Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hazırlık sürecindeki net görüntü, 12 Dev Adam’ın rakip ve şartlar ne olursa olsun yılmadan mücadele edeceğini, sahada dişiyle tırnağıyla kazıyarak kazanmak için varını yoğunu ortaya koyacağını işaret ediyordu.

        Dünkü 40 dakikada da bunu net biçimde sahaya yansıttılar. Süre alan tüm oyuncuların, iyi niyetle bu savaşan dişlinin bir parçası olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Herkes işin savunma kısmında elinden gelenin en iyisini yapmak için çırpındı, durdu. Ancak Rusya’nın en keskin şutörü Shved’in ile pota altındaki NBA patentli uzunu Mozgov’un, dünkü üst düzey savunmaya karşın “ekstra” performansına çare bulamadık.

        Tabii her şey savunmakla bitmiyor... Rakibi 22 top kaybına zorladık belki... 15 top çaldık... Ancak öylesine hızlı hücumlarda öylesine basit hatalar yaptık ki, saç baş yolmamak elde değil. Sarıca’nın sıkça üzerinde durduğu “karar” toplarında doğru seçimler yapamadık. Belki bunlardan 1-2’sinde bitirebilsek, topu çemberden geçirebilsek dün çok grupta ilerleyen süreçte çok işimize yarayacak kritik bir galibiyeti cebimize koyabilirdik.

        Dedik ya; İş sadece savunmakla bitmiyor... Hücumda ne yaptık?.. Cedi’nin yaratıcılığından fazlasıyla faydalandık... Ancak Dixon’ın da devre dışı kaldığı kısa rotasyonundaki kilit isimlerimizden neredeyse hiç fayda sağlayamadık. İki şutör Melih Mahmutoğlu ile Furkan Korkmaz’ın koca 40 dakika kullandığı şut adedi 7 olmamalı!.. Melih’e takım arkadaşlarının pozisyon hazırlamada yardımcı olacağı bir düzen göremedik... Aynı şekilde Furkan’ın penetre özelliğini neredeyse hiç kullanamadık. Dixon’ın yokluğunda Kenan’ın üzerine daha fazla sorumluluk bineceği de aşikardı. Ancak o da erken faul problemine girince hücumdaki tıkanıklığı açacak alternatif yaratamadık. Sinan 30 dakika sahada kalırken savunmada yıprandı, hücumda verimli olamadı.

        Yine de dünkü mücadele düzeyi, savaşım ve sahaya konan enerjiyi kalan 4 maçta devam ettireceğimizden kuşkumuz yok. Cedi’nin omuzlarındaki büyük yükü biraz paylaştırırsak, kalan 4 maçta ilk 2 hedefini tutturmak mümkün... Bu takımın, geçmişteki gibi kırılgan olmadığını ve pes etmeden mücadeleye devam edeceğini görmek önemli bir kazanımdır.

        Tecrübe anlamında da kritik anlarda “karar” mekanizmasını daha akılcı kullansak belki dünkü maçı artı hanemize yazabilirdik. Ancak bu takımın sahip olduğu potansiyel itibarıyla fazlasıyla kredisi var. Yapmamız gereken, mücadeleye ve savaşmaya devam edip, ekmeği taştan çıkartmak için çabalayıp, hücuma biraz daha takımca katılım göstermek...

        Diğer Yazılar