Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çay içmek bizim için hem alışkanlık hem de keyif. Bu keyfi yaşarken buzlu yeşil ve siyah çayın da sağlıklı birer seçenek olduğunu aklınızda bulundurun

        ÇAY sudan sonra en sağlıklı diyebileceğimiz içeceklerin başında geliyor. İçerdiği antioksidanlar bağışıklık sisteminden dikkat dağınıklığına kadar birçok şeye iyi geliyor. Siyah çayda yüzde 70’lerde olan antioksidan seviyesi, yeşil çayda yüzde 90’lara çıkıyor. Hafızaya iyi geliyor, kilo kontrolünü destekliyor. Her gün çay içilmesini tüm uzmanlar destekliyor.

        Dünyanın en çok çay içilen ülkesinde yaşıyoruz. Her anımızda çay var ve aslında iyi de böyle. Çay içmek bizim için hem alışkanlık hem de keyif. Buzlu çaylar için de bu geçerli tabii. Buzlu yeşil çay ve siyah çaylar da sağlıklı birer seçenek.

        EN MASUM İÇECEKLERDEN BİRİ

        Her gün yeterli sıvı tüketmek bizi hem daha sağlıklı hem de daha enerjik hale getiriyor. “Çok su içemiyorum” diyorsanız içine nane yaprakları ve limon dilimleri ekleyerek aromalandırabilirsiniz. “Su içiyoruz da başka ne içelim?” diye soranlar için, yemeğin yanında bir şeyler içmeyi seviyorsanız, arada soğuk bir şey içme ihtiyacınız oluyorsa ya da akşam ferahlamak istediğinizde içebileceğiniz en masum içeceklerden biri buzlu çay bana göre. İçindeki şeker oranı diğer içeceklere göre daha düşük...

        ŞEKERSİZ OLANLARI DA VAR

        Ve çay... Bizim damak tadımıza uygun. Biz çayın tadını seviyoruz, şeftali, mango gibi aromalarla birleşince farklı lezzetleri de var tabii. Çaydan aldığımız antioksidanların faydasını bilmeyen yok. Sonuçta yeterli sıvı almak her mevsimde size iyi gelir ama sizi mutlu edebilecek seçenekleri bilmek de iyi gelir.

        Bu arada buzlu çayların şekersiz olanları da var. Her yerde bulabildiğim için seviniyorum çünkü diyet yapıyorsan ya da şeker sorunu yaşıyorsan seçenek kalmıyor! Şekersiz yaşamayı tercih edenler içinse light buzlu çay uygun. Hatta yeşil çaylı olanı da deneyebilirsiniz.

        Tüm şirketler beslenme danışmanıyla çalışmalı

        PATRON için önemli olan şey nedir? İyi iş çıkarmak, para kazanmak, süreklilik sağlamak, daha da büyümek veya gelişmek... Bunlar uzar gider ama bunlardan bir tanesi için bile gerekli tek şey vardır: Sağlık! Patronun da, yanında çalışan ekibin de sağlıklı olması.

        İşyerinde çalışanların sağlıklı olması, az hastalanması veya hastalanmaması, iş kaybının olmaması, performansın yüksek olması, daha az zamanda daha çok ve kaliteli iş çıkarabilmek demektir. İşte tam burada kurumsal danışmanlıklar devreye giriyor. Artık şirketler büyürken sadece para değil, sağlıklarını da kazanıyorlar.

        Bu hafta aldığım birkaç mail’den sonra bu konuyla ilgili önemli birkaç notu tekrar paylaşmak istedim. İnceleyin, aklınıza takılanları benimle paylaşın. Tüm şirketlerin beslenme danışmanıyla çalışmasını öneriyorum. İyi ürün çıkarmak için nasıl kaliteli mal tercih ediyorsanız, performans artırmak için sağlıklı olmak, bunun için de iyi beslenmek çok önemlidir.

        10 soruda sağlıklı işyeri testi

        ŞİMDİ size birkaç sorum var. Bunları çalıştığınız yere göre cevaplayın. Bakalım sizin işyeriniz ne kadar sağlıklı?

        - Çalıştığınız yerde yemek arası (30 dakika- 1 saat) var mı?

        - Çalıştığınız yerde yemekhane var mı?

        - Çalıştığınız yerde yemekhane yoksa size yemek için ödeme yapılıyor mu?

        - Yemek yiyebileceğiniz bir ortam var mı?

        - Çalıştığınız şirket bir diyetisyenden danışmanlık hizmeti alıyor mu?

        - İşyerinizin yaptığı sağlık sigortanız var mı?

        - İşyeriniz güneş görüyor mu?

        - İşyerinde hava alabileceğiniz açık alan var mı veya odanızda pencere var mı?

        - Kronik bir hastalığınız varsa buna uygun bir iş yapıyor musunuz?

        - İşyerinde sağlıklı yaşam hakkında seminer, konferans veriliyor mu?

        Eğer bu soruların 3 tanesine “Hayır” diyorsanız bir umut var ama 5 taneden fazlasına “Hayır” diyorsanız çok sağlıklı bir ortamda çalışmıyorsunuz demektir.

        Kurumsal danışmanlık almak neyi değiştirir?

        - Çalışan performansı artar.

        - Dikkat dağınıklığı azalır.

        - Unutkanlık azalır.

        - İlaç kullanımı, hastane masrafları azalır.

        - Kısa sürede daha kaliteli veya fazla üretim olur.

        - Hastalık ve buna bağlı izinler azalır.

        - Fazla mesai azalır.

        - Çalışan işyerinde de evde de kendini daha verimli ve iyi hisseder.

        - Karar almak kolaylaşır.

        - Doğru karar verilebilir.

        - Stres ve kavga azalır.

        - Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı azalır.

        - Hastalık nedeniyle performans düşüklüğü olmaz.

        Diğer Yazılar