Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk gün kötü oyuna rağmen kazanırken, bunu hem Fransa gibi güçlü bir rakiple oynamamıza hem de ilk maç stresine bağlamıştık. Meğer öyle değilmiş!..

        Dün Kanada’yı da yenip çeyrek final biletini cebimize koyduk koymasına ama hücum performansı açısından yine standartların çok ama çok altında kaldık. Oyunun ilk 30 dakikası bir basketbol maçından öte “futbol” karşılaşmasını anımsatır düzeyde “kısır” bir çekişme içinde geçti. Öyle ki, iki takımın skor üretiminin toplam 5 basketle sınırlı kaldığı ikinci çeyrekte, atılan her basket salonda “gol” etkisi yarattı! Kanada’nın 9-7 önde geçtiği 3. çeyrekte de durum pek farklı değildi. Kazandık kazanmasına ama skor üretimi böylesine “acayip” bir 40 dakika ile bunu başardık.

        Tamam; biz savunmasıyla ön plana çıkan, gerçekten rakibi yıpratan, hatta “sahaya çıktığına pişman eden” düzeyde sertlikle oyunu domine ediyoruz. Adeta “duvar” gibi savunmamız var. Ama ya hücum ?.. Dün savunmadaki enerjiyi hücuma yansıtamadıkça tıkandık. Tıkandıkça yine eller titremeye, normalde kaçmayacak şutlar kaçmaya başladı. Ne yapıp edip, son çeyrekteki akışkanlığı tüm maçın geneline yaymalı, topu ne yapıp edip içeride Nevriye ve Sanders’la buluşturup, pas trafiğini çabuklaştırmalıyız. Kazandık kazanmasına ama skor üretimi böylesine “acayip” bir 40 dakika ile bunu başardık.

        SAVUNMA MÜKEMMEL

        Periler’in hakkını yemeyelim. Dün yine, hatta dozu Fransa maçınan daha yüksek bir baskı ile, sürekli adam değişerek uygulanan savunmaya diyecek söz yoktu. Perilerimiz, gerçekten de mükemmel uyguladığı bu savunma ile Kanada’ya potayı göstermedi, skor üretmekte bir hayli sıkıntı yaşasa da bu görkemli savunma direnişiyle kontrolü hiç kaybetmedi. Son çeyrekte de hücumdaki tıkanıklığı nihayet giderip istediğimizi aldık.

        HÜCUMA ÇÖZÜM GEREK

        Diyeceksiniz ki “kazanan daima haklıdır”. Ama kazın ayağı öyle değil. Eğer hedef madalya ise -ki öylebu hücum düzeyiyle ileriki maçlarda büyük sıkıntı yaşayacağımız ortada. Ufukta önce Sırbistan, ardından da İspanya maçları görünüyor. Ve madalyaya giden yolda skor krizinin üstesinden gelmemiz kesinlikle şart.

        Diğer Yazılar