Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinpaş GYO, İstanbul Boğazı’nı Küçükçekmece’de oluşturduğu proje içinde yeniden yorumlamış. Biz de bu hafta, Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olma özelliğini de taşıyan Bosphorus City’i gezdik. 2005 yılında, 1095 günlük geliştirme sürecinden sonra başlayan bu kapsamlı ve büyük projede yaşam başlamış.

        ADINI İSTANBUL’UN SEMTLERİNDEN ALMIŞ

        Boğaz yalılarının modern bir bakışla yorumlanmasından oluşan projedeki evler, İstanbul’un seçkin semtlerinden oluşuyor. Bosphorus City’de; Ortaköy, Bebek, İstinye, Yeniköy, Emirgan, Beylerbeyi, Kandilli, Kanlıca, Paşabahçe ve Çengelköy semtleri doku olarak alınıp konsept belirlenmiş.

        Boğaziçi’nin yerleşim şekli, konsept içinde; Yalılar, Yalı Apartmanları, Yeditepe Kuleleri, Göl Kule ve Ortaköy Rezidansları, Erguvan ve Saraybahçe Evleri adı altında inşa edilmiş. Boğaz Yalıları ve Yalı Apartmanları projenin içindeki su hattı boyunca yerleştirilmiş. Göl Kule ve Ortaköy meydanları ise rezidansları ile proje alanını bir baştan diğer başa yüksek katlı görünümleri ile adeta korumaya alıyor. 246 bin metrekare proje alanı bulunan Bosphorus City’de Boğaz alanı 26 bin metrekare ve uzunluğu ise 720 metre. 79 bin metrekarelik yeşil alan içerisine konumlanan köprülerin uzunluğu 60 metre olarak tasarlanmış. Proje planlarına bakıldığında yalıların, evlerin ve dairelerin farklı farklı özellikler gösterdiği görülüyor. 125 farklı tip yaşam alanı oluşturulmuş.

        MALZEME KRİTERLERİNİ EV SAHİBİ BELİRLİYOR

        ULAŞIM-OTOPARK

        Küçükçekmece’de yer alan bu yaşam merkezine, TEM ve E-5 ulaşımı oldukça kolay. Atatürk Havalimanı’na olan yakınlığı da projeye artı bir değer katıyor. Otopark alanlarında çok rahat imkânlar tanınıyor. Yalılar ve alçak bloklarda açık otopark sistemi kurulmuş; yüksek binalarda kapalı otoparklar tasarlanmış.

        SOSYAL ALANLAR

        Sosyal alanlar konusunda oldukça fazla alternatif var. Projede; spor alanları, yüzme havuzları, çocuk oyun alanları konumlandırılmış. Şu anda ortak alanlar henüz faaliyette değil. Yaşamın tam kapasiteli başlaması daha keyifli olacaktır. Yaşam merkezinin içerisinde gezerken Boğaz’ın serinliği keyif veriyor. 130 cm’lik derinliğin bu hissi verebileceğini düşünmüyordum; ama veriyor. Kayıklarla gezinti yapılabiliyor. Romantik bir seçenek olarak güzel. Proje içerisindeki yeşil alan büyüklüğü oldukça fazla.

        MALZEME-İŞÇİLİK

        Sinpaş Grubu şirketlerinden Dekor’s tarafından yapılan örnek yalı, Osmanlı kültürünü yansıtırken, gerek renkleri gerekse aksesuvarları ile ferah bir etki veriyor. 3 kattan oluşan ve giriş katının dekorasyon çalışmaları tamamlanan örnek yalıda, ağırlıklı olarak ‘’Marmara Beyazı’’ mermer olarak seçilmiş. Marküteri ahşap parkeler, güzel işçiliği ile etkileyici. El yapımı çiniler ve yer yer dekupe edilmiş ahşap veya metal malzemeler sıcak ama elegant bir ortam yaratıyor. Osmanlı, Selçuklu ve Doğu’nun süsleme sanatının esintileri güzel yorumlanmış.

        YAŞAM GİDERLERİ

        Yalılarda her bir bina kendi içinde değerlendiriliyor. Ancak katlı yapılarda merkezi sistem ısıtma mevcut. Genel yaşam merkezi giderleri ise her bir konuta metrekareleri oranında pay ediliyor. Boğaz’ın bakımının yeşil alan bakımından daha fazla olmadığı belirtiliyor.

        Diğer Yazılar