Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2017’yi karşılamamıza çok az kaldı. Yaşadığımız zor günler nedeniyle keyfimiz yok ama belki sevdiklerimize vereceğimiz yılbaşı hediyeleriyle yüzlerinin bir parça da olsa gülmesini sağlayabiliriz. İşte sağlıklı yılbaşı hediyesi alternatifleri...

        Yılbaşı yaklaşırken, bir taraftan hazırlıklar var, bir taraftan da çok keyfimiz yok. Zor günlerden geçiyoruz, doğal olarak bir isteksizlik hali var hepimizde. Çok eğlenceli olmasa da ailenin bir araya toplandığı, arkadaşların buluştuğu günler oluyor yılbaşına doğru. Keyifsizlik yediklerimize de yansı- yor. Biraz tatlı tüketimi arttı gibi geliyor bana, hem mutluluk arayışından hem de zaten soğuklarda artan karbonhidrat isteğinden.

        STRES YÜKSEKKEN FARKINDALIK AZALIYOR

        Stres seviyesi yüksekken farkındalık azalıyor. Ne yediğimizi, ne içtiğimizi kontrol edemez hale geliyoruz. Sağlıklı beslenmenin ikinci, üçüncü ve hatta beşinci plana atılması çok da önemli değil diyorsanız, hemen hatırlatmak isterim. Sağlıklı yaşama ara verdiğinizde strese karşı vücudunuzun direncini azaltmış olursunuz. Bu da hastalık riskini artırır. Salgınlar, grip, mutsuzluk, depresyon derken hepsi birbirine karışmasın. Ayakta olmak, çocuklarımız ve ailemiz için dinç olmak, elimizden gelenin en iyisini yapmak lazım. Bunun için dikkat edebileceğimiz önemli noktaları sizlerle paylaşıyorum.

        YILBAŞI KUTLAMALARINDA NE YİYELİM?

        REKLAM

        İşyerinde kutlama, arkadaş- larla ön kutlama derken yılbaşı gecesine kadar yiye içe bir hal oluyoruz. Birinde dikkat etsen birinde kaçıyor. En iyisi bu dönemde spora asla ara vermemek. Akşam yemeklerinde davetler varsa gün içinde mutlaka spora vakit ayırmalısınız. Kutlamalarda ya mezelerle idare edip bir şeyler için ya da sadece ana yemeğe odaklanın. Balık yerseniz işiniz biraz daha garanti olur. Balığın ızgarası güzel, kalorisi çok yüksek değil, sosa gerek yok, yağ oranı düşük, mis gibi bir Omega-3 kaynağı. Akşam dışarıda yemek yiyecekseniz öğle yemeğini atlamayın. Sebze yemeği ve yoğurtla sağlıklı bir öğün tüketirseniz akşama rahat edersiniz.

        KEYİFLİ ÖNERİ VE ALTERNATİFLER

        Her sene yılbaşı hediyelerine karışmasam olmaz. Yılbaşı birbirimize güzel hedieyler aldığımız bir dönem. Bu yıl ve her yıl en büyük iste- ğimiz sevdiklerimizle birlikte sağlıklı bir yaşam sürmekse, bu hediyelerin de sağlıklı hediyeler olması şart. Neler olabilir, gelin düşünelim..

        KATKISIZ, BİTTER ÇİKOLATA ARMAĞAN EDİN

        EN çok sevdiğimiz hediye belki de 1 kutu çikolata ama en iyisini yiyelim. Az yiyelim, iyi olsun. İçinde ne olduğu belli olmayan ürünlerden uzak durun. Katkı- sız, pralinsiz, saf kakao tadıyla yapılan çikolataları tercih edin.

        EN GÜZELİ KİTAP

        KİTAP okumak sağlığa çok iyi gelir, malum ruh sağlığı her şeyin başında... Sevdiklerinize sağlıklı yaşamla ilgili kitaplar hediye edebilirsiniz. Benim kitaplarımdan alırsanız ayrıca mutlu olurum tabii. Aldığınız kitabın yazarını inceleyin. Popüler kitapları değil, içinde doğru bilgi olanları seçin. Diyetisyen olmamasına rağmen diyet kitabı yazan çok. Sevdiklerinize istemeden de olsa zarar vermeyin.

        MATARA

        Sağlıklı yaşama giden yoldaki ilk adım iyi su içmekten geçer. Su içmek için güzel nedenler bulalım. Mesela büyük-küçük hepimiz renkli mataralar kullanalım.

        REKLAM

        SEFER TASI

        Sürekli dışarıda yemekten bıkmadınız mı? Evdeki mis gibi yemekler varken lezzetsiz, kuru kuru sandviç yemeyin. Koyun evden kıymalı ıspanağınızı sefertasına, yanına da 1 kutu yoğurt, sıcak sıcak yiyin. Çok fazla çeşit yok ama bulursanız kaçırmayın.Ara öğün kapları da şahane! İster sefertası, ister ara öğün kabı bulun, alın ve sevdiklerinize hediye edin.

        SPOR AYAKKABI

        Spor Ayakkabı Bana “Birlikte uzun, sağlıklı ve huzurla yürüyelim” notuyla spor ayakkabı hediye edilse havalara uçardım! Bence bu çok iyi bir seçenek!

        ADIMSAYAR

        Kırmızısı, mavisi, taşlısı, spor modeli... Adımsayarların artık binlerce çeşidi var. Fiyat aralığı oldukça geniş. Adımsayar, sağlıklı yaşamı desteklemek için güzel bir motivasyon aracı olacaktır.

        AJANDA HEDİYE EDİN

        Ajandalardan asla vazgeçmem! Benim için ajandanın yerini hiçbir şey tutamaz. Siz de kullanın, sevdiklerinize hediye edin. Çünkü not almak, günü her anıyla kaydetmek kendinizle ilgilenmeniz için bir başlangıçtır. Yediklerinizi de yazabileceğiniz eğlenceli defterler de olabilir. Kaç gün spora gittiniz? Kaç bardak su içtiniz? Kalemi elinize alın ve 1 Ocak’tan itibaren kendinizle ilgili her şeyi ajandanıza not edin.

        REKLAM

        KÜÇÜK MOTİVASYON ÖNERİLERİ

        Eşiniz dostunuz diyet yapıyorsa, destek olmaya ne dersiniz? Diyeti sevimli hale getirebilecek komik hediyeler bulunabilir. Mojabuka tabaklarından ‘Yarım tabak yeter’ tabağı tam buna göre bence. Sosyal medyadan bakın, çok eğlenceli çeşitler var.

        Diğer Yazılar