Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nefesleri kesen bir derbi izledik. İlk yarıda müthiş bir Galatasaray, ikinci yarıda boyun eğmeyen ve şaha kalkan Beşiktaş... Son saniyelerde iki tarafa da gidip gelen bir maç. Her iki ekibi de kutlamak gerek.

        Galatasaray mükemmel bir ilk yarı oynadı. Sanki kendi saha ve seyircisi önünde gibiydi. Sabırla ayağa paslar yaptı. Acele etmeden atak olgunlaştırmaya çalıştı. Beşiktaş’a önde bastılar. Oyun kurmasına engel oldular, rakibin pas trafiğini kestiler. Orta sahaya hakim olanın oyuna hakim olacağını öngördüğümüz bir maçtı. Nitekim Sarı-Kırmızılı ekip Tolga, Sneijder ve Selçuk üçlüsüyle; bunlara yardım eden Bruma ve Yasin’le tüm bölgeyi kontrol altına aldılar. Hızlı oyuncularıyla hızlı atağa çıktılar. Bruma’nın bire birde ne kadar yetenekli ve etkili olduğunu gördük. Attığı golde müthiş öz güveni ve sprinter özelliği ortaya çıkınca yine jeneriklik bir gol izledik. Eren iyi golcü. İlk golde takipçiliğini konuşturdu. Hava toplarının hemen hemen hepsini aldı. 45 dakika boyunca sahada rakibini silip süpüren bir takım vardı. Devre 4-0 bile sonuçlanabilirdi.

        Şenol hoca ikinci yarıda yokları oynayan Oğuzhan ile etkisiz Olcay’ı oyundan aldı. Talisca ile Aboubakar’ı kullandı. Bu değişiklik takıma hareket getirdi. Skor dezavantajıyla Beşiktaş rakip yarı alanda baskı oluşturdu. Galatasaray bu baskıya Marcelo’nun golüne kadar dayandı aslında. İlk golde duran top zafiyeti kendini gösterdi. Bu hastalığın devam ettiğini gördük. Gol Beşiktaş’ı havaya soktu. Ardından paylaşım hatasından ikinci gol geldi. Chedjou ve Hakan’ın zincirleme hataları bu seviyedeki oyunculara yakışmadı. Bence Riekerink savunmayı bir an önce uyarmalı. Özellikle de Chedjou’yu. İlk görevi savunmayı toparlamak ve kademesini kaybetmemek ama bunu yapmıyor.

        Galatasaray aslında geriye yaslanarak da Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdü. Riekerink bu dönemde oyunu geç okudu, hamlede gecikti. Özellikle Cavanda-Sabri değişikliğini daha önce gerçekleştirmeliydi. Bu dönemde Galatasaray oyunu bir türlü tutamadı. İlk yarıdaki sakin ve kendinden emin oyunu yok oldu. O ilk yarıdaki takım sahadan kayboldu. Son dakikalar ise nefes kesti. Top ve maç iki tarafa da gidip geldi. Galatasaray ayağına kadar gelen derbi zaferini konsantrasyon eksikliği ve bireysel hatalarla kaçırdı.

        Sonuç olarak her iki takım da çok iyi mücadele etti. Keyifli, pozisyonlarıyla heyecan yaratan mükemmel bir 90 dakika izledik. Hakem Ali Palabıyık da bu atmosferin altından iyi kalktı.

        TARAFTARLAR

        Deplasman yasağının kalktığı bu maçta her iki taraftarlarını da tebrik etmek gerek. Futbol keyfine tat kattılar. Alkışı hak ettiler.

        CENK TOSUN

        Maç boyunca yerden kalkmadı. Sürekli hakemi etkilemeye çalıştı. Milli oyuncuya bu hiç yakışmadı.

        Diğer Yazılar