Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siz de diyete başlayıp başlayıp bırakanlardan mısınız? Peki ne oluyor da “Yeni başlıyorum, bu defa olacak inanıyorum” diyen biri, bir süre sonra “Bırakıyorum bu işi” deme noktasına geliyor? İşte bu sorunun yanıtı

        İSTERSENİZ gelin buna kısaca ‘DBBBD’ diyelim. Bu bile uzun oldu ama biliyorum ki bu derneğe üye olan binlerce kişi var. Konu önemli, mevzu derin. Bitmek bilmeyen diziler gibi. “Yeni başlıyorum, bu defa olacak inanıyorum” diyen biri ne oluyor da birkaç hafta sonra (ki genelde 4. haftadan sonra) “Olmuyor ya, ben bırakıyorum bu işi” diyor? Eğer, sürekli başlayıp bırakıyorsanız aşağıda yazdığım maddelerden biri/birkaçı sizde de olabilir.

        KENDİNİZİ TEST EDİN

        - Kilo alma sebebiniz metabolik sorunlarsa ve siz bunun farkında değilseniz önce metabolizmanızı kontrol ettirin. Bir endokrin uzmanından randevu alın ve tahlillerinizi yaptırın.

        - Gittiğiniz doktor, spor hocası, yaşam koçu size bir liste verdiyse olmaz! Çünkü ‘diyeti diyetisyen yazar’. Her uzmanın bildiği bir konu vardır. Doktorunuz teşhis koyduktan sonra sizi bir diyetisyene yönlendirmeli. Spor hocasıysa size nasıl spor yapmanız gerektiğini öğretmeli. Eğer biri “Ben her şeyden anlarım” diyorsa lütfen ondan uzak durun.

        - Verilen diyet listesi size uygun değilse, siz bu listeye dahil olmaya çalıştığınızda işler yolunda gitmeyebilir. Ama metabolik sorunlarınıza ve yaşam şeklinize uygun bir diyet listesi zaten farkında olmadan sizi sürükler. Bırakamazsınız.

        - Motivasyonunuz düşükse, biri sizi diyete zorla başlatıyorsa, eşiniz istiyorsa, anneniz zorluyorsa, o iş olmaz. Önce kendi motivasyonunuzu bulmalısınız. Siz isterseniz her şey çok daha güzel devam eder.

        - Çok sık seyahat edip bunu bahane ediyor musunuz? “İşim çok yoğun, o yüzden diyet yapamıyorum, yarım kalıyor” diyorsanız, ben buna inanmıyorum. İstedikten sonra dünyanın bir ucunda da size uygun bir yemek bulunabilir. Yanınızda taşımanız da mümkün, marketten bir elma alıp yemek de! İsterseniz görmeye başlarsınız. Ve görmeye başlarsanız devam edersiniz! Başarı böyle geliyor.

        Bunlara daha çok seçenek eklenir belki de ama en sık duyduğum, en çok gördüğüm hikâyeler bunlar. Yarıda bıraktıkça başa döneceksiniz. Halbuki başarmak istediğiniz her neyse kararlılık, sabır, azim ve bol istek gerektirir. Canınız sıkkın olabilir, bunun için dyetinizi bozmak yerine daha çok yürüyüş yaparak da sakinleşebilirsiniz.

        ‘ŞEKERSİZ 21 GÜN’ RAFLARDA!

        YILLAR önce minik bir genç kız bize ulaştı. Biz eşim Seren Aksüs’le DiyetAktif’i yeni kurmuştuk. 7 yıl olmuş! Diyetetik öğrencisi Özge Bezirci “Ben sizin yanınızda staj yapmak istiyorum” deyince oturup değerlendirdik ve “Tamam” dedik. İyi ki de demişiz. Birbirimize ne güzel şeyler kattık!

        Artık o mezun bir diyetisyen. Diyetisyen Özge Bezirci Dikici, son 3 yılını şekersiz beslenme üzerine emek harcamaya ayırarak çok güzel notlar biriktirdi. Bu notları da ‘Şekersiz 21 Gün’ adında güzel bir kitaba dönüştü. Onunla gurur duyuyorum. Bol okuyanın olsun Özge’ciğim! Kitapçıda görürseniz alın, seveceksiniz.

        Diğer Yazılar