Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İ stanbul’un merkezi sayılabilecek bir konumda yükselen, Avrupa’nın en büyük karma inşaat projesi Batışehir. Egeyapı Group’un Emlak Pazarlama ortaklığında gerçekleştirdiği TEM Otoyolu’na cepheli yatırımı oldukça büyük bir alanda yer alıyor. 2 etap halinde yürütülen projenin, ilk etabının yüzde 70’i satılmış durumda. Bu talebin lokasyonundan, mimari konseptinden ve tüm ihtiyaçların tek bir çatı altında toplanmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Etkileyici bir tasarımı var binaların. Bina kütlelerinin konumları, geçişleri ılımlı.

        Çok büyük bir proje olmasına rağmen size beton yığını hissi vermiyor. Projede; 3 bin 123 adet konut ve rezidans, şehir oteli, ofisler, özel bir kolej, alışveriş merkezi (AVM), kulüp binası, spor alanları ile 100 bin metrekare yeşil alan var. Gölet ve yansıma havuzları ile yeşil alanlar canlanıyor, ekolojik bir denge kuruluyor. Proje size bu dengenin ve ferahlığın hissini veriyor. Çevre korumacı bazı önlemleri de alıyorlar. Yağmur suyunu dönüştürme, yeşil alanı kat bahçeleri ile çoğaltma gibi doğaya saygılı planları var.

        Çağın gerekliliklerini algılamış, alırken verebileceklerini iyi kurgulamış, tasarımı ile beğeni kazanan, modern ve günümüze layık bu yaşam merkezi, adını semt olarak yazdıracağa benziyor. 165 bin 326 metrekarelik bir arsa üzerinde yaşam bulan proje, şehrin içine kurulan yeni bir şehir. Yedi tepeli İstanbul’u proje konseptlerine örnek almışlar. Tepeler gibi, inişli çıkışlı konumlanan bloklar sayesinde, mekânların manzarası ve güneşi kesilmiyor. Batışehir’de dairelerin bir kısmı kuzey ormanlarına, bir kısmı kendi iç avlusuna bakıyor. Her dairenin kat bahçesi var. 4+1’lerde büyüklük tatminkâr. Banyolar, lavabo dolabı, çamaşır makinesi dolabı ile tamam halde teslim ediliyor. Duvarları kâğıt kaplı vaziyette satın alıyorsunuz. Metrekaresi 2 bin 800 TL gibi bir fiyatlama yapılmış. Bu da bize orta gelirli bir ailenin tercih edebileceği bir proje olduğunu gösteriyor. alanlar yer alacak. Bu modern yaşam merkezi, adını semt olarak yazdıracağa benziyor

        ULAŞIM OTOPARK

        Proje, TEM Otoyolu’na cepheli, merkezi konumda. İstoç Oto Center’ın yanında yer alan Batışehir, Basın Ekspres Yolu’na 2, Maslak ve Atatürk Havalimanı’na 10 dakikalık uzaklıkta. Yürüme mesafesinde 2 metro istasyonu açılması planlanıyor. 3’üncü köprü yoluna da şimdiden bağlantı yolları hazırlanıyor. Tüm blokların altlarında kapalı otoparkları var.

        YAŞAM GİDERLERİ

        Merkezi ısıtma kalorifer sistemi ile kurulmuş. Dairelerde klima altyapısı var; klimanızı kendiniz seçip alıyorsunuz. Yaşam merkezinin yönetimi profesyonel bir firma tarafından yapılacak. Daireler için, metrekaresi 1.5 TL gibi düşünülen bir yaşam gideri planlanıyor.

        SOSYAL ALANLAR

        Açık alan ve peyzaja ayrılan metrekareler büyük olunca, sosyal alanlar da genişliyor. Yürüyüş, koşu yolları, spor sahaları iyi. Dışarıdan da üye alacak, profesyonel spor salonu planlanıyor. SPA, sauna, squash, mini golf... İmkanlar modern ve geniş. Suda Park adını verdikleri bir su dünyası kurmuşlar. Yansıtma havuzlarından oluşuyor, SPA ile birleşiyor ve kapalı alanında panoromik cam cephesiyle güzel bir manzaraya açılıyor. Sakinlerine keyif verecek gibi görünüyor.

        MALZEME, İŞÇİLİK

        Malzeme seçimleri çok zevkli, birbiriyle uyumlu. İşçilik konusunda örnek dairelerde gayet başarılı uygulamalar yapılmış. Banyo ve mutfakta seçilen armatürler kendi grubunda 1. sınıf malzemeler.

        Diğer Yazılar