Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray, Adana’da beklenenin aksine tekdüze ve sıkıntılı bir futbolla kazandı. Oyunu sahasında kabullenen Adanaspor karşısında Bruma’nın “altın vuruşu” çok değerli puanları getirdi ancak oynanan oyun, tempo ve hücumdaki zaafiyet gelecek haftalar adına soru işaretleri yarattı.

        Son iki 90 dakikanın 5 gol atan oyuncusu Podolski; Sneijder’ın yokluğunda forvet arkasında yer aldı. İkinci santrfor gibi oynadı, kaleyi karşısına aldı. Ancak öyle kaldı. Adeta yerine geçtiği Sneijder’ı arattı. Ne pas yaptı, ne ataklara duvar oldu. Bulunduğu pozisyonu yadırgadı. Riekerink, Alman oyuncuya iyi dayandı. Daha önce oyundan almalıydı. Bu durum Galatasaray’ın orta saha ile hücum hattı arasındaki bağını da kopardı. Ve haliyle üretimi etkiledi. Orta sahadan rakip defansa dikine yüklenemediler. Topu yanlara açmak zorunda kaldılar. Oyuna hakimdiler, ancak ağır kaldılar. Eren’in etkili olabileceği ölçüde onu topla buluşturamadılar.

        Galatasaray oyuna iyi başladı ama ilk 10 dakika sonrası temposu düştü. Ceza alanı içinde hücum zenginliği yaratamadı. Yan toplar ve sonuçsuz pas trafiği ile sıkıcı bir oyuna imza attılar. Galatasaray’ın bu kısırlığına bir neden de orta sahadan yeterli desteği alamaması oldu. Selçuk İnan tam bir çift yönlü orta saha oyuncusu ancak rakibin tamamen kapalı oynadığı pozisyonlarda Tolga gibi defansif özellikleriyle öne çıkan bir futbolcuyla birlikte oynamaları Galatasaray için lüks. Riekerink’in böyle maçlarda Selçuk-Josue ikilisini denemesi lazım. Evet Tolga çok iyi istatistiklere sahip olabilir ancak bana göre Galatasaray’ın orta sahasında en azından lig maçlarında daha ofansif bir oyuncuya ihtiyacı var. Galatasaray’ın hücum oyuncuları, sanki ilk kez birbirleriyle oynuyormuş gibi, bir arada varyasyon yapmaktan uzak kaldı. Orta sahada Sneijder’la birlikte oynarken kurulan üçgenleri bu maçta göremedik. Galatasaray tabelayı değiştirmekte gecikince Adana da özgüven kazandı. Özellikle devre sonuna doğru etkili geldi rakibinin üzerine. Maçın ikinci bölümünde ise oyundan tam anlamıyla koptu. Sonuçta Galatasaray dengi olmayan rakibi karşısında yürüyerek de olsa maçı aldı. Futbol olarak tatmin etmese de Beşiktaş’ın puan kaybettiği haftada kazanmasını bildi.

        BRUMA

        Gerçekten Galatasaray’ın kanıcanı ve de futbol rengi. Adana’da bunalan seyirciyi yerinde hareketlendirdi. O topu alınca Galatasaray atağa kalktı. Takımına can veren golü müthiş bir vuruşla attı.

        Diğer Yazılar