ‘Alırken de otururken de daha az ödersiniz’ fikri hâkim. Bu sebeple ortak alanlarda estetik ama abartısız çözümler var. Süs havuzu suni göl, tenis ve basketbol alanları, sosyal tesisler planlanmış. Tümü site yönetimi tarafından işletilecek. Proje, daha çok yeni evli, bekâr, çalışan, aktif, seyahat eden aile ve bireylere yönelik.

        MALZEME-İŞÇİLİK

        Daire giriş kapıları çelik kapı; oldukça güvenli. Balkon korkulukları paslanmaz ya da alüminyum olabiliyor. Sade ve güzel. Seramikte ürün kalitesi 1. sınıf ama işçilik kötü olmuş. Vitrifiye seçimi ve uygulama güzel. Laminant parkeler ses önleyici tedbirlerle döşenmiş. Alçı, sıva ve boya bitişleri net ve temiz. Tüm ürünler 1. sınıf yerli malzeme.

        YAŞAM GİDERLERİ

        Sosyal tesisler abartısız tasarlandığı için, şu anda belirlenemese de yönetim giderleri yüklü miktarlarda olmayacaktır. Isıtma sistemi kalorimetrelere bağlı olarak çalışıyor. Dolayısıyla ne kadar ısınırsanız, o kadar ödersiniz.

        İŞLETİM SİSTEMLERİ

        Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne uygun tasarım yapılıyormuş. Yaşam başladığında aidattan tasarrufu amaçlıyorlar. Otomatik bahçe sulamanın yanı sıra toprağa karıştırılan granüller sayesinde, az suyla sağlıklı yeşil alanlar yaratmak, ortak alanlarda fotoselli batarya sistemleri, çevre aydınlatmasında LED’li sistemler ve su ısıtmada güneş paneli ile tasarruf sağlanması planlanıyor.

        Diğer Yazılar