Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Teknik Yapı’nın Kartal’daki Uprise Elite projesi kapsamında inşa edilen Teras Evler, Uprise Residence ve Uprise Flat gibi yüksek yapı gruplarının yanında, alçak bloklardan oluşuyor. Sırtında yükselen Residence ve Flat bloklarının aksine, 5 katlı birbiriyle geçişli bloklar şeklinde planlanmış. Teraslı kat planları, dubleks daireler ile, daha fazla konfor, lüks hedeflenmiş. Elit yaşama hitap edebilecek bir proje. Şehir içinde villa rahatlığı, projenin çıkış noktalarından birini oluşturuyor.

        ANTRE MAHREMİYETİ GAYET İYİ KORUYOR

        Uprise Elite-Teras EvlerCevizli projesinde 2+1, 4+1, 5+1 odalı daireler mevcut. Bence Teras Evler’in planlama olarak en dezavantajlı daire grubu. Planlama gereği ince uzun bir yerleşim alanı söz konusu. Bu durumda odaların formları da ince uzun kullanıma sahip oluyor. Örneğin mutfak ve ebeveyn yatak odası bu çizgisel uzamadan payını fazlasıyla alıyor. Hizmetli koridoru ve yatak odası holünün sosyal alan olan salondan ayrımı çok güzel. Kat holünden daire içerisine bağlantı alanı antre mahremiyeti gayet iyi koruyor. Banyolar ve hizmet alanları gereken konforu sağlıyor. Otoparktan daire içerisine doğrudan yapılan bağlantı ise büyük avantaj sağlıyor.

        DIŞ ALAN BAHÇE HİSSİ VERİYOR

        2+1 daire seçeneği örnek daire olarak da gezilebiliyor. Planlaması gayet başarılı. Giriş de antre korunaklı bir pozisyonda eve giriş sağlıyor. Salon ve ebeveyn yatak odalarının metrekareleri oldukça büyük. Mutfağın lineer ince uzun planı yine sorgulanabilir, ama genel anlamda 2+1 daire formatına göre oldukça başarılı ve geniş metrekarelere sahip bir daire. Adı üzerinde “Teras Evler’’, terasların hakkını veriyor. Daireler açık yeşil alana bakan cephelerinde bu teraslar sayesinde güzel nefes alıyor. Dış alan kullanımı bahçe hissi veriyor.

        ULAŞIM OTOPARK

        Ulaşım oldukça kolay. E5 ve TEM’den çıkışları kolay. Teras evlerde her dairenin kapalı otoparkı mevcut. Avantajlarından biride dairelere otoparklarından doğrudan giriş yapılabilmesi.

        MALZEME İŞÇİLİK

        Teknik Yapı‘nın işçilik ve son dokunuşları tüm projelerinde çok başarılı. Binaların malzeme ve proporsiyon dengeleri çok güzel. Bu başarıları, içerideki dekoratif giydirmelerde de geçerli.

        YAŞAM GİDERLERİ

        Teras Evler’de müstakil ev prensibinde muamele ediliyor. Her daire kendi bütçesini kendi ihtiyaçları doğrultusunda oluşturuyor. Ortak bina giderleri, yaşam merkezi kullanımı için şu an henüz netleşmeyen rakamda bir aidat söz konusu. Münferit sistem ısıtma ve soğutma, özgür bir seçenek. Yangın ve olası problemler için akıllı bina teknolojisi kullanılmış.

        SOSYAL ALANLAR

        Uprise Elite yaşam merkezinde açık alan sportif faaliyetler için yeterince yer ayrılmış. Çocuk oyun parkları, tenis, basketbol, voleybol sahaları mevcut. Ancak sistem yeni oluştuğu için yeşil alanla bütünleşmesi zaman alacak gibi görünüyor. Ticari alanlarda da yaşam merkezi sakinlerinin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri küçük bir çarşısı var. Kapalı ve açık yüzme havuzları mevcut. Bu yaşam merkezi şehre yakın konumda. O sebeple sosyal anlamda çok da fazla hareketlilik gerekmiyor. Fitness center site sakinlerine hizmet ediyor.

        Diğer Yazılar