Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Galatasaray sıkıntıları olan bir takım. Ligin başından bu yana oynadığı bir iki maç dışında taraftarına güven veren, rakibini ısıran, didikleyen bir futbol sergileyemedi.

        Yaşanan sakatlıklar orta saha ve stoper bölgesinde Riekerink’in elini zayıf bıraktı. Ardından cezalılar, mali problemler derken zirve potasında olmasına karşın, takım ligin sonunu taşıyacak futbolu ve arzuyu sahaya yansıtamadı. Taa ki dün geceye kadar.

        Akhisar karşısında Sarı-Kırmızılı ekip bambaşka bir hüviyette sahaya yayıldı gerçekten. Sürekli hücumu düşünen, arzulu, istekli bir takım izledik. Belki de sezonun en etkili futbolunu oynadılar. Çok da farklı kazandılar. Daha 41. dakikada oyun 4-0’a geldi ve maç ilk yarıda bitti.

        Galatasaray’ın kontrolünde geçen oyunun etkileyici olmasında kuşkusuz öncelikli olarak futbolcuların maçı istemesinin rolü büyük. Sonrasında özellikle hücum bölgesindeki paslaşmalar, kaleye dikine etkili koşular ve sonuca giden final vuruşlarını söyleyebiliriz. Sneijder, Podolski ve Bruma üçgeni Akhisar savunmasını darmadağın etti. İnanılmaz oynadılar, futbolun estetik güzelliklerinden örnekler izlettirdiler.

        Sneijder, takımın önemli bir parçası olduğunu zaten geçen hafta Karabük’teki yokluğuyla anlatmıştı bizlere. Bu hafta da o tespitin ne kadar doğru olduğunu gösterdi futboluyla. Bu üçlüye orta sahada yardımcı oldu. Kontraya çok değerli paslar attı. Selçuk ile Josue hem rakibin çıkış toplarını kesmeyi başardılar, hem de bu topları öndeki bu “üç silahşor”lara iyi taşıdılar. Josue ikinci bölgenin gizli kahramanıydı bence. Ve yerini benimsedi.

        Yasin de sağ kanatta etkiliydi. İyi top taşıdı. Savunmada hatasız oynadı. Akhisar’ın temposuz, hedefsiz ve bitik futbolu da Galatasaray’ın kontrol gücünü arttırdı. Ege ekibi hücumda hiçbir varlık gösteremedi. Sonuçta takım saat gibi tıkır tıkır işledi. Geçen haftaki kabusu üzerinden atmış göründü. Rakip belki hiç varlık gösteremedi ancak Galatasaray da buna izin vermedi. 4-0’dan sonra oyunu doğal olarak rölantiye aldı. İkinci yarıda tempoyu arttırdıkça pozisyon buldu. Hem farklı kazandı, hem de futbol olarak önümüzdeki haftalara umut taşıdı. Zirve yolunda iyi bir hamle yaptı. Maçın uzatma dakikalarında bile golü düşündü. Alkışı hak etti.

        BRUMANİA

        Portekizli, gecenin yıldızıydı. Mükemmel oynadı. Galatasaray’ı kanatlandırdı, hücumda uçurdu. Bire birde çok süratli. Çok iyi adam eksiltti. Gerek Sneijder’la, gerekse de Podolski’yle uyum içinde gözüktü. Hepsinden önemlisi final vuruşlarındaki özensizliğini en azından bu maçta gidermiş göründü.

        PODOLSKİ

        Hafta içinde 5 gol atan Podolski’nin transfer konusunu da yönetim rafa kaldırmalı artık. Podolski’nin hem mix zone dili, hem de vücut dili kalmaktan yana görünürken transferin son saatlerinde macera aramaya bence gerek yok...

        Diğer Yazılar