Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PAZAR sabahı kahvaltıdan sonra öyle bir ağırlık çöker ki, zayıflamaya karar verirsin. Ya da hızlıca hazırlanıp çıkman gerektiğinde o en sevdiğin pantolona sığmayınca göbeğin eyvah dersin. Düğün yaklaşıyordur ve hâla o gece elbisesinin içine sığamamışsındır. Bunun gibi nedenler daha hızlı zayıflama kararı olmamızı sağlar. Zaten aylardır, yıllardır uğraşsan da birinin sana “Ayy çok kötü görünüyorsun” demesi veya bunu hissettirmesi ile zayıflamak istersin. Hem de o anda. Bundan sonra yapılan şey ya kendi kendine aç kalarak zayıflamaya çalışmak ya da bir diyetisyenden randevu almaktır. Ama nasıl olsa randevum perşembe günü diyerek rahatlamayın, hemen bugün o anda başlayın diyete.

        DİYETE EVDEKİ MALZEMELERLE BAŞLAMAK MÜMKÜN MÜ?

        Tabii ki mümkün. İstediğiniz sürece hemen başlayabilirsiniz. Diyelim ki; sabah kahvaltısı için light peyniriniz yok. Şart mı? Tabii ki değil. Ne varsa 1 küçük dilim koyun tabağınıza, eğer tulum, kaşar gibi çok yağlı bir peynirse o zaman onun yerine 1 yumurta haşlayın. Yanına bol domates, salatalık, maydanoz, biber, taze nane doldurun tabağa, yanına 1 dilim ekmek. Hâlâ beyaz ekmek varsa evde zaten ciddi bi tehlike var demektir. Beyaz ekmeği evlerinize sokmayın. Ama çocuklar için diyor anneler. Çocuklara beyaz ekmek değil tam buğday ekmeği yedirin. Daha çok vitamin ve daha çok mineral almak için tam buğday ekmeği yiyin, yedirin. O gün evde yoksa, alacak vaktiniz de yoksa 1 ince dilim yiyebiliriz. Ya da ekmeksiz bir kahvaltıyı tercih edebiliriz. Evde süt ve tam tahıllı gevrek varsa o da bugünü kurtarabilir.

        Öğle yemeğinde ne yesem?

        EVDE et seçeneği ne var? Belki de dünden kalma sarmalar, dolmalar var. Ondan önce eğer buzlukta et-tavuk veya balık varsa çıkarın ızgarada bol baharat ile pişirin ve yanına evdeki sebze yemeği ne varsa ekleyin. 4-5 kaşık sebze ile 2-3 köfte kadar et yediğinizde zaten diyete uygun bir tabak hazırladınız demektir. Sırf dolapta kalmasın diye dolma, sarma, pilav, makarna yemeye çalışmayın. Kendinizi düşünün. Ihtiyacınız ne olduğunu düşünün. Ve nasıl daha hızlı zayıflayacağınızı. Canınız hamur işi çekiyorsa tam buğday makarna yiyip yanında ayran için.

        Akşamüzeri MİSAFİR gelecekse!

        Diyetlim ki sabahtan beri çok iyi gidiyorsunuz. Evdekilerle diyet yapmaya çalışıyorsuz ve başarılı geçiyor. Bir telefon geldi ve arkadaşınız “5 çayına sendeyiiizzz!” dedi. Eyvah gitti diyetim deyip pastaneye koşmayın. Hemen güzelce çekmeceyi açıp bulguru çıkarın “kısır’ yapın. Kısır en güzel seçenek, hem diyeti bozmaz, hem de çok lezzetlidir. Kısır ve çay muhabbeti zayıflamanızı destekler, moral katar. Eğer vaktiniz varsa kepekli bir kurabiye de denenebilir. İnanın bana bu yeni denemeler arkadaşlarınızın da hoşuna gidecek.

        AKŞAM PROGRAM VAR, DİYETİMİ BOZMADAN NE YESEM?

        Günü kurtardınız, her şeyi yaptınız, işler yolunda. Eşiniz veya arkadaşınız aradı akşama dışarıda yiyeceğiz dedi. Yine bozuldu diyet mi dediniz? Demeyin. Bir balıkçıya giderseniz “Ben bugün sadece ızgara balık+roka yiyeceğim deyin ve gidin. Mezelere dokunmuyorum deyin. Sonra nasıl olsa yersiniz, bugün ilk gün, bugünü diyeti bozmadan bitirebiliriz. Kebapçıya giderseniz, et şiş veya tavuk şiş söyleyin. Kebap için daha erken. Yanında yeşil salata ve ayran isteyin. Lahmacun iyi bir seçenek olabilirdi ama akşam üzeri kısır yediniz. En iyisi sadece et ve salata...

        NOT: Eğer bu dedikleirmi yapabilir ve en az 3 günü böyle geçirirseniz, 3 gün sonunda yaklaşık 500 gr gibi kilo vermiş olacaksınız. Bu bazen 1 kiloya bile ulaşabilir. Özellikle erkeklerde daha hızlı sonuç verir. Bu aşamada önemli olan kalorisi yüksek sevdiğiniz yiyecekleri erteleyin, zayıflamayı ertelemeyin.

        Diğer Yazılar