Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zor olacağını biliyorduk ama imkansız olmadığını da gördük. Ancak bu futbolla değil elbette. Oyuna tutuk başladık, sonra ortak olduk. Etkili ayaklarımız susunca rakibe teslim olduk. Dağınık görüntü çizdik. Maç aleyhimize daha farklı bitebilirdi. İlk yarıda oyun orta sahada kilitlendi. Takımın liderleri olan usta ayaklarımız Arda, Oğuzhan, Ozan, Selçuk, Çalhanoğlu ve Cenk beklenen düzeyin altında kaldılar. Devre biterken yediğimiz ucuz gol oyun konsantrasyonumuzu dağıttı. Bu ikinci devreye de yansıdı. Fatih Hoca’nın hamlelerini cesur ve yerinde buldum. Ancak talebeleri ona aynı cesaretle yanıt veremediler. Volkan ve Emre değişiklikleri takıma az da olsa hareket getirdi. Ancak savunmasız, kanatsız ve Arda’sız bir Milli Takım Hırvatlar’a yetmedi. Savunmada ilk 45 dakika iyi göründük. Fakat ikinci yarıda çok açıklar verdik, hücuma kalkarken çok pas kayıpları yaptık. 90 dakika boyunca tek tehlikeli atağımız yok gibiydi. Ceza sahası ve çevresinde topla buluşamadık. Pozisyon üretemedik. Böylesine üst düzey turnuvalarda bunu yapamazsanız ne yazık ki çok yol katedemezsiniz...

        NELERİ YAPAMADIK?

        1) Rakibin alan daraltmasına önlem alamadık. Defanslarının önünde top almamıza engel oldular, biz aynısı yapamadık. Hırvatlar bizi, yana ve geriye oynamaya zorlayınca dikine gidemedik. Bu nedenle pozisyon bulmakta zorlandık.

        2) Savunmadan hücuma geçişlerde sabırlı ayağa paslarla oyun kuramadık. Selçuk stoperlerin arasına çok girdi, içeriden top almaya çalıştı. Rakibi de yanında taşıdı. Tam tersi defans önünden top almalıydı.

        3) İki kanattan da çok orta yaptırdık. Caner ve Gökhan ileri çıkışlarda zayıf kaldılar. Ne savunma ne de hücumda etkili olamadılar. Maç eksiği olan Caner’de alışık olduğumuz atak anlayışını göremedik. Gökhan’ın tek çıkışı ilk yarının kritik fırsatını ayağımıza getirdi.

        4) Rakitic ve Modric’in etkili oyunlarına önlem alamadık. Rakitic takımını iyi yönetti. Köşe vuruşları ve kanatlardan ortalarla savunmamızı zorladılar. Ceza alanı dışında ikinci topları kazanamadık. Basketbol terimiyle ribaundları toplayamadık.

        BU SEVİYEDE BU GOL YENMEZ

        Önce kalemize gelen yan topu stoperlerimiz uzaklaştıramadı. Klasik yan top zafiyetimiz ortaya çıktı. Selçuk yana vurabileceği topu göbeğe attı. Modric’in vuruşunu da Volkan çıkarmalıydı. Uzak mesafeden bu şuta daha doğru zamanlama yapmalıydı.

        UNUTMA!

        2008’e de Portekiz mağlubiyeti ile başladık. Ama sonrasındaki zafer öyküleri aklımızdan çıkmıyor. Henüz turnuvanın başı, kaybedilmiş sadece bir maç var, o kadar... Kafaları kaldırıp yola devam.

        Diğer Yazılar