Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka, tam 28 yıldır özlemini duyduğu şampiyonluğa kavuşurken, yıllarca unutulmayacak bir başarı hikayesinin de altına imzasını attı.

        Öyle bir başarı hikayesi ki, aslında ‘mucize’ olarak bile tanımlasak yeridir. Kolay değil; çeyrek finalde Eurocup yarı finalisti Banvit, ardından yarı finalde Euroleague’de Final-Four oynayan Fenerbahçe Ülker ve finalde de bir başka Euroleague temsilcisi Anadolu Efes’i dize getirdiler.

        2.5 milyon Euro’luk bütçeyle yola çıkmışlardı belki. Ama arkalarında Türkiye’nin ‘tartışmasız’ bir numaralı basketbol seyircisi vardı. Onların yarattığı sinerji, şampiyonluğa belki de sahada yüreğini ortaya koyan Yeşil-Kırmızılı oyuncular ve yılların tecrübesi meslektaşlarına taş çıkaran coach Ufuk Sarıca kadar etki yaptı.

        Sarıca’nın görevi gelişi sonrası FIBA Euro Challenge finalinde son anda kaçan şampiyonluk da dahil olmak üzere kazanmadık kupa bırakmayan Pınar Karşıyaka’nın dün elde ettiği şampiyonluk şüphesiz Türk basketbol tarihinin sayfalarına ‘en anlamlılarından biri’ olarak geçecek.

        Evet; neresinden bakarsanız bakın büyük bir başarı hikayesidir bu... Ve bu başarıda en büyük pay, taraftar gibi, yıllardır Kaf Kaf’a desteğini esirgemeyen Yaşar Holding ve oyuncu menajerlerinin oyununa gelmeden uzun yıllardır yabancı oyuncu seçiminde hep ‘doğruyu’ bulan teknik kadro ve yöneticilerle birlikte kimyayı oluşturmadaki becerisiyle zinciri tamamlayan başantrenör Ufuk Sarıca’nındır.

        Oyuncu kadrosuna gelecek olursak... Kaptan İnanç, bu ‘inanmış’ oyuncular grubuna şampiyonluğa giden yolda özellikle saha dışında yaptığı liderlik ve ağabeylikle alkışların en büyüğünü hakediyor. Saha içindeki lider Bobby Dixon’ı ise ne kadar övsek azdır. Gününde olmadığı dün dahi (3 sayı çizgisinin gerisinden 0/7 ile serinin en kötü yüzdesini tutturdu) 3. çeyrekte üst üste çaldığı toplarla ivme kazandırıp, farkın açılmasında yine en önemli faktör oldu. Palacios, hem F.Bahçe hem de Efes serisinde rakip uzunların başına çorap ören isim olurken, başta Strawberry, Gabriel, Diebler, Barış, Cemal, Soner, Erkan ve diğer tüm oyuncular, kendilerinden kat kat bütçeli rakiplerine karşı kenetlenip, takım olmanın farkını yaratıp, savaşıp, mücadele ederek kupayı dişleriyle tırnaklarıyla kazandılar. Hepsine de alınlarının ak sütü gibi helal olsun.

        EUROLEAGUE’İ HAK ETTİLER

        Pınar Karşıyaka, iki Euroleague takımını aşarak kazandığı bu şampiyonlukla Euroleague vizesini fazlasıyla haketti. Artık top Euroleague yönetiminde. Onların da bu destansı başarıyı gözardı etmeyeceğini umuyoruz.

        DİXON DOĞRU SEÇİM

        Bobby Dixon, gerek yarı final gerekse final serisindeki performansıyla, kendisine Milli Takım için adı geçtiğinde ‘tereddütle’ bakanların kafasındaki soru işaretlerini tamamıyla ortadan kaldırdı. Dixon’ın Ay-Yıldızlı ekibe de renk katacağı açık ve net bir şekilde görüldü.

        Diğer Yazılar