Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kağıt üzerinde sonu farklı bir yenilgi olarak görünse de 12 Dev Adam dün turnuvanın favorisi ABD karşısında ortaya koyduğu mücadele ile gururumuzu okşadı. Neresinden bakarsanız bakın her biri NBA’de marka olmuş yıldızlara karşı Milli Takımımız, oyunun büyük bölümünde “nasıl oynanması gerekiyorsa” oynadı. Bu noktada coach Ergin Ataman’ın da hakkını vermek gerek. Tempolu oyunda sahada fırtınalar koparan ABD, bir gece önce buna çanak tutan Finlandiya’yı darmadağın etmişti. Ancak Ataman, özellikle ilk yarıda, oyunu sete sete döktü ve “değişmeli adam adama savunma” ile ABD’yi “felce” uğrattı.

        Ay-Yıldızlı ekip, savunmadaki yardımlaşmayı hücumda da paylaşımla destekleyip ve sabırla en uygun atışı bulup “sınırlı” olan hücum potansiyelini de “azami üretime” dönüştürüp, Cenk, Barış Hersek, Ender ve Emir’le hemen herkesi hayrete düşüren bir oyunla devrede soyunma odasına önde gitmeyi başardı. Devre sonunda umutlarımız artarken, kafamızı kurcalayan en önemli şey, ilk yarıda rakipten baskı olmadan 13 top kaybı yapan Devler’in, muhtemel baskı halinde vereceği reaksiyondu. İkinci yarının başında gelen baskıda ilk 3 dakika hücumda “hiç sırıtmadan” üçlükleri arka arkaya sıralayıp Ender’in üçlüğüyle 51-46 öne geçtik. Ama bu süreçte oyun kora kora dönmüş ve kontrol elimizden çıkmıştı. Yani maçın sonuna kadar aynı isabet düzeyiyle atmamızın olanaksız olduğunu unutup, oyunun süratlenmesine izin verince dizginler ABD’nin eline geçti. Faried ile ilk yarının suskun ismi Davis de devreye girince boyalı alan da kontrolden çıktı.

        BASİT TOP KAYIPLARI

        Hazırlık sürecindeki basit top kayıplarına hep dikkat çekmiştik. Bu kadar atletik bir takıma karşı baskı ile gelen top kayıplarına diyecek bir şey yoktu. Ama bunun dışında o kadar çok “basit top kaybı” yaptık ki ABD’nin tempoyu bulmasına da bu şekilde olanak tanıdık. Zaten tempolu oyunda neler yapabileceklerini, bir gece önce tüm maçı bu şekilde oynama cesaretini (!) gösteren Finlandiya’ya karşı 59 sayıyla kazanarak göstermişlerdi.

        İSTKRAR ŞART

        Kaybettik ama en azından çoğu şeyi yerli yerinde, hatta bazı bölümlerde dört dörtlük yaparak turnuva için ilk maçta kazandığımız özgüveni bu maçla perçinlemiş olduk. Şu an için her şey istediğimiz gibi gidiyor. Yeter ki bu düzeyde istikrarı koruyalım.

        Diğer Yazılar