Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sporun politize edilişini geçmişte çok defa yaşamıştık. Ne yazık ki yaşamaya da hala devam ediyoruz. Ancak sebebi ne olursa olsun böylesine “gölgede” kalışına ilk kez şahit olduk!..

        Aslında Kızılyıldız ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki maç, Sırp taraftar Makro Ivkovic’in İstanbul’da öldürülüşünün yarattığı olumsuz etki ile maç olmaktan çıkmış, her türlü çaba ve önleme rağmen günler öncesinden başlayan “psikolojik savaş” almış yürümüştü. Durum ve hal böyle olunca, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da basketbolun ikinci plana itildiği, sadece ve sadece, “acaba” ile başlayan “yığınla” sorunun tartışıldığı “olay senaryoları” gündeme oturmuştu.

        Tüm bu olan bitenlerin ardından, bırakın Türk tarafını, Sırplar’ın bile “gerim gerim gerildiği” bu dramatik buluşmanın kazasız belasız atlatılması ise bu kadar olumsuzluğun yanında “şampiyonluk” kadar değerliydi. Öyle ki, alınan olağanüstü güvenlik önlemleri, kafileye gösterilen misafirperverlik ölümlü bir olayın ardından sağduyunun kazandığının en açık göstergesiydi. Bu açıdan Sırbistan polisini ve Kızılyıldız kulübünü, kriz yönetiminde gösterdikleri üstün başarı için tebrik etmek gerekiyor. Taraftarların da protesto hakkını sonuna kadar kullandıkları bir geceydi dünkü... Ancak normal bir maçta bile tansiyonun zirve yaptığı salonda sahaya atılan birkaç yabancı madde - ki Türkiye’de neredeyse bunu her maç yaşıyoruz - ve olumsuz tezahürat dışında hiçbir olay çıkmadan maç sona erdi. Darısı Türkiye’nin başına!..

        Eğri oturalım, doğru konuşalım... İşin özeti, kriz yönetiminde ve güvenlikte Türkiye’ye açık seçik “ders veren” taraf Sırbistan olurken, sahada ise tam tersi gerçekleşti. Galatasaray’ın Belgrad’da stres ve baskı ile nasıl baş edeceğini hesap ederken, baskıya yenilen Kızılyıldız oldu. Sarı-Kırmızılılar, tecrübe artısını maçın her anında oyuna “derinlemesine nüfuz ettirdi”... Savunma, maçın büyük bölümünde ve özellikle de Sinan, Kerem ve Carter sahada iken müthiş sertlik kazanırken, hücumda da silahlar bu büyük baskıya karşın “el titremeden” işleyince Galatasaray bu zor gecede istediğini aldı.

        Diğer Yazılar