Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatih Hoca’nın oyuncularını sahaya 4-6-0 gibi bir dizilişle çıkarması, santrforsuz düzeni tercih etmesi bir başlangıç riski miydi? Kadrolar açıklandığında çok soru dolaştı kafalarda. Hava toplarında iyi olduğunu bildiğimiz İzlanda önünde santrforsuz bir kadro sıkıntı yaşayacak mıydı?

        Terim belki de hızlı ve çabuk oyuncularla rakibin fizik ve boy avantajını kırmak istedi. Belki de rakibin ağır stoperlerinin arkasına atılacak toplarla buluşacak hızlı oyuncularımızla gol bulup rakibi bozmayı düşündü... Fatih Hoca rakibi 6 orta saha oyuncusu ile karşılayıp, onlara geniş alan bırakmadan kazanılacak toplarla ileriye çıkıp cezayı kesmek istedi. İlk yarıda bunu ancak bir kez başarabildik. Genelde savunmadan top çıkarmakta zorlandık. Aslında oyuna dengeli başlamıştık. Ama bunu sürdüremedik. Orta sahadaki oyuncularımızın uyumsuzluğu göze çarptı. Ancak yine de skor avantajını elimizde tutuyorduk ki iki beklenmedik ve de bu seviyedeki oyunculara yakışmayan hatalar bir anda bizi 2-0 geriye düşürdü.

        Ukrayna maçında gereksiz penaltı yaratan Ömer Toprak bu kez de rakibine basması gerektiği pozisyonda arkasını döndü. Bundesliga’da, Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir oyuncunun büyük hatası golle sonuçlandı. Sen orada nasıl sırtını rakibe dönersin Ömer kardeşim? Ardından bu kez Mehmet Topal gibi deneyimli, üst düzey bir oyuncu rahat pozisyonda rakibinden alması gerektiği topta geride kaldı. Rakip de cezayı kesti. Bu seviyede bu tip hatalar yaptığınızda kimse sizi affetmiyor. Nitekim İzlanda da bunu yaptı. Bir anlamda rakibe hazırladığımız tuzağa kendimiz düştük. Bizim yapmayı planladıklarımızı onlar yaptı.

        Takımımız rakip kaleye giderken zorlandı. Oyuncuların kafası karışık gibiydi. Fizikli savunmacılara Emre Mor ve Volkan Şen ile hücum ettik. Caner Erkin savunma yapamadığı kadar hücuma da destek veremedi. Birisi Caner’e, her aldığı topu uzun oynamamasını söylemeli. Bazı oyuncular, kendi takımlarındaki kötü alışkanlıklarını Milli Takım’a taşımamalılar. İleride topu tutacak, saklayarak takımı ileriye taşıyacak fizikli bir futbolcumuz yoktu. Sırtı dönük oynamayı bilen oyuncumuz yoktu. Kısa paslarla iyi çıktık belki ama çıktığımızda ceza alanı içinde çoğalamadık. Fatih Hoca’nın zorunlu Tolga ve Cenk Tosun hamleleri de tabloyu değiştirmeye yetmedi. Skor dezavantajının yarattığı çöküş maçın geneline yayıldı ne yazık ki etkisiz kaldık, teslim olduk. Ancak önümüzde daha çok maç var. Genç ve yeni bir kadroyla zorlu bir yolda yürüyoruz. Ama bir an önce hatalarımızı görmeli ve azaltmalıyız.

        GEREKSİZ KARTLAR

        Hakemle konuşmayı, itiraz etmeyi kesmeliyiz. Dün gece, önce Volkan, sonra Emre boş yere kart gördüler. Emre cezalı duruma düştü. Amaçsız, gereksiz ve yanlış.

        Diğer Yazılar