Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevgililer Günü’nün yaklaştığını tarihten değil etrafta artan kırmızı ve pembe kalplerden anlıyorum. Oldum olası böyle günleri sevmemişimdir. Herkesin aynı gün romantik olması bana komik geliyor. Neyse... Beni ilgilendirmiyor gibi olsa da işimi etkiliyor. Hem aşk, hem mutluluk hem de tahmin ettiğiniz gibi bugünlerde bozulan diyet ortak konumuz oluyor...

        NEDENSE hepimizin aklına böyle romantik günlerde çikolata geliyor. Mutluluk kaynağı olarak gösteriliyor. “Sizi en çok mutlu eden yiyecek nedir?” dediğimde birinci sırada çikolata ve dondurma geliyor. Sizce de öyle mi? Doğrusu bu kısmını ben de seviyorum. Tatlı yiyeceksem, mutlu olacaksam ben de hakkımı bu ikisinden yana kullanmak isterim. Araştırmalar da bu ikisinin mutluluk verdiğini ıspatlamış. O zaman bunların tadına diyetimizi çok bozmadan baksak fena olmaz.

        Duygular devreye girince aklıma bir sürü soru geliyor. Biz mutluluk duygusunu çok mu büyütüyoruz acaba? Mutlu olmak için gerçekten o son model arabaya mı ihtiyacın var? Seni bir çift söz, çok sevdiğin bir dostla karşılaşmak mı mutlu ediyor yoksa bugün kaç para kazandığın mı? Karmaşık sorular ve eminim her birini saatlerce tartışabiliriz. Ama küçük büyük her türlü mutluluk kaynağına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

        DİYET YAPMAK HİSLERİMİZLE İLGİLİDİR

        Bunu sık sık hatırlatırım. Benim işim psikolojiden ayrılmaz. Sağlıklı beslenmek, diyet yapmak tamamen hislerimizle ve nasıl yaşadığımızla ilgilidir. Kendiyle barışık olmayan biri diyet yaparken de mutsuz olur ve zayıflamakta zorlanır. Kendiyle barışık olmayan biri spor yapmaz, yapsa da zorunlu olduğu için yapar, iyi geldiğinden bahsetmez. Ancak kendini seven biri sağlıklı beslenmeye özen gösterir ve eşine dostuna, çevresindeki herkese bunu yansıtır. Ve bu sadece onu mutlu eden şeylerden biri oluverir.

        KENDİNİ GÜÇLÜ VE İYİ HİSSETMEK İÇİN SENİ MUTLU EDEN ŞEYLERİN LİSTESİNİ YAPMALISIN!

        1. En sevdiğin arkadaşınla en son ne zaman buluştun?

        2. En son ne zaman iyi bir yerde sabaha kadar dans ettin?

        3. En sevdiğin şarkıcının konserine en son ne zaman gittin?

        4. En son ne zaman hayal kurdun ve bunun gerçekten olmasını istedin?

        5. En son ne zaman eşin dostunla dertleşip “Oh be iyi geldi” dedin?

        6. Ne zaman teşekkür ettin?

        7. Ne zaman “Çok şükür” dedin?

        8. Seni mutsuz eden insanları hayatından ne zaman çıkardın?

        9. Yerken en mutlu olduğun yemek ne ve nerede?

        10. Yemek pişirmek seni mutu eder mi? Yoksa sence sıkıcı mı?

        Bu sorular çoğaltılabilir. Hadi yazmaya başla, seni mutlu eden ne varsa dök ortaya. Bak bakalım neler çıkacak...

        Kendinizi kısıtlamayın. Mutluluk birbiriyle bağlantılıdır çoğu zaman... Bir mutluluk diğerini de getirir. Cinsel hayatınızdaki mutluluk iş hayatınızdaki mutluluk, arkadaşlarınız arasındaki huzur; bunların hepsi yaşamınıza ve beslenmenize yansır.

        YOLCULUĞUM

        GEÇEN hafta ilk defa konusu benimle ilgili olan bir tiyatro oyununa gittim. ‘Yolculuğum’ Çiçek Dilligil’in yönetmenliğini üstlendiği, Murat İpek’in oyunlaştırdığı, Ethel Mulinas’ın kendi hikâyesinden yola çıkarak yazdığı ve oynadığı tek kişilik bir oyun. Oyunun konusunu, tüp mide ameliyatı olmaya karar veren bir kadının içsel yolculuğu, bunalımları oluşturuyor. Son 1-2 yıldır mide ameliyatları çokça konuşulmaya başlanmışken merak ettikleriniz, korkularınız, hissettikleriniz neyse belki de sahnede kendinizi izleyebileceğiniz bir oyun. Doğduğundan beri kilo problemiyle savaşmış çok güçlü bir kadının iç dünyasında olanları anlatıyor. Biraz acımasız tarafları var ama hepsi gerçek. Oyunun sonunu söylemeyeyim ama büyük bir başarıyla bitiyor. Merak edenler için yarın akşam Tiyatro Karnaval’da sahnelenecek. 21 Şubat’taysa Antakya’da turnede olacaklar.

        MURAT BÜR’le ‘Mutlu Tarifler’

        ARTIK her hafta bir kitap duyurur haldeyim. İşini iyi yapanların yazıyor ve daha çok kişiye ulaşıyor olması büyük şans. Murat Bür’ün kitap haberini alınca da çok sevindim ve bu haberi hemen sizlerle paylaşmak istedim. Daha kaliteli ve sağlıklı yaşam bilinciyle 7’den 70’e herkese sporu sevdiren biri Murat Bür. Spor yapma bilincini yaygınlaştıran pratik önerileri ve DVD’leriyle spor yapmayı daha keyifli hale getiren ünlü spor eğitmeni, egzersizlerden sonuç alabilmek için sağlıklı ve düzenli beslenmenin önemine dikkat çekiyor.

        ZİNDE HİSSETMENİN FORMÜLLERİ

        Bu bakış açısıyla, uzun süredir üzerinde çalıştığı besin değeri yüksek, az kalorili ve bir o kadar da lezzetli yemek tariflerini kitaplara aktarıyor. Raflardaki yerini alan ilk kitabı ‘Murat Bür’le Mutlu Tarifler-Fit Kahvaltı’ adını taşıyor. Kitap, gün boyu zinde, mutlu ve enerjik hissetmenin formüllerini sunuyor.

        Murat Bür, kahvaltının beslenmedeki yerinin ve sağlık açısından önemini şu sözlerle dile getiriyor: “Sabah yataktan hem bedensel, hem de zihinsel olarak aç kalkarız. Zamana karşı yarışırken ve çeşitli nedenlerle, kahvaltılar hep es geçilir ya da doyurucu ve besleyici bir şekilde yapılmaz. Bu da gün boyu enerjinizi, zihinsel performansınızı ve psikolojinizi etkiler. Unutmayın! Düzenli egzersiz yapan herkes şampiyondur ve şampiyonlar güne kahvaltısız başlamaz!”

        Diğer Yazılar