Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Armani Milan mücadelesi, Fenerbahçe Doğuş’un THY Euroleague’de üst üste 4 zorlu maç öncesi hem moral motivasyonunu yukarı çekmesi hem de sıralamadaki yerini koruması anlamında büyük önem taşıyordu.

        Sarı-Lacivertliler, Brose’nin ardından İtalyan rakibini de Ülker Arena’da beklenenden çok daha rahat bir 40 dakika sonunda “takım olmanın farkıyla” devirdi. Kanarya’nın Melih ve Dixon gibi iki nokta atıcısının olmadığı gecede İtalyan ekibinde de oyuna yön veren skorer guard Jordan Theodore yoktu. F.Bahçe, Sloukas ve Wanamaker’la standartları tutturunca bu iki eksiği de hissetmedi maç boyunca... Yunan guard ve ABD’li partneri toplamda 24 sayı, 12 asist ve 6 ribaundla hem oyun kurgusuna hem de skora önemli katkı verdiler.

        Kanarya’da dünün en sevindirici gelişmesi, sakatlıktan dönen ve form tutmaya çabalayan iki isim Nunnally ve Kalinic’in performansıydı. Nunnally, 27 dakika süre aldığı oyunda Goudelock’ın savunmasıyla sivrilirken, hücumda da ceza atışlarını skora çevirip eski günlerine dönüş sinyali verdi. Kalinic de 23 dakika sahadaydı ve o da boyalı alan için bu sezon da “joker” görevi aldığında bunun üstesinden gelebileceğini 4/6 isabetle gösterdi; savunmada da yine o rakibi yıpratan baskısıyla “geliyorum” mesajını Obradovic’e yolladı.

        Fenerbahçe, savunma standartlarını tutturduğu 2. çeyreğin başında hücumda da akışkanlığı bulunca, zaten defansif yönü zayıf olan Armani’nin direncini 3-4 dakika içinde kırdı. Bu süreci 10-0’lık seri de takip edince fark bir anda 20 sayı barajına dayandı.

        İkinci yarıda da Armani’nin geri dönüş için yaptığı her hamleye cevap verdi Kanarya... Sloukas ve Guduric, uzunları faul problemine giren ve ikili oyun savunmasında risk alan rakibine karşı ceza şutlarında isabet bulunca Kanarya, Tahincioğlu BSL de dahil olmak üzere belki de sezonun en rahat galibiyetlerinden birini elde etti.

        Evindeki iki maçlık seriyi kayıpsız kapayan Fenerbahçe Doğuş’u şimdi üst üste 4 zorlu maç bekliyor. Real Madrid ve Zalgiris’le rakip sahada, ardından da CSKA ve Maccabi ile evinde oynayacağı bu maçlar, Kanarya’nın ilk 4 içindeki yerini koruması açısından büyük önem taşıyor.

        TOPYEKÜN ÜRETİM

        Fenerbahçe Doğuş dün Melih ve Dixon’ın olmadığı gecede 11 oyuncusundan skor, 10 oyuncusundan ribaund ve 8 oyuncusundan da asiste katkı aldı. Bu da takımca üretim anlamında önemli bir detaydı.

        HA GAYRET JASON!

        Jason Thompson sezon sonu yaklaşırken savunmada hala müthiş çabasına ve iyi niyetine karşın pozisyon hatası yapıyor. Ama dünkü müthiş hücum performansı da şapka çıkarılacak cinstendi.

        Diğer Yazılar