Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk hafta futbol olarak tatmin etmeyen, Akhisar karşısında tempolu pas oyunuyla göze batan, ligde ilk 180 dakikayı 6 puanla kayıpsız kapatan ve bunun getirdiği özgüvenle Kayseri karşısına çıkan bir Galatasaray... Rakip ise geçtiğimiz hafta Kadıköy’de Fenerbahçe’yi son anda elinden kaçıran, mücadeleci, disiplinli, futboluyla alkış alan Kayserispor... Bu bağlamda iyi futbol beklediğimiz bir maç. Ancak çekişmeli olmasına karşın futbol olarak yetersiz bir 90 dakika izledik. Galatasaray oyuna kontrollü girdi. Klasik pas oyunuyla rakip alana yerleşti. Dikine oynadı, rakibinin üzerine gitti. Hem hücumda hem savunmada çoğalmayı bildi. Kayseri çıkmaya çalışırken, kapılan toplarla da Yasin ve özellikle Bruma’yla ani ve tehlikeli ataklar yaptı. Bruma kanatları çok iyi kullandı. Rakip eksiltti, ceza alanına etkili girişler yaptı. Portekizli yetenek, Yasin’in mükemmel vuruşunda topu bir o kadar güzel taşıdı.

        Skor avantajından sonra Sarı-Kırmızılı ekip gereğinden fazla rahatladı. Tempoyu düşürdü. İlk çeyrekteki o takım sanki kayboldu. Sabri’nin zorluk derecesi yüksek (!) pası Kayserispor’a baskı olanağı tanıdı. Ve o süreçte gol geldi. Savunmadan bir türlü rakip alana taşınamayan top Welliton’un vuruşuyla bitti.

        Burada yine Galatasaray’ın savunma zaafiyeti ortaya çıktı. Altını hep çizdiğim, duran toplardaki sıkıntı yine yaşandı. Kornerler, serbest atışlar Muslera’yı yordu. Takımın savunma yaparak dinlendiği 5 dakikada kalesinde 3 pozisyon gördü ve bunların biri de gol oldu. Riekerink mutlaka önlem almalı.

        Orta alanda Tolga çok savaştı ama zaman zaman yalnız kaldı. Tüm açıkları tek başına kapatma çabası yeterli olmadı. İkinci yarıda Hollandalı hoca, De Jong’u oyuna aldı. Hollandalı ilk sınavında soğukkanlı göründü. Topu ayağına yakıştırdı, tek pasla doğru kullandı. Takıma alışınca daha etkili olacak görüntüsü verdi. Tabii onu bir de Selçuk İnan’la görmemizde yarar var. Aslında Riekerink’in değişiklikleri takıma artı getirmedi. Josue çok etkisizdi. “Yasin niye çıktı?” dedirtti. Selçuk da çıkınca baskı kuramayan G.Saray istediği pozisyonları bulamadı. Pas oyunu sürdü ama oyunun temposu da gittikçe düştü. Tabii ki bu futbol da 3 puan için yeterli olmadı.

        ARTILAR

        + Bruma müthiş. Bire birde oyuncu eksiltme eksikliğini gidermiş görünüyor. Bu da Galatasaray’a büyük fayda sağlayacak. Takım oyununa katkısı bu sezon arttı.

        + Eren orta sahaya dönüp top kazandı. Baskı yaptı, rakip oyuncuları bozmaya çalıştı. Kornerlerde savunmasına yardımcı oldu. Hücumda ise istediği topları alamadı.

        + Sneijder attığı ters toplarla takımın atak yönünü oyun içinde olumlu şekilde değiştirdi. Bruma’nın koşu yollarına iyi toplar attı.

        EKSİLER

        - Duran topta savunmanın adam paylaşımını bir türlü sağlayamaması. Her top tehlike yaratır mı? Ama yaratıyor. Bir an önce tedbir şart.

        - Orta alanda rakip alana geçerken yanlardan ortaya gereksiz top oynamak. Ve hatalı paslarla rakibe şans yaratmak.

        - Oyun genelinde rakip alana yerleşmelerine karşın yeterli gol fırsatlarına ulaşacak pozisyon zenginliği yaratamamak.

        Diğer Yazılar