Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başlangıçlar için hep zor denir; öyledir de... Ama bu kez devamı çok daha zor bir sezon bekliyor hem Fenerbahçe’yi hem de Anadolu Efes’i...

        Bir ay içinde 10’dan fazla maç yapacak bu iki takımın Cumhurbaşkanlığı Kupası finalindeki mücadelesinden çıkan sonuç, küçük detayların artık büyük hedeflere ulaşmak için çok daha büyük önem kazandığı gerçeğidir.

        Cesaret, Fenerbahçe’yi coach Zeljko Obradovic’in önderliğinde sezonun en büyük kupasına taşıyan en önemli faktördü dün... Obradovic, takımdaki en “net” şutörü Bogdan Bogdanovic’i tribüne yollamayı tercih ederken de, Efes’in farkı 6 sayıya çektiği son çeyrekteki en kritik süreçte genç Berk Uğurlu’yu sahaya sürerken de sadece rakibi Efes’e değil, tüm sezon boyunca karşılaşacağı rakiplere gözdağı verdi.

        Özellikle Bogdanovic kararı gerçekten de “lüks bir risk” olarak değerlendirilebilir. Onun yerine şans bulan James Nunnally geceyi 0/4 isabetle 0 sayı ile kaparken eleştiri oklarının haklı olarak kendisine çevrilmesine neden olabilirdi. Ama o takımın yeni ismi Nunnally’yi kazanmak ve takıma entegre olmasını sağlamak için çabalamaya dün de devam etti.

        İşi yine baştan sıkı tuttu Fenerbahçe... Savunmada duvar değil, Çin Seddi gibiydiler! 6 dakikada Efes’e tek basket izni verdiler. İkinci çeyreğin ortası geçildiğinde fark 16 sayıya çıkmış, Fenerbahçe rakibini ikiye katlamıştı bile...

        Öyle görülüyor ki Fenerbahçe, kadrosunu korumanın da artısıyla geçen yılın üzerine koyarak yoluna devam ediyor... Takım kimliğini bir üst boyuta taşımışlar. Sloukas’ın saha içi organizasyonunu mükemmel yönetmesi, Dixon’ın özgüveni, Udoh ve Vesely’nin kaldığı yerden devam ediyor olması en dikkat çekici detaylardı. Ancak başta Datome olmak üzere tüm oyuncuların “çöpçülüğe” soyunması, yerdeki her topa atlaması, “olgunlaşan” Fenerbahçe’nin bu seneki meyveleri... Zaten dün işte bu küçük detaylarla, her top için savaşan, Dixon ile dahi ribaundu kovalayan oyun karakteriyle kazandı Sarı- Lacivertliler... Rakibi 17 top kaybına zorlayıp, 5 kez blokladılar.

        Bu sezon köklü bir değişim yaşayan Anadolu Efes, yeni coach, değişen düzen ve oyuncularla geçen yıla göre çok daha sert bir rakip olarak çıktı Fenerbahçe’nin karşısına... Ancak adı üzerinde “yeni” oluşum, hazırlık sürecinde son derece olumlu sinyaller verse de süreklilik açısından henüz istenen kıvama erişmediğini görüyoruz. Deshaun Thomas ve Tyler Honeycutt ikilisi Efes’in bu yılki en önemli artıları olacak. Ancak hala zamana ihtiyaç var. Velimir Perasovic’in oynatmaya çalıştığı akışkan basketbol illaki gün geçtikçe ivme kazanacak ve inanıyorum ki Efes de bu sezon yıllardır üzerine binen ölü toprağını silkeleyip atacak.

        Diğer Yazılar