Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        THY Euroleague’de haftayı yenilgiyle kapayan iki “yorgun savaşçının” Ülker Arena’daki mücadelesinde Fenerbahçe, rakibinin bu sezonki en zayıf yönünü, “crunch time” oynama zaafını yine iyi değerlendirip kazanmayı başardı.

        Maçın ilk 27 dakikalık bölümü “horoz döğüşü” gibiydi. Fener’in Dixon& Datome ile 4 üçlükle gelen baskınını Doğuş hamlesiyle savuşturan Efes, 20 sayı yediği ilk 8 dakikanın ardından onun sahada olduğu 8 dakika potasında 5 sayı gördü. Ancak horoz döğüşüne farklı bir boyut (!) kazandıran Vesely-Brown didişmesi ve Çek pivotun 4 faulle kenara gelmesini de avantaja dönüştüremedi Lacivert-Beyazlılar... Bu noktada da gerek Datome, gerekse Kalinic’in Udoh’a yaptığı “Amerikan yardımı” Efes’in, Vesely’siz Kanarya’yı boyalı alanda yıpratmasının önüne geçti. Özellikle Kalinic’in oyunda olduğu süreçte Doğuş’lu Efes’in yaptığı etkiyi bu kez Kanarya işin savunma kısmında yapınca devre sonunda da, 3 sayı yarışının yaşandığı üçüncü çeyrek bitiminde de sahaya yansıtıp, rakibine karşı psikolojik üstünlüğü hep elinde tuttu. Kanarya, son periyotta da oyunu soğutup, tempoyu yavaşlatarak, Sloukas’ın penetreleriyle Dixon’ın bitiriciliğini çok iyi kullandı.

        Psikolojik üstünlük demişken, Efes’in bu anlamdaki zaafını da tekrar edelim. Bu sezon kaybettikleri birçok maçta, son olarak da Real Madrid karşısında kritik anları “akıllı” oynama konusunda sınıfta kalmışlardı. Bu kez daha sert rakibe karşı teslim bayrağını erken çektiler.

        Fenerbahçe’nin dünkü maçın yanında en önemli kazanımı ise Gigi Datome’ydi. Sezon başından beri işin özellikle hücum kısmında aksayan İtalyan yıldız dün resmen geri döndü. Obradovic, Sarı- Lacivertli takımın yeni yılın ilk ayında forma gireceğini söylemişti. Datome, onun bu söylemini doğrularcasına “Dönüyorum” mesajı verdi dün gece...

        *Benvenuti: Hoş geldin.

        Diğer Yazılar