Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yine olmadı, bize hiç yakışmadı. ‘Başlamadan bitmez’ dedik, ikinci maç oldu ortada yokuz. Futbolun basit ilkelerini yerine getiren İspanyollar karşısında ağır bir fatura ödeyerek acı bir ders aldık!

        İlk maçtaki şaşkın görüntüsünden uzak, konsantrasyonu yüksek, ne yapacağını bilen futbolcularımızla maça iyi giriş yaptık. En iyi üçüncülük zihniyetiyle çıktığımız kritik müsabakanın başlarında enerjik ve canlı bir görüntümüz vardı. Terim, takımı Burak-Cenk değişikliği dışında aynı 11 ve 4-5-1 dizilişiyle sahaya sürdü.

        Boş alan bırakmamaya çalıştık. Rakip, defansımızın dengesini bozmak adına sabırlı pas alış verişleri yaptı. Kanatları özellikle sol kanadı kullandılar. Ama takım halinde iyi yardımlaşarak istedikleri pozisyonları bulmalarını engelledik.

        Oğuzhan sezon boyunca yaptığı en iyi işi 26. dakikada yapamadı. Ozzie, sağdan gelen Ozan’ı görse, İspanyollar’ı şoka uğratıp tarihi bir gol atabilirdik.

        Yarım saati beklenenden iyi geçen Milliler, birkaç dakikalığına ‘ilk yarı böyle biter’ rehavetine kapılıp motivasyon düşüklüğü yaşayınca bedeli ağır oldu.

        İspanyollar, kalabalık merkezimizi delemeyince sürekli kanatları yokladılar. Gökhan’ın savunduğu kanattan daha fazla gelen İspanyollar, ceza alanımıza gönderdikleri ortada Morata ile golü buldu. Şoku atlatamadan bu kez merkezden gelip farkı artırdılar. Yediğimiz iki golde de adam paylaşımı ve pozisyon almada savunmada net hatalar yapınca, ‘Semih Kaya ile başlanabilir miydi’ soruları akıllara gelmedi değil.

        Gollerin ardından İspanya antrenman maçı gibi devam etti.

        İkinci yarıda Nuri yerine Emre Mor’u oyuna girse daha faydalı olabilirdi. Çünkü kanatları hiç kullanamadık. Boğalar 3. golle tüm umutlarımızı tüketti. 50 ve 52’de baskı kurup Burak ile bir iki pozisyon yakaladık ancak değerlendiremedik. 1 puan umuduyla başladığımız maçta yenilme ihtimalimiz hep vardı ancak 3 gol yiyince en iyi 3.’lük şansımız yok denecek kadar az artık.

        NELERİ YAPAMADIK?

        1- Rakibi önde karşılayamadık. Yarı alanımızda fazla topa oynama imkanı verdik.

        2- Ayağa toplarla çıkamadık. Çıktığımız pozisyonlarda destek olmadığı için atakları sonlandıramadık.

        3- Kanatları hiç kullanamadık.

        AYIP

        Bu ülkenin çocukları bu milli takımı buraya kadar getirdi. Bundan sonra da bu çocuklarla oynanacak. Arda’ya yapılanlar çok yanlış ve hiç hoş olmayan davranışlar!

        Diğer Yazılar