Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehir tiyatrolarındaki yönetmelik değişikliği ile başlayan, Başbakan Erdoğan'ın "Tiyatrolar özelleşecek" açıklamasıyla büyüyen tiyatro tartışması Bloomberg HT'de Gülin Yıldırımkaya ile Gündem programında değerlendirildi.

        Programa tiyatro sanatçıları Can Gürzap ve Ahmet Yenilmez katıldı.

        Yenilmez, tiyatroda statükonun sürmesinden yana olanların bulunduğunu belirterek, "Bir iki yıl içindeki demeçlere, salonların içinde vuku bulan olaylara göz attığınız zaman insanların kılık kıyafetlerinin problem olmadığını söyleyebilir misiniz? Tiyatro sınavını kazanmış ama imam hatip mezunu olduğu görüldüğü zaman sınavların iptal edildiğine ilişkin birçok belge ortaya koyabilirim. Bunlara bakınca ötekileştirmenin olmadığını söyleyebilir misiniz?" şeklinde konuştu.

        Devlet tiyatrolarında, türbanın, kılık kıyafetin ve imam hatip mezunu olmanın problem olmadığını belirten Can Gürzap, Ahmet Yenilmez'in Başbakan Erdoğan'ın kızının Ankara'da bir oyunu izlerken maruz kaldığı tavrı hatırlatması üzerine de, "Ben kırk yıllık sanatçıyım, böyle bir şey görmedim. Orada bir hata olmuş olabilir. Cezası neyse verilir. Sadece Başbakan'ın kızı değil, kim olursa.. Sınavlarda yetenekli kişi alınır. İmam hatipten gelmiş, oradan gelmiş... Ben ilk defa duydum böyle bir şey"

        Diğer Yazılar