Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        12 Dev Adam’ın böylesine kötü hücum ettiği bir maçı uzun zamandır izlememiştik.

        Tamam; Ersan İlyasova yoktu. Son yıllarda iyice daralan oyuncu portföyüyle zaten sıkıntı yaşayan 12 Dev Adam, Manila’ya belki de en önemli kozunu NBA’deki “pazarlık masasından” kaldırıp getirememişti. Ama sıkıntı bununla sınırlı değildi. Ay-Yıldızlı ekibin skor açısından sahadaki en önemli silahı olan Bobby Dixon da “sahanın en kötüsü” rolüne soyununca, bu yetmiyormuş gibi Sinan’la birlikte oyunu sürükleyen Cedi de sakatlanıp çıkınca coach Ergin Ataman’ın eli kolu bağlandı.

        Dixon sanki Manila’nın nemli havasında pas tutmuş... Kariyerinin “en berbat” maçını oynadı Kanada’ya karşı... 0/8 isabetle çemberi dövdü. Ne skora ne de oyun kurgusuna en ufak bir katkı veremedi.

        Tek Dixon mıydı aksayan, tabii ki hayır. O’nunla birlikte Kenan ve Ender’in, yani 3 guardımızın toplam katkısı 3 asist, 3 sayı!.. Bu bağlamda gözlerimiz, Göksenin’in de yokluğunda savunma sertliğine katkı verecek ve iyi bir sezonu geride bırakan Doğuş Balbay’ı aradı. Dünkü “karmaşada” Sinan’ın, sakatlanıp çıkan Cedi’nin, kenardan gelen Melih ve Birkan’ın verdiği önemli katkı da “heba” oldu.

        NBA’in “vasat” oyuncularıyla Manila’ya gelen Kanada’ya galibiyeti altın tepsi ile sunduk. Maç boyunca kullandığımız 61 atışın sadece 22’sini çemberden geçirebildik! Yani bir diğer açıdan tam 39 atışta çemberi dövdük! Bu da yetmiyormuş gibi serbest atış çizgisinden bile 34 atışın 15’ini çemberin içinden geçiremedik! Hadi Ömer Aşık’ın zaafı var (2/6) diyelim. Ya diğerleri? Bu istatistik dahi motivasyon anlamında da ne kadar geride olduğumuzun bir göstergesiydi. Kısacası bu hücum performansıyla Kanada’yı yenmemiz zaten “mucize” olurdu.

        Evet; bu kayıp sonrası, eğer Senegal’i yenersek, Filipinler’de finali oynamayı hesapladığımız Fransa ile muhtemelen yarı finalde karşılaşacağız. Zaten onları yenmeden Rio’ya gitmek mümkün olmayacaktı. Ha final, ha yarı final... Çok bir şey farketmiyor. Önce 2 gün içinde toparlanıp, Senegal’i yenip, sonra da Cedi’nin iyileşmesi için dua edip (!), NBA’li yıldızlarıyla Manila’ya gelen Horozlar’a kafa tutmaya çalışacağız. Hadi hayırlısı!..

        Diğer Yazılar