Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe Ülker, kadro derinliğinin avantajını sonuna kadar kullanarak daha ilk yarı sonunda galibiyeti garanti altına aldı.

        Sarı-Lacivertli ekibin boyalı alandaki üstünlüğünü artıya dönüştürme çabası ilk çeyrekte kendini belli ederken, Galatasaray’ın Erceg ve Sinan’la bu periyotta bulduğu üçlükler Sarı- Kırmızılılar’ı oyunda tuttu. Ancak rotasyon devreye girip, Arroyo’nun ardından Furkan da 2 faulle kenara gelince işin rengi değişti. Furkan’ın yerine oyuna giren Jawai’nin bırakın koşmayı, yürüyecek dermanı yok. Avustralyalı uzunun hali gerçekten içler acısı ve bu durum Sarı-Kırmızılı takıma faydadan çok zarar veriyor. Zaten oyunun devamında da bu çeyreğe F.Bahçe lehine yansıyan 30-14’lük skorun arkasında da bu gerçek yatıyordu.

        Bjelica, Zoric ve Vesely ile rakip pota altında cirit atan Kanarya; Hickman, Bjelica ve Melih’le dışarıdan da 3 üçlüğü de çemberden geçirince maç da devre sonunda bitti.

        Fenerbahçe cephesinde, son dönemde yerinde iyice yeller esen savunma ilk yarıda belli bir kalite düzeyini tutturdu. Çok zorda kalmadıkça adam değişmeden, rakibin pick’n roll kozunu kullanmasına izin vermediler. Bununla birlikte Sarı- Lacivertliler, özellikle ikinci çeyrekte sevdiği tempolu açık alan basketbolunu ribaundlarda devreye sokup istediğini aldı.

        Ancak ikinci yarıda G.Saray’ın Kerem-Furkan ve Kerem-Erceg ikilisiyle ribaund üstünlüğünü ele geçirmesiyle işler tersine döndü. Ribaund üstünlüğünü rakibe kaptıran Kanarya, hücumda sete sette tıkanmaya başlayınca savunma da düştü. Sarı-Kırmızılılar bu yarıda rakibinin 3 misli (33’e 11) ribaund alıp, çoğu ikinci şans toplarıyla da en iyi yaptığı işi yapıp, üçlükleri arka arkaya yollayınca bir ara 21’e çıkan fark 8’e kadar eridi. Ama bu “olağan dışı” istatistik dahi onların maça ortak olmasına yetmedi. Fenerbahçe devredeki 19 sayılık farkın avantajını hücumdaki doğrularından vazgeçmeyip, topu sürekli içeri indirip maçın sonuna kadar kullandı.

        ALKIŞLAR TARAFTARA

        Dün Ülker Arena’da maçın önüne geçecek en ufak bir taşkınlık yaşanmadı. Geçen sezon iki ezeli rakip arasında yaşanan onca karmaşaya karşın tribünlerde örnek bir soğukkanlılık ve sağduyu hakimdi. Fenerbahçe bu açıdan alkışı fazlasıyla haketti.

        GUARD SORUNU

        F.Bahçe cephesinde derbi galibiyetine karşın guard sorunu özellikle ikinci yarıda oyun tıkandığında ve sete sete yığıldığında kendini belli etti. G.Saray’da ise Jawai’nin bu haline karşın Vougioukas’ın tribünde oturması üzerinde durulması gereken ‘teknik’ bir arıza.

        Diğer Yazılar