Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FENERBAHÇE Ülker, Atina’da Olympiakos’la giriştiği “final” niteliğindeki mücadeleden altın değerinde bir galibiyet çıkarırken, Euroleague’de Final-Four’a giden “engebeli” yolu aşıp, “asfalta çıktı”.

        Büyük maçlarda atanın değil, tutanın öne çıkacağı gerçeğinden yola çıkan Kanarya, rakibinin en büyük silahı pick’n roll savunmasını “bıçak gibi” kesti. Zoric’in yokluğunda aksayacağını hesap ettiğimiz bu savunmayı ayakta tutan ise önce Semih, ardından da Oğuz ve Vesely’nin yardımları kadar Zisis’in, başta Spanoulis olmak üzere eşleştiği tüm kısaları takipçiliği ile canından bezdirmesiydi. Yunan guard, bu anlamda özellikle Olympiakos’un geri gelmeye çabaladığı ikinci yarıda savunmanın “temel taşı” olarak sivrilirken, işin hücum kısmında ise Goudelock ve Zisis Olympiakos’un başına balyoz gibi indiler.

        Sarı-Lacivertli takımın ele avuca sığmayan ABD’li şutörü Goudelock, maça müthiş başladı, öyle de bitirdi. Kırılma anlarında Bjelica ile birlikte sorumluluk alıp, rakibin coşmasına izin vermediler.

        Basit top kayıpları ve kaçan fauller için “nazar boncuğu” demekten başka çare yok! 3 sayı çizgisinin gerisinden % 55 isabet bulan Kanarya, serbest atış çizgisinden % 52’de kaldığı (10/19) oyunda ribaundlardaki ezici üstünlüğüyle (29’a 42) bu olumsuzluğu görünmez kıldı.

        Dünkü galibiyetle deplasmanlardaki “kusursuz fırtınayı” devam ettiren Fenerbahçe Ülker, grupta birincilik için yarıştığı CSKA Moskova’dan sonra Olympiakos’a karşı da ikili ve üçlü averajda avantajlı duruma geçti. Ve artık kalan 4 maçta ipler sadece Kanarya’nın elinde...

        Diğer Yazılar