Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Puan kaybına tahammülü olmayan bir Galatasaray. Nedenleri çok. Başakşehir puan kaybetmiş, Beşiktaş kazanmış, Fenerbahçe ensende. Takım içi problemleri biliyoruz. Riekerink için papatya falı bakılıyor. Farkın büyümemesi, rakiplerle aranın açılmaması adına önemli bir 90 dakika. Rakip Alanyaspor; eksiklerini de göz önünde bulundurduğumuzda ; bu tabloda karşılaşabileceğiniz dişinize göre bir rakip. Nitekim de öyle oldu. Galatasaray bazı bölümlerde sıkıntılar yaşasa da deneyimli oyuncuları ve takım coşkusuyla skoru kopartmasını bildi.

        REKLAM

        Sarı-Kırmızılı ekip rakibi karşısında oyuna tempolu başlayamadı. Yan paslarla atağa hazırlık neredeyse işkenceye dönüştü. Savunma ile orta saha arasında iletişim geç kuruldu. Bu da devrenin son bölümüne kadar oyunu rakip alana yıkmakta ve pozisyon bulmakta Galatasaray’ı zorladı. Üretken olamadılar ve rakibin üzerine seri çıkışlar yapamadılar. Orta sahada etkili oyunu ile göze batan De Jong’un kafa golü takımın gözünü açtı. Skor üstünlüğü Galatasaray’ın baskısını arttırdı. Alanyaspor’un da kırılgan yapısı ortaya çıktı. Tabii Galatasaray’ın da kafayla gol yeme zaafiyeti. Savunmada adam paylaşımı ve çevre yönetimi gerçekten bu yıl takımın en büyük sıkıntısı. Lig’de ilk yarı bitti ancak Galatasaray bu problemini hala çözemedi. Sajjad’ın golü basit hatalardan geldi. Maçı dertlerinden arındıran Sneijder oldu. Akıl dolu müthiş bir vuruşla Arena’yı havaya soktu. Hollandalı 3 asist bir de harika golle geceye damgasını vurdu. Selçuk ilk yarıda çok istekli oynadı. Eren gol stresini üzerinden attı. Yasin iyi işler yaptı. Skor üstünlüğü sonrası Alanyaspor daha çok çıktı. Bu da Galatasaray’ın ekmeğine yağ sürdü. Ve fark büyüdü.

        Sonuçta Galatasaray ilk yarıyı güzel bir iç saha galibiyeti ile kapattı. Bugüne kadar futbolu ile belki çok eleştirildi ama ilk üç sıranın içerisinde kaldı, rakiplerinden puan olarak çok kopmadan zirveye tutunmayı bildi. Tabii ki eksikleri de var. Ekonomik sorunlar çözülür ve devre arasında doğru yerlere nokta isimlerle takviye yapılırsa Galatasaray şampiyonluğun güçlü adaylarından olur.

        ARTI EKSİ BRUMA

        Bruma gecenin şanssız ismi oldu. Çok pozisyona girdi, çok da kaçırdı. Final vuruşlarında ve tercihlerinde yanlışlar yaptı. Belki çok istekli ama çok da keyfi oynuyor. Top kayıpları, rakibe yönelik hareketleri 5 gol 5 asist oyuncusuna yakışmıyor.

        Diğer Yazılar