Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yakında Türk Havayolları’yla (THY) yolculuğa çıkacaklar yeni süprizlere hazır olsun. Çünkü THY, koltuk arkası ekranlardaki dijital eğlence sistemlerini hem içerik hem de teknolojik olarak baştan sona yeniledi. Daha geniş içeriği sahip olacak uçak içi eğlence sistemiyle THY vizyondaki filmeleri eş zamanlı olarak gökyüzüne taşıyacak. Ekim 2015’te toplam 312 filmin içerisinde 18 vizyon filmi sinemalarla, THY uçaklarında yer alacak.

        THY Genel Müdür Yardımcısı (Ticari) Mehmet Akif Konar, uçak içi eğlence sistemlerinde kısa sürede dünyanın en iyisi olmayı hedeflediklerini belirterek, filoya yeni katılan Boeing 777, Airbus A330 ve A321 uçaklarındaki android tabanlı yeni eğlence sistemlerinde tamamıyla kendine özel bir tasarıma gittiklerini söyledi. Yolculara daha iyi bir hizmet sunmayı amaçladıklarını ve seyahatlerin daha keyifli geçmesi için çalıştıklarını vurgulayan Konar, uçak içi eğlence sistemine farklı uygulamalar katarak yolcu memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

        ÖZEL DOKUNMATİK KUMANDALAR OLACAK

        ‘Widen Your World’ mottosundan yola çıkarak hazırlanan yeni tasarımlar, kategorilerde yer alan çeşitlilik artırıldı. Görsel açıdan, günlük uygulamalardan yola çıkılarak tasarlanan dizaynda, multitouch özelliği sayesinde yolcular, özellikle economy sınıfında, kumandaya ihtiyaç duymadan rahatlıkla tasarımın içerisinde gezinebilecek. Business sınıfında ise, ekranın koltukla olan mesafesinden dolayı, özel bir dokunmatik kumandadan hizmet verilmeye başlanacak ve bu kumanda için ayrıca bir tasarım yapıldı.

        CANLI TV KANALLARI GELİYOR

        Ana ekranda; “Uçuş Bilgilerim” bölümünde uçuş süresi, gidilen şehirdeki saat ve hava durumu bilgileri yer alacak. “En Yeniler” bölümünde ise o ay yayına giren yeni filmler, TV programları ve müzik programları öne çıkarılacak. “Çocuklar İçin” özel hazırlanan kategoriye direkt ulaşım verilecek ve ayrıca THY tarafından hazırlanan haberlere de erişim sağlanacak. Ayrıca sistem içerisindeki kategori isimleri de yenilendi. “İzle” kategorisinde filmler, TV programları ve Canlı TV kanalları yer alacak.

        EKİMDE HAVADA ŞENLİK VAR

        En büyük değişikliklerden biri de film ve TV program kategorisinde. vizyon film sayısında ciddi bir artış sağlanırken, aynı zamanda dünya sinemasından ve TV programlarından yer alan seçeneklerin sayısı da artılıyor. Mesela, ekimde yayınlanacak toplam 312 filmin 18’i vizyon filmi olacakken, dünya sineması filmlerinin içerisinde Japon, Hint, Çin, Kore filmlerinin yanı sıra 28 adet de Türk filmi yer alacak. Yine ekimde 440 adet TV programı arasında belgeseller, drama dizileri, Türk dizileri ile THY yolcuları havada zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacak. Yaklaşık 1.200 saatlik yayını eğlence sisteminde bulunduran THY, her ay izleme oranlarını inceleyerek bunların yüzde 20’sini yenileyacak.

        GÖKYÜZÜNDE MÜZİKTE İLKLER

        “Dinle” kategorisinde yer alan My Music Planet, THY’nin bu alandaki ilklerinden birisi. Universal Music Group ile yapılan ortak çalışmayla, her ay yenilenen audio ve video playlist’ler, konser videoları, müzik haberleri, sahne arkası görüntüleri gibi kısa videolar yer alıyor. Ayrıca, Universal Music Group’un eşsiz kütüphanesinde yer alan en yeni albümler listelere eklenerek, her ay farklı bir uçuş noktası belirleniyor ve bu uçuş noktası için özel olarak bir playlist hazırlanıyor. Her ay dünyaca ünlü bir sanatçı “ayın sanatçısı” seçilerek, o ayki uçuş noktasını tanıtan bir video yayınlanıyor.

        ‘WİDEN YOUR WORLD’

        Öte yandan THY, “Widen Your World” adında yeni bir de aplikasyon hazırladı. Bu uygulamada, şirketin uçuş noktalarının tanıtımı yapılıyor. Bu uygulamada şehir bilgilerinin yanı sıra, görseller, o şehirle ilgili videolar ve müzikler sunuluyor. Uçuşunuz esnasında bir sonraki seyahatinizi “Widen Your World” uygulamasını inceleyerek belirleyebilir ya da uçtuğunuz şehirle ilgili bilgiler alabilirsiniz.

        DÜNYA HAVAYOLU DÜNYA DİLLERİ

        “Dünya havayolu” olma yolunda ilerleyen THY, dijital sistemlerinde kullanılan ara yüzdeki dil sayısını da artırdı. Geniş gövde uçaklarında 12 farklı dilde hizmet vermeye başlayan şirket, dar gövde uçaklarında da 8 dilde yolcularına hizmet vermekte.

        İNTERNETLİ UÇAK SAYISI ARTIYOR

        Yeni tasarımı tüm dijital sistemli filosuna uyarlamaya başlayan ve ekim sonunda tamamlayacak olan THY, yolcularına daha konforlu uçuş imkânı vermek için de internet bağlantılı uçak sayısını artıracak. Halihazırda 28 uçakta internet var ve business sınıfında bu hizmet ücretsiz sağlanıyor. Tüm geniş gövdeli uçaklarında internet bağlantısını standart biz hizmet algısı olarak sunmayı amaçlayan THY, bu alanda da yeni proje ve hizmet paketlerini de yakında sunmayı planlıyor.

        Diğer Yazılar