Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her yıl dünya havacılığının en büyük iki fuarı, Londra Farnbrough ve Paris Airshow’da açıklanan Skytrax’ın yaptığı araştırmada THY 4 kategoride “en iyi” seçildi. En dikkat çeken detay ise “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ödülünü THY’nin üst üste 9’uncu defa kazanması ve business sınıfında sunulan ikramlarının her kategoride ödüle layık görülmesi oldu.

        Paris Airshow’da dün düzenlenen törende Skytrax CEO’su Edward Plaisted havayollarına ödüllerini verirken, THY’nin ödülleri ise Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya takdim edildi. Aycı ile ödül töreni sonrası yaptığımız sohbette, geçen yıl yaşanan hain darbe girişimi başta olmak üzere çok sayıda negatif hadiseye rağmen bu ödülleri almış olmalarının önemli olduğunu, aynı zamanda geçen yılda % 2.5 seviyelerinde yolcu artışıyla büyüklüklerini devam ettirdiklerini söyledi. Aycı, bu seneki THY büyümesinin ise çift hanelere yaklaşacağını ifade ederek şunları söyledi: “Aslında bu ödüller sergilediğimiz istikrarlı büyümenin önemli birer göstergesidir. Türk Hava Yolları bugün, dünya yolcuları tarafından bölgesindeki lider konumu tescillenmiş bir marka. Gayretimiz ve elde ettiğimiz bu motivasyonların, yakın gelecekte bizi çok daha büyük başarılara ulaştıracağından eminiz.”

        DÜNYANIN EN İYİ LOUNGE ÖDÜLÜ THY’NİN

        TAV’ın işlettiği Atatürk Havalimanı’nda, yolcularına uçuş öncesinde sıra dışı konfor yaşatan THY, iştiraki Turkish DO&CO’nun imzasını taşıyan ‘Turkish Airlines Lounge Istanbul’ ile “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu” ödülünün sahibi oldu. THY ayrıca, business sınıfı yolcularına sunduğu uçak içi ikram konsepti ile 2013, 2014 ve 2016 yıllarında olduğu üzere geleneği devam ettirdi ve bu yıl da dünya sıralamasında “En İyi Business Class İkram Servisi” ödülünü aldı. THY, geçen yıl da 4 ödül almıştı, ancak bu sene ödül kategorileri arasında yer alan “Avrupa’nın En iyi Havayolu” yerine “Dünyanın En İyi Business Class Lounge” ödülünü aldı.

        M. İlker Aycı veLufthansa CEO’su Carsten Spohr

        LUFTHANSA İLE THY REKABETİ

        THY’nin bu sene aldığı ödüllerin geçen yılki kategorilerle aynı olması ve bu sene “Dünya’nın En İyi Business Sınıfı Havayolu Lounge” ödülünü de ilave olarak kazanmasına rağmen “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülünü alamaması ise havayolları arasında tuhaf karşılandı. Daha ilginci ise THY’den daha az ödül almasına rağmen “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülünün Alman Lufthansa Havayolları’na verilmesiydi. Bu sene Skytrax ödüllerinde ortaya çıkan bu tablonun yolcu anketlerinin sonuçlanmasına da yansıdığı ve THY ile Lufthansa’nın “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödül kategorisinde başa baş kaldıkları değerlendirme süresinin de bu sebeple bir ay uzatıldığını öğrendik. Uzatmalar neticesinde ise ödülün Lufthansa’ya verilmesine karar verilmiş. Ödül töreni öncesinde ise iki rakip şirketin üst düzey yöneticileri İlker Aycı ile Lufthansa CEO’su Carsten Spohr, bir araya gelerek sohbet ettiler.

        İŞTE THY’NİN 4 AYRI KATEGORİDEKİ ÖDÜLLERİ

        - Dünya’nın En İyi Business Sınıfı Havayolu Özel Yolcu Salonu

        - En İyi Business Sınıfı Uçak İçi İkramı

        - En İyi Business Sınıfı Özel Yolcu Salonu İkramı

        - Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu

        THY’nin her sene çeşitli kategorilerde ödül alarak dünya havacılık endüstrisinin dikkatini çektiği Skytrax ödül törenlerini uzun süredir takip ediyorum. Skytrax ödüllerine artan ilginin bu sene öncekilere oranla havayollarının katılımı açısından daha yoğun olduğunu söyleyebilirim. Çok az havayolu ödülünü almaya gelmemişti, ancak rekabetin yoğun olduğu ve gözde havayollarının yarıştığı tüm kategorilerde ise bütün havayolları katıldı.

        ‘DÜNYANIN EN İYİ HAVAYOLU KATAR’

        Son günlerde Suudi Arabistan’ın öncülüğünde bölgesel ablukaya alınmaya çalışılarak uçuşları engellenmeye çalışılan Katar Havayolları tüm engellemelere rağmen “Dünyanın En İyi Havayolu” dahil 4 kategoride ödülleri topladı. “Dünyanın En İyi Business Sınıfı, En İyi First Sınıf ve Ortadoğu’nun En iyi Havayolu” ödüllerini kazan Katar Havayolları bu farklılığıyla da salondaki havayolları katılımcılarından bolca takdir topladı.

        Diğer Yazılar