Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka, yeni yabancı kuralıyla renklenen yeni sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası ile girerek geçen sezon “kaldığı yerden” devam edeceğini gösterdi.

        Fenerbahçe Ülker gibi bir takıma karşı 8 sayı geriden gelip, böylesine güçlü bir rakibi son periyotta 9 sayıda tutup kazanmayı başardılar.

        Ufuk Sarıca’nın takımı, bu sene de tempolu oyunla kullandıkları top adedini artırıp, dış şut isabetine endeksli oyun yapısıyla devam ediyor. Hem de hücumdaki şiddet iki katına çıkmış. Çok daha bitirici silahlara da sahipler. Sekiz sayı geriye düştükleri süreçte bir an olsun geri adım atmadan savaşıma devam ettiler.

        Kaf Kaf, uzun yıllardır transferde en isabetli seçimleri yapan kulüp olarak sivrilmişti. Bu sene de kadrolarına kattıkları üç yabancı da birbirinden değerli. Batista’nın yerini Kolombiyalı Palacios almış. Dün Fenerbahçe’nin süre alan 4 uzunu kadar ribaund alıp, neredeyse o kadar sayıyı da çemberden geçirip dört kişilik oynadı adeta... D.J.Strawberry ile Kenny Gabriel de zaten Dixon ve Diebler gibi birer “3 sayı makinesine” sahip Kaf Kaf’ın elini bu parametrede de iki kat güçlendirmiş. Hiçbir takımda olmayan lüksleri ise arkalarında bir an olsun desteğini kesmeyen müthiş taraftar. Zaten dünkü kazanımda, son çeyrekte geri gelmek için gösterdikleri savunma bazlı müthiş inadın yanında seyirci desteği de önemli rol oynadı.

        F.Bahçe cephesinde ise geçen sezonun temel sorunları olan guard ve pivot pozisyonundaki sıkıntılar sürüyor. Goudelock, Hickman ve Bogdanovic’le Sarı-Lacivertli takımın hücumu çeşitlilik kazanmış. Ancak hala “net” bir oyun kurucu yok. Hickman dün 4 top kaybı, 2 asistle maçı tamamladı. Saha içi organizasyonda bütün yük yine Emir’in üzerindeydi. Değişmeli savunmada ağır ayaklı Vesely çok aksıyor. Maçı kaybettikleri son çeyrekte Emir’in sahada olmadığı evrede hiç organize olamadılar. Vesely’yi sahada tutup pivotsuz oyuna dönünce de bütün maç onları ayakta tutan boyalı alan üretimi de felce uğradı. Zaten maçı da bu yüzden kaybettiler. Bir an olsun geri adım atmayan Kaf Kaf, nokta atışı transferleri ile maçı kazanmayı başardı.

        KENAN VE SEMİH SAKAT MI?

        Dün gözlerimiz, iki “sıkıntılı” pozisyonda, guard ve pivotta, forma giymeyen Kenan Sipahi ile süre almayan Semih Erden’i aradı. Kupa’yı iyi geçiren Semih’in varlığı, Kaf Kaf’ı boyalı alanda oyunun iki yönünde de sıkıntıya sokabilirdi. Kenan da hiçbir şey yapmasa en azından Emir’in yükünü hafifletirdi.

        ZELJKO FARKI

        Obradovic, dün ne yazık ki ülkemizde son dönemde unutulmaya yüz tutan ‘fair-play’ olgusunu iliklerimize kadar hissettirdi. Oyuncularını soyunma odasına göndermeyip terli terli sahada bekletip, kupayı kazanan rakibini alkışlattı. Ve büyük coach olmanın sadece başarıya endeksli, “kazanmaktan ibaret” olmadığını hepimize hatırlattı. Çok yaşa coach!..

        Diğer Yazılar