Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yabancı araçların ülkemiz otoyol ve köprülerinden bedava geçtiklerini, trafik cezalarını da ödemediklerini defalarca yazmama rağmen bir netice alamamıştım. Bu köşenin müdavimleri de hatırlayacaktır, bir yıl önce, Ocak 2016’da bu konuyu birkaç kez gündeme getirdiğimde, iki bakanlık sorumluluğu birbirine atmış, ama bir çözüm üretilmemişti. Kısa süre önce konuyu biraz da ağır bir dille tekrar gündeme taşıyınca Ankara’dan ses gelmeye başladı ve bir düzenleme yapıldı. 17.02.2017 tarih ve 29982 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmelik” yayınlanarak yürürlüğe girdi.

        YABANCILARA TRAFİK CEZASI YOK MU?

        Böylece ücretli karayollarını kullanan ve ücret ödemeyen yabancı plakalı araçlar artık ödeme yapmadan ülkemizden çıkamayacak. Peki, şimdiye kadar neden çıkıyordu? Bu işini sorumlusu kimdi? Ülkeye verdiği zararın tazmini kimden, hangi makamdan yapılacak? Bu konuda düzenlenme yapmada ağır davranan, hatta gündeme getirildiği tarihlerde, “Gerekli önlemler alınacak” yönünde açıklamalar yaparak bir şey yapmayan ve yabancılara müsamahalı davranan Ulaştırma, Gümrük ve Ticaret bakanlıklarına teessüflerimi bildirmekte haksız sayılmayız.

        Yabancı araçların ülkemizdeki eylemlerinde rekabet aykırılığından tutun birçok konuda ciddi anlamda görev ihmalleri söz konusu. Dolayısıyla düzenleme sebebiyle teşekkürü gerektirecek bir şey de yok. Fakat takibinin de yapılması gerekiyor. Zira daha önce de benzer açıklamalar, hatta düzenlemeler gündeme gelmiş, sonuca varılamamıştı. En azından bu defa atılan adımın tamama erdirilmesi gerekir. Yönetmelik dikkatlice okunduğunda yapılan düzenlemede bile epeyce eksiklikler dikkat çekiyor. Mesela, yabancı araçlardan trafik cezalarının nasıl tahsil edileceğine dair hususların çerçevesi henüz belli değil.

        Daha önemlisi Türkiye’nin herhangi bir sınır kapısından ülkeye giriş yapan yabancı araçlardan otoyol, köprü ve bunların idari cezaları ile trafik cezalarının tahsilini kolaylaştıracak bir sistemin kurgulanması gerekir. Ödeme yapmayanın aracını alıkoymanın getireceği sıkıntılar dikkate alınarak, ülkeye giriş esnasında yabancı araçların plakaları, sürücüsü, hangi ülkede, hangi şirkete ait olduğuna dair tanımlama yapılarak OGS/ HGS gibi geçiş sistemlerinin temini zorunlu hale getirilmeli. Trafik cezalarının tahsili için de benzer bir düzenleme ülkeye girişte yapılarak yabancı araçların güzergâh takibini de yapabilecek GPS benzeri uygulamaların devreye alınması gerekir. Hasılı bu düzenleme bu haliyle eksiktir. Tam anlamıyla sorunları çözmeye de yeterli olmayacaktır.

        Yapılan düzenlemeyle; yabancı plakalı araçların yapmış olduğu ödemesiz geçişlere ait bilgiler Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından aracın ülkeyi terkine izin vermemek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na iletilecek. Bunun için gerekli altyapı ve düzenleme KGM tarafından yapılacak, ücret ödemeyen yabancı araçların Türkiye’den çıkışına müsaade edilmeyecek.

        RUSYA'DAN ÖNCE S-400 ALINACAK SONRA...

        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, hava savunma sistemi için “Acil ihtiyacımız için değişik ülkelerle görüşüldü, en yakın Rusya’nın S-400 füzeleri görünüyor, görüşmelerde belli bir ilerleme sağlandı” açıklaması ne anlama geliyor? Araştırdığım kadarıyla, Rusya ile ortak füze üretimi, teknoloji transferine imkân sağlayacak işbirliği ve yatırımlardan ziyade acilen S-400 temini ilk adım olacak. Uzun vadeli füze ve hava savunma sistemi içinse başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelerden, değişik şirketlerle görüşmelere devam edilecek.

        Türkiye’nin füze ve hava savunma ihtiyacının NATO tarafından istenen seviyede sağlanmaması sebebiyle asıl hedef kendi hava savunma sistemimizi geliştirmektir. Rusya’nın da son durum itibarıyla, “S-300 verebiliriz” noktasından, S-400 füzelerinin satışına da onaylar duruma gelmesi önemli. Rusya ile S-400 satışı için anlaşma sağlanırsa, devamında ortak üretim için iki tarafın çalışmaya başlayacağı yönünde de bilgilerin olduğunun altını çizmekte fayda var.

        Diğer Yazılar