Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Havayollarını derecelendiren çeşitli kuruluşlar arasında İngiltere merkezli araştırma şirketi Skytrax diğerlerine nazaran bir adım önde olmakla dikkat çekiyor. Benzer şekilde değerlendirme ve ödüllendirme çalışmaları yapanlara göre de daha objektif diyebiliriz. Sektörün, kendi aralarındaki rekabeti değerlendirecek bir bağımsız şirkete ihtiyaç duyması sebebiyle de bu boşluğu çok iyi doldurdu. Skytrax, yolcuların görüşlerini alarak her yıl dünyanın en iyi havaalanı ve havayollarını, son yıllarda âdet ettiği üzere Paris ve Londra’da her sene dönüşümlü olarak yapılan havacılık fuarlarında açıklıyor. Ayrıca kendi uzmanlarının değerlendirmeleriyle de havayollarını 1 ile 5 arasında yıldızlarla derecelendiriyor. Skytrax’ın bu hafta dünyanın onuncu, Avrupa’nın ilk 5 yıldızlı havayolunun Lufthansa olduğunu açıklamasıyla Türk Hava Yolları (THY) ile rekabeti farklı bir boyuta taşımış oldu.

        Bu yıl hazirandaki Paris Airshow’da yapılan Skytrax ödül töreninde de THY-Lufthansa rekabeti gözlerimin önünde yaşanmıştı. THY, “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ödülünü üst üste 9’uncu defa kazanmış ve business sınıfındaki ikramları her kategoride ödül almıştı.

        THY’nin aldığı ödüllerin bir önceki yılki kategorilerle aynı olmasına ve ilave olarak da “Dünya’nın En İyi Business Sınıfı Havayolu Lounge” ödülü verilmesine rağmen, daha ehemmiyet arz eden “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülü verilmemişti. THY’den az ödül alan Lufthansa, “Avrupa’nın En İyi Havayolu” ödülüne layık görülmüştü. İlginç bulduğum bu tabloyu araştırdığımda, iki havayolunun bu ödül kategorisinde anketler neticesinde başa baş kaldıkları ve bu sebeple de değerlendirme süresinin bir ay uzatıldığını öğrenmiştim. Üzerine bir de THY’nin epeyce gayret gösterdiği Avrupa’nın ilk 5 yıldızlı havayolu sertifikasını Lufthansa alınca Skytrax’ın neyi, nasıl değerlendirdiğini anlamakta zorlandım. 5 yıldızı kendileri araştırıp veriyor, ama diğer ödülleri yolcu anketleriyle belirlediklerini ifade ediyorlar. Ancak bu anketlerin nasıl yapıldığı ve ne kadar şeffaf olduğu benim malumum değil. Anlayacağınız havadaki Alman-Türk rekabeti çeşitli atraksiyonlarla devam ediyor.

        Öte yandan Atlasglobal’in THY’den sonra Skytrax’tan 4 yıldız sertifikası alan ikinci havayolu olması da şüphesiz önemli, ancak bu rekabetle Atlasglobal’in bir bağlantısı yok. Skytrax uzmanları, şirketin başvurusu üzerine araştırmaları sonrasında 4 yıldız unvanı vererek Atlasglobal’i, listelerindeki 41’inci 4 yıldızlı havayolu ilan etmiş oldular.

        *************

        ALMANYA İLE REKABET ANTALYA AİRSHOW’A DA SIÇRADI

        Türkiye’nin havacılık sektöründe kaydettiği gelişmenin fuar tarafında da kendisini göstermesi için TC Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde şova dayalı, bölgemizdeki Dubai Airshow ile de rekabet edebilecek bir donanımla yola çıkıldı. Fuarı organize edecek olan Medyacity, 2016’da Londra Farnborough Airshow’da Antalya’da 25-29 Nisan 2018’de yapılacak olan Eurasia Airshow’un içeriğini ve takvimini açıklamıştı. Bu açıklama yapıldığında Eurasia Airshow ile tarihleri kesişen bir havacılık fuarı yoktu. Havacılık ve uzay sektörünün lider marka ve sanayilerini bir araya getirmesi amaçlanıyordu. Hatta fuarı organize eden Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, iki yılda bir yapılacak fuarın üçüncü organizasyonunda Dubai Airshow’u geçecekleri iddiasıyla yola çıkmıştı.

        Türkiye’de havacılık fuarı vardı, ancak Türk havacılığı ne kadar büyüyorsa, o da paralelinde küçülüyordu. Bu sebeple merkez olarak Antalya seçilerek havacılık fuarının şov, sergi, tanıtım gibi her boyutunda varlık gösterilmesi için bir engelle karşılaşılmaması amaçlanmıştı. Başta Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü olmak üzere Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle % 70’i yurtdışından gelecek katılımcıları ağırlamak için iyi bir alan düzenlemesi ve organizasyonu yapıldı. Antalya Havalimanı’nda toplam 300 bin metrekarelik bölümde, 50 bin metrekare kapalı alan, 65 chalet, 100’ü aşkın uçak için statik sergileme alanı organize edildi. Bu gelişmeler üzerine ne oldu bilin bakalım... Almanya’da mayıs sonu haziran başı gibi yapılmakta olan ILA Berlin Airshow da takvimini, Antalya’daki Eurasia Airshow ile aynı tarihlere göre ayarladı ve 25-29 Nisan arasında fuar yapacağını duyurdu. Hadi bakalım havadaki Türk- Alman rekabetinin ikinci bölümüne hoş geldiniz.

        Diğer Yazılar