Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray bir yarısını neredeyse tek kale oynadığı maçı kaybetti. Mücadele etti, çok istedi ama iyi kapanan Trabzon önünde tek gol bile bulamadı. Riekerink, ofansif bir kadro sürdü sahaya. Ancak ilk yarının son bölümüne kadar Galatasaray çok etkili olamadı. Ne tempo, ne hücum aksiyonları izleyebildik. Dev maça, Trabzon daha motive başladı. Orta sahada oyunu kitledi. Birkaç şut denemesi dışında rakibin ürkütecek pozisyonu yoktu. Yanal’ın orta beşlisi oyuna daha hakim oldu. Belki çok fırsat bulamadılar ama orta saha kontrolünü elde tuttular. Kaptıkları toplarla da kontratağa çıktılar. Ve bunlardan birinde de ofsayt olarak görünen bu sezonki ilk deplasman gollerini buldular. N’Doye’nin golünde tipik savunma sıkıntısını da yaşadı G.Saray. Semih, ufak bir vücut hamlesine aldandı, Chedjou kademede geç kaldı.

        Pozisyon yokken gol gelince, kapanan ve kalesinde Onur Kıvrak’ın bulunduğu rakibi açmak ekstra işlere kaldı. Galatasaray, ilk yarıda istediği ritmi bulamadı. İkinci yarıda ise 50. dakikadan sonra oyuna ağırlığını koydu. Çok yüklendi, gol aradı; son saniyeye kadar çabaladı, ama istediğini alamadı. Bazen doğru paslar yanlış adamlarla buluştu.

        Galatasaray, bildiğimiz futbolunu oynamak istedi aslında, ayağa pas ve sabır. Ancak topu hızlı çevirmekte ve öndeki oyuncularını efektif kullanmaktan uzak kaldı. Tabii, bunda konuk takımın oyun anlayışının ve de kalabalık orta saha kurgusunun yanı sıra kendi yarı sahasında alan daraltarak Galatasaray’ı oynatmama mantalitesinin etkisi de büyük oldu. Riekerink ne kadar hamle varsa hepsini denedi. Doğru değişiklikler de yaptı. Oyun içinde sistem de değiştirdi. Ama olmadı. Podolski etkisiz oynadı. Tolga’nın şutları hedef sorunu yaşadı. Cavanda savruk ve dengesiz günündeydi. Çok pas hatası yaptı. Eren savunma arasına sıkıştı. Çabasının karşılığı son anda direkte patladı.

        BRUMA’YA YAZIK OLDU!

        Bruma her zaman olduğu gibi Galatasaray’ın en önemli hücum rengi. Hata da yapsa, yanlış pas da verse topla çok iyi hareketleniyor. Takımını öne taşıyor, pozisyon yaratıyor. Sarı-Kırmızılılar’ın skoru üretmesindeki en büyük pay sahibi Portekizli genç. Dün geceki oyunu skorla süslenmedi. Yazık oldu. Ancak partnerleri Sneijder ve Eren, bu maçta performanslarını onun seviyesine çıkaramadı. G.Saray çok yüklendi, son saniyeye kadar çabaladı ama istediğini alamadı.

        Diğer Yazılar