Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Obradovic’in Fenerbahçesi gerçekten başka bir boyutta seyrediyor...

        Euroleague’deki rakiplerini önüne katmış bir çığ gibi üzerinden geçerken, taraftarıyla bütünleşmiş, oynadığı basketboldan keyif alan, her topa atlayıp zıplayan, sahada varını yoğunu ortaya koyan, izlerken de herkese büyük keyif veren bir “takım” haline geldi artık Fenerbahçe...

        Ve her maç üzerine koyarak, büyük hedefe doğru emin adımlarla ilerliyorlar...

        Unicaja Malaga karşısında da çıtayı yine yükseltip, zor maçı kolaya dönüştürdüler.

        Kolay değil, tam 13 aydır yenilgi yüzü görmediği Ülker Arena’da rakibe potayı dahi göstermedi Sarı-Lacivertliler; koca ilk yarıda!.. Bu kez sahnede NBA’den Türkiye’ye adım attığı ilk sezonda, sahada “kırk yıllık Fenerbahçeli” gibi duran Ekpe Udoh vardı. Bloklarıyla rakip uzunlara pota altında kabus yaşatan Udoh, Euroleague’in blok rekorunu tarihe gömerken, tribünlerin alkışlarına gülümseyerek karşılık verdi hep... Enerjisini tribünlerden alan sadece o değildi. Melih, oyuna girdiği anda üçlüğü yapıştırırken de Vesely hücumu smaçla bitirirken de, Datome ve Bogdanovic köşelerden füzeleri yollarken de salondaki o müthiş “sinerjiyi” hissetmek mümkündü.

        Dünün bir diğer önemli artısı ise, geçen yıl yaşadığı sakatlıktan sonra bocalama devresindeki Ricky Hickman’ın tekrar eski günlerini hatırlatan düzeydeki katkısıydı. Melih’le birlikte Hickman’ın da randıman vermeye başlaması, Bogdanovic ile Datome üzerindeki yükün de hafiflemesini sağlıyor. Öyle ki Sarı-Lacivertliler, dün skor anlamında Bobby Dixon’a dahi ihtiyaç duymama lüksünü yaşadı... O da atmaktan çok takımı oynatmaya odaklandığında da ne derece verimli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

        Evet, Fenerbahçe gerçekten de başka bir boyutta seyrediyor... Daha önce hiç görmediğimiz, hiç alışık olmadığımız bir durum bu... Obradovic’in başrolünü oynadığı ve her geçen maç çığ gibi büyümeye devam eden sinerjiyle gittikleri bu yolda “tabela” şimdilik en azından Final-Four’u işaret ediyor..

        SÖZ SAVUNMANIN

        Fenerbahçe, geçiş oyunlarındaki becerisiyle bilinen Unicaja Malaga’nın çabukluğunu, değişmeli adam adama savunmadaki üstün gayretiyle aştı. 8 dakikayı aşkın süre 5 sayıda kalan Malaga adeta neye uğradığını şaşırdı. Arka arkaya gelen bloklar rakip uzunların “korkarak” potadan uzaklaşmasını sağladı.

        BRAVO BAŞKAN

        Dün salondaki atmosfer gerçekten de göz kamaştırıcıydı. Oyuncuların taraftarla “tek yürek” olması ve ortaya çıkan müthiş sinerji, onların bu sezon çok daha iyi yerlere geleceğinin müjdecisi gibiydi. Başkan Aziz Yıldırım’ın da bu mükemmel atmosfere gölge düşürebilecek en ufak olayda dahi gösterdiği hassasiyet takdir edilecek cinstendi. Bu da onun kulübünü ne kadar sahiplendiğinin son ve en güzel örneklerinden biriydi.

        Diğer Yazılar