Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu hafta ‘3 haftada yenilen!’ adında bir eğitim vereceğim. Ayrıntıları çok değerli ve önemli. Size de bu konudan biraz bahsetmem gerektiğini düşündüm

        Nasıl yenilenebiliriz? Nasıl daha iyi hissedebiliriz? Nasıl güçlenebiliriz? Biraz konuşalım hadi. Danışanlarıma “Mutlaka doktora gitmelisin” deyip “En son ne zaman check up yaptırdın?” diye sorduğumda en çok duyduğum 2 cevap var. İlki “Yeni yaptırdım, her şeyim çok iyi.” (Ki gördüğümde öyle olmuyor.) İkincisi de “Ne zaman yaptırdığımı hatırlamıyorum.”

        ÖNCE KENDİNİZİ TANIMANIZ GEREK

        Bir yerde sorun varsa, memnun olmadığınız kısmı çözmeden önce kendinizi tanımanız gerekiyor. Ailedeki hastalıklar, şu andaki sağlık durumunuz bugünkü şikâyetlerinizi kesinlikle etkiliyor. Mesela kolesterolünüz yüksekken çok iyi hissedemezsiniz. Ya da anemi yaşarken çok da enerjik olmanız beklenemez. İyi bir muayene olmadan, nerede sorun var görmeden çözmeye çalışmak delik olan bir kaba su doldurmaya çalışmak gibidir, işe yaramaz.

        Günlük yaşamın içinde yediğimiz besinlerden, kullandığımız ilaçlardan, kötü ve kirli havadan, sudan, kozmetikten, sigaradan, alkolden, aklınıza her ne geliyorsa her şeyden toksinler yani bir nevi kirler kalıyor bize. Vücudumuz da o toksinleri karaciğer, böbrekler, solunum ve sindirim sistemi sayesinde temizliyor. Bağırsak sisteminde çok fazla toksin birikirse, vücutta daha fazla kir var demektir. Bu durum daha kolay hastalanmamıza, bazen de çok ciddi hastalıklarla karşılaşmamıza sebep olabilir.

        TOKSİNLER DIŞARI VİTAMİNLER İÇERİ

        Bugün hâlâ kanserin sebebi kesin değilken, ben tüm bu birleşimlerin yani vücutta biriken toksinlerin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Kirli beslenme, kirli çevre, kirli bir hayat ve stres, depresyon demek. Bu da tüm hastalıklara karşı kapıyı açık bırakıp oturmak gibi. Toksinlerden kurtulmak için yapılan tüm güzel şeylere ‘detoks’ diyoruz. Toksinler dışarı, vitaminler içeri demek bu!

        ***********

        DETOKS ARINMADIR

        SİZ sormadan ben söyleyeyim, detoksla kaç kilo verebilirsiniz bilmiyorum! Çok da önemli değil! Çünkü detoks zayıflamak için yapılmaz.

        Detoks arınma, ruhen ve fiziken temizlik demektir. Dinlenmek, rahatlamak, yenilenmek demektir. Yaptığınız detoksun sonucu olarak belki kilo da verirsiniz. Bu, rahatlamanın bir parçasıdır, amacı değil.

        ***********

        BU ADIMLARI UYGULAYIN

        AŞAĞIDA yazdıklarımı 3 hafta boyunca yapın. Yenilenmenin tadını çıkarın! Bunlar sadece detoks için birkaç adım...

        1. Her gün 2-3 litre su için.

        2. Her gün taze sebze tüketin. Bunların bir kısmını mutlaka çiğ, bir kısmını da pişmiş yiyebilirsiniz.

        3. Her gün taze meyve yiyin.

        4. Her gün en az 30 dakika yürüyüş yapın.

        5. Her gün yemeklerde veya yoğurtla çeşitli baharatlar kullanın.

        6. Sadece zeytinyağı kullanın.

        7. Şeker, tatlandırıcı, sos, katkı maddeleri kullanmayın. Aşırı tuzlu, aşırı yağlı, kızarmış ürünleri tüketmeyin.

        8. Gazlı ve şekerli içecekler içmeyin, alkolden uzak durun.

        9. Açık bir çay, iyi bir kahve ve yeşil çay iyi olabilir.

        10. Salatalarınıza ve çorbalarınıza mutlaka limon sıkın.

        Diğer Yazılar