Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ONLARI örten pantolonlar ve elbiseler yaz gelince rafa kalkınca, selülitlerimiz ortaya çıkıyor ve biz sanki o anda çıkmışlar gibi sinirleniyor, şaşırıyor ve üzülüyoruz. Sen bu yazıyı yürüyüş bandında okuyorsan kabul ama çoğumuz sürekli oturuyoruz. Oturarak çalışan birinde selülit olmaması neredeyse imkânsız. Genetik kodlar burada çok önemli. Bu moral bozmak için yazılmış bir yazı değil ama bilin ki selüliti yok etmek için onunla savaşmanız gerekecek...

        HAREKET ÇOK ÖNEMLİ

        Selülit deri altında yağların bozuk ve dengesiz şekilde depolanması demektir. Bu, bacaklarda portakal kabuğu görünümü oluşturur ve biz kadınların canını sıkar. Reklamlardaki gibi pürüzsüz bacakları hayal eder ama bir türlü ulaşamayız. Selülit sadece beslenme bozukluğu veya hareketsizlikten olmaz. Öncelikle yapınız selülite müsaitse ve üzerine kötü besleniyorsanız, hareket etmiyorsanız, selülit hep sizinle olacak demektir.

        Selülit ve kahve

        KAHVE üzerine yapılan çok çalışma var. Eskiden kötü olarak bilinen kahve artık sağlıklı içecekler arasında. Kimse kahveden gelen antioksidanı hesap etmezken, şimdi yapılan çalışmalar olumlu sonuçları gösteriyor. Biz de rahatça içiyoruz kahvemizi. Bana biri “Kahve selülit yapar” dese yine de kahve içmeye devam ederim. Benim için vazgeçilmez. Selülitle olan ilişkisi yıllardır aklımıza takılan bir soru. İçindeki kafein selülit yapar mı? Bir yandan da selülit tedavisinde kullanılan kremlerin ve ilaçların içinde kafein olduğunu görüyoruz. Kafeinin metabolizmayı hızlandırıcı özelliği var. Dolaşımı hızlandırıyor, selülit tedavisinde kullanılıyor. Yani kahvenin selülitle olumsuz bir bağlantısı olmadığını anlıyoruz. İçmeye devam...

        Çaylar ve selülit

        DOLAŞIMI artıran ve metabolizmayı hızlandıran bitkiler, selülit için de size fayda sağlar. En başta söyleyeceğim kesinlikle her güne 2 fincan yeşil çay! Mutlaka! Yeşil çayın metabolizma üzerindeki olumlu etkileri inanılmaz. Selülit için de iyi bir savaşçı, haberiniz olsun. Bunun dışında yine ödem söktürücü çaylar olarak da bilinen biberiye, kiraz sapı, zencefil gibi çaylar da selülite iyi gelir. Size vereceğim 2 tarifi de arada bir kür halinde içebilirsiniz.

        Metabolizma hızlandıran çay

        - 1 yemek kaşığı yeşil çay (2 poşet çay olabilir, sade)

        - 1 çay kaşığı tarçın

        - 1 kök zencefil

        - Çay kaşığının ucuyla karabiber

        - 1 limon

        - 1 tatlı kaşığı bal

        Selülit çayı

        Malzemeler:

        - 1 yemek kaşığı biberiye

        - 1 tatlı kaşığı anason

        - 1 tatlı kaşığı rezene

        - 1 lt su

        YAPILIŞI: Kaynar suyun içine otları ekleyin, 5 dakika sonra da süzün. Otları suyun içinde bırakmayın. 1 hafta bu kürü uygulayın ve bu süreçte spor yapmayı da ihmal etmeyin.

        Su en iyi savaşçınız

        SU içmeyenlerde metabolizma yavaşlıyor, cilt gerginliğini kaybediyor ve daha kötü bir görünüm ortaya çıkıyor. Dolaşımı artıran su kesinlikle selülit savaşlarında en iyi savaşçınız olacak. Her gün en az 2 litre su içmelisiniz. Çay, kahve içseniz de bunu su yerine saymayın ve su içmeye devam edin. Suyun içine limon sıkmak, biraz soda koymak zarar vermeyen, vitamin ve mineral dengesini sağlayacak küçük değişikliklerdir. Mide probleminiz yoksa yapabilirsiniz. Ama gün içinde, uyanık olduğunuz 10 saatte 10 bardak su içmeniz en doğrusu olacaktır.

        Selüliti azaltan adımlar

        - Şeker tüketimini azaltın.

        - Alkol ve cips kaçamağını azaltın.

        - Nişasta oranı yüksek olan beyaz ekmek, pirinç, makarna ve patates yerine daha kabuklu, kepekli veya tam buğdaydan yapılanları tercih edin.

        - Maydanoz, roka, tere, ıspanak...

        Bunlar her gün beslenmenizde olmalı!

        - Günde 2 litre su için.

        - Günde 2 fincan yeşil çay için.

        - Tuzu azaltın.

        - Dengesiz beslenmeyin.

        - Çikolatanız bitter olsun.

        - Her gün en az 2 kez sebze tüketin.

        - Ananas günde 1 dilim olabilir.

        - Her gün iyi protein alın. Size en uygunu balık, ama yağsız kırmızı et veya ızgara tavuk da tüketebilirsiniz.

        - Her gün mutlaka süt, yoğurt veya ayran tüketin. Kas kitlenizi koruyarak spordan daha iyi sonuç alırsınız.

        Diğer Yazılar