Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yosun Mermerci Reza’nın Demi Moore’un geçen yıl giydiği elbiseyi giymesi tartışılıyor...

        Turgut-Claudia Yılmaz çiftinin küçük kızı Canan Yılmaz, işadamı Osman Sümer’le önceki akşam Four Seasons’da 700 davetlinin tanıklığında evlendi. Derin Mermerci’yle ablası Yosun Mermerci Reza şıklıklarıyla gecenin göz kamaştıran isimleri oldu. Davetlilerden Yosun Reza’nın, 82’nci Oscar Töreni’nde Demi Moore’un da giydiği Atelier Versace imzalı 2010 yılı tasarımı kostümünü tasarımcılara sorduk. Sosyetenin önde gelen isimleri hep en yeniyi mi taşımalı, eskileri de değerlendirebilir mi? İşte farklı görüşler...

        Gülin YILDIRIMKAYA

        gulinyildirimkaya@haberturk.com

        ‘Eski elbise giyerek pişti olma riskini ortadan kaldırmış!’

        İşkadını FERYAL GÜLMAN:

        Ben Yosun’a elbiseyi çok yakıştırdım. Mühim olan elbisenin yakışması, güzel taşınmasıdır. 2010 tasarımı bir elbise ama bugünün çizgilerini çok güzel yansıtıyor.

        Bazı elbiseler vardır, bir sene öncesine aittir ve bugün giyerseniz çok demode durur. Ama Yosun saçıyla, mücevherleriyle çok yakıştırmış, ayrıca eski sezon bir elbise giyerek diğer davetlilerle pişti olma riskini de tamamen ortadan kaldırmış! Ben kıyafet seçerken bana yakışanı, beğendiğim her şeyi giyiyorum. Yeni-eski önemli değil.

        ‘Eski diyenler, o elbiseyi giyemeyenler’

        Modacı RAŞİT BAĞZIBAĞLI:

        Yosun Mermerci Reza’nın bu elbisesi, haute couture bir elbise. Herkesin giyebileceği bir elbise değil, önce bunu söylemek lazım.

        Gayet özel bir tasarım, tabii ki istediği zaman giyebilir. Bu eski moda, giyilir mi diye laf edenler herhalde o elbiseyi giyemeyenler. Sosyeteye mensup kişilerin sadece o yılın trendlerini taşımak gibi bir misyonu yok.

        Geçtiğimiz haftalarda Kostüm Enstitüsü Galası’na katılan Gisele Bündchen 2005 yılı imzalı Alexander McQueen bir elbise giydi, ona ne diyeceğiz? Oscar’larda da vintage giyilir. Avrupa sosyetesinden benim tanıdığım insanlar her zaman eski kıyafetlerinden giyip, tasarımcılarını onore ederler.

        ‘Yosun Hanım ekonomi yapmış, şaşırttı’

        HABERTÜRK Gazetesi Moda Yazarı ESRA ÇORUH:

        İstanbul sosyetesi modayı çok yakından takip ediyor. Podyumlarda koleksiyon sergilenir sergilenmez Hollywood yıldızları hızıyla bu kıyafetlere sahip olmayı başarıyorlar.

        Bu yüzden de Yosun Mermerci Reza’nın 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonuna ait Atelier Versace imzalı gece elbisesiyle düğün davetine katılması şaşırttı. Elbisesinin modeli ve rengi bu sezonun modasını yansıttığı için geçmiş sezona ait olmasını umursamadığını düşünüyorum.

        Modada her zaman öncü isimlerden olan Yosun Hanım geçmiş sezona ait bir parçayı seçerek ekonomi yaptığını göstermiş.

        Umarız her yeni sezonla yeni tasarımlar peşinde koşanlara örnek olur. Günümüz modasını geçmiş sezona ait parçalarla güncelleştirmek başarı. Yosun Hanım’ı kutlarım.

        ‘Sosyete illa yeni giymek zorunda değil’

        Tasarımcı ZEYNEP TOSUN:

        Herkesin stili kendine göredir, ayrıdır. Ben de aldığım bir kıyafeti bundan beş sene sonra giyebilirim. Ben sosyetenin böyle bir misyonu olduğunu düşünmüyorum. Sosyete yeniyi takip edebilir ama kıyafette her zaman yeni olanı giymek zorunda değil.

        ‘Hollywood yıldızları da giyiyor’

        Tasarımcı ATIL KUTOĞLU:

        Birkaç yıl önceye ait tasarımların giyilmesinde bence hiçbir sorun yok. Yosun gibi önemli bir isim, sevdiği bir elbiseyi tekrar tekrar giyebilir. Bunu Hollywood yıldızları da zaman zaman yapıyorlar.

        O kadar çok davet var ki, arada bir sevdikleri modelleri eski de olsa giyebiliyorlar. Yenileri de taşıyorlar, trendleri de takip ediyorlar.

        Diğer Yazılar