Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray zorlu bir deplasmandan değerli bir 3 puanla dönüyor. Maçın ilk bölümünde etkili olan ama ikinci yarıda oyunu daha çok sahasında kabul ederek kontrataklarla çıkan Sarı-Kırmızılılar, çok pozisyon yakalayan G.Birliği önünde Muslera ile ayakta kaldı. Riekerink, galip takımı bozmuyor. Milli aradan önce Antalya karşısında başladığı 11’le çıktı Gençlerbirliği karşısına. Ne Podolski’nin iki golü, ne Cavanda’nın performansı onun bu kararını değiştirmedi. Fiziksel olarak iki oyuncusunun da tam olarak hazır olmadığını işaret etti. Nitekim Cavanda, oyunda olduğu sürede dağınıktı. Podolski’nin defansif zafiyetini de göz önünde bulundurdu. Sakat Sneijder’in yerine Josue’yi koydu, o kadar...

        Bu maçın stratejisi açısından bence başlangıç tercihleri doğru idi. Çünkü Başkent ekibi iyi savunma yapan, kalesinde az gol gören bir ekip. İyi kapanan bir ekip. Orta sahasında Landel, Khalili gibi önemli oyuncuları var. Nitekim maça duvar örerek başladılar. Kalabalık kapandılar, bire birde rakiplerini rahatsız ettiler. Ancak erken gelen gol oyunu öne taşımalarına neden oldu. Bu da Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürdü. Rakipten hücumda kaptıkları topları çabuk ve seri çıkışlarla taşıdılar. Attıkları golde de bunun en güzel örneğini izledik. İbrahim Hoca; Galatasaray’ı kontrataklarla vurmak isterken, Riekerink onu aynı silahla vurdu. İlk yarıda oyunu kopartacak fırsatları da yakaladılar. Bruma ve Yasin son vuruşlarda özensiz davrandılar, maçı bitirecek final vuruşlarını yapamadılar.

        İkinci yarıda Galatasaray’ın devamlılık sorunu da ortaya çıktı. Orta saha oyundan düştü, kanatlar durdu. Başkent ekibi de maçı çevirecek fırsatları buldu. Riekerink; Cavanda-Podolski hamlelerini yaptı. Ama görüntü değişmedi. Gençler gol için çok çabaladı, Galatasaray’ı ürküttü ama Muslera engeline takıldı. Bruma topla buluştuğunda rakip savunmayı yine sıkıntıya soktu. Sık sık kanat değiştirdi, kafaları karıştırdı. Ortada Selçuk ve Tolga iş birliği iyi işliyor. Tolga hafif sakatlığına karşın iyi mücadele etti. Ama ilerleyen dakikalarda yorgun düştü. Eren de pozisyonlar buldu, orta sahaya da dönüp top takibi yaptı ancak o da süreklilik gösteremedi. Oyuncuların bireysel performanslarını 90 dakikaya yayamamaları Galatasaray’ın oyununu da olumsuz etkiledi. Sahada kopuk kopuk oynayan bir takım izledik. Ancak deneyimleri ile ligin kaybetmeyen bir ekibini, ciddi bir rakibi evinde yenerek zirve yarışı için gereken puanları aldılar. Takım olma yolundaki yürüyüşlerini sürdürdüler.

        MUSLERA’NIN ELLERİ

        Muslera muhteşem bir maç oynadı. Görmediği topları bile çıkardı. Selçuk Şahin’in kafasına müthiş uzandı. Uzanma da değil, havada asılı kaldı ve çok değerli bir kaleci olduğunu yine gösterdi.

        BRAVO CAROLE

        Carole geldiği günden bu yana işini yapıyor. Disiplinli bir görev adamı. Bu sezona da iyi başladı. Onun kanadından gelmek rakipler için zor gerçekten.

        Diğer Yazılar